17 / 04 / 2024

TOKİ emekliyi 341 lira taksitle sahibi yapıyor!

TOKİ emekliyi 341 lira taksitle sahibi yapıyor!

Emekliler için ucuz konut hayata geçiyor. Başbakan'ın masasındaki dosyaya göre, TOKİ 341 liralık taksitlerle emekliyi ev sahibi yapacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de emeklilere konut için yeşil ışık yakmıştı.



Bir evim olsun' diyen emeklilerin hayalleri gerçek oluyor. Kira ödemek yerine kendi evlerinin taksitlerini ödemek isteyen emekliler, muradına eriyor. 


Başbakan Ahmet Davutoglu'nun masasındaki, emeklilere ucuz konut dosyasının ayrıntılarına ulaştı. Proje onaylanırsa, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) emeklileri 341 liradan başlayan taksitlerle evlendirecek. Geçtiğimiz günlerde  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan'ın müjdesini verdiği, emeklilere konut yapımına sıcak baktıkları açıklamalarının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de emeklilere konut için yeşil ısık yakmıştı. 


Bakan Çelik, Başbakan Ahmet Davutoglu'na emeklinin konut talebini iletmişti. Emekliler dört gözle Başbakan'ın vereceği kararı bekliyor. TOKİ'nin dar gelirliler için yaptığı konutlara bakıldığında en düşük taksit tutarının 341 lira olduğu görülüyor. 


Emekliler için planlanan konutların aylık taksitlerinin de bu rakam civarında olması bekleniyor. İste Başbakan Davutoğlu'nun masasında bekleyen emeklilere konut müjdesi içeren dosyanın ayrıntıları. 


sembolik peşinat Evin fiyatı makul olacak. Emekliler kira öder gibi ev taksitlerini ödeyebilecekler. Toplu parası olmayan emekliler için ev peşinatı cüzi bir rakam olacak. Emekliler evlerine taşındıktan sonra taksitlerini ödemeye başlayacak. Evlerin yakınında emeklilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği; hastane, market gibi tesisler bulunacak. Projelerde, emeklilerin sosyallesmesini sağlayacak kültür merkezleri bulunacak.


Hedef Halk


Geri Dön