29 / 03 / 2024

TOKİ emekliye özel konut üretecek!

TOKİ emekliye özel konut üretecek!

Emeklilerin ev hayali gerçek oluyor. TOKİ emeklilere özel konut üretecek. Bu konuda Türkiye Emekliler Derneği, Aile Bakanlığı ve TOKİ üçlü protokol imzalayacak...



TOKİ emeklilere özel konut üretecek. Bu konuda Türkiye Emekliler Derneği, Aile Bakanlığı ve  TOKİ  üçlü protokol imzalayacak.  Dünya Bankası'ndan da destek alınarak hayata geçirilecek proje ile emekliler 400-500 lira gibi taksitlerle ev sahibi olabilecek Emeklilerin ev hayali gerçek oluyor. 

Çalışırken kazandığı parayla ev alamayan, emeklilikte de kira derdiyle uğraşanlar için yeni bir proje devreye almıyor. 


Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) önerisi ile hayata geçecek projeyle emekliler kira öder gibi uygun fiyat ve taksitle ev sahibi olabilecek. Proje, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle gerçekleşecek. 

Projenin hayata geçirilmesi, milyonlarca emekliyi her ay bir maaş kadar olan kira derdinden kurtaracak. 

Üçlü protokol imzalanacak Türkiye Emekliler Derneği'nden alman bilgiye göre; TÜED, TOKİ ile ilk görüşmeyi geçen hafta yaptı. Dernek yetkilileri TOKİ yönetimine taleplerini sundu.


TOKİ yönetimi Emekliler Derneği'nin hazırladığı projeye olumlu yaklaştı ve bir protokol imzalamak istediklerini belirtti. Ancak TOKİ, bu konuda Aile Bakanlığı'nın Yaşlılar ve Engelliler Genel Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün de katılımıyla üçlü bir protokol imzalamayı önerdi. 

Bunun üzerine TÜED yetkilileri Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile bir görüşme yaptı. Onlar da Engelliler ve Yaşlılar Genel Müdürlüğü ile bir araya gelip önümüzdeki hafta bir toplantı yapacak. 

Bu toplantıda TÜED'in konut projesini masaya yatıracak. Yasal düzenleme gerekip gerekmeyeceğine bakacak. Yasal düzenleme gerekmezse üçlü protokol gerekmezse üçlü protokol hemen imzalanacak.


Yaşlılara özel olacak 

Emekli aynı zamanda yaşlı ve potansiyel yaşlı grubu. Üretilecek evlerin tamamen yaşlıların yaşam standardına uygun olacağı belirtildi. Çevre düzenlemesi, yürüyüş alanları, sağlık ihtiyaçları, banyoları, tuvaletleri ve aydınlatmaları, yürüyüş alanları ona göre tasarlanacak. 

Asansörler sedye girecek şekilde olacak. Yani tamamen yaşlının yaşam kalitesini yükseltecek, sosyal ihtiyaçlarını da karşılayacak siteler üretilecek. 


Posta


Geri Dön