19 / 04 / 2024

TOKİ evi olmayan emekliye konut yapacak!

TOKİ evi olmayan emekliye konut yapacak!

Evi olmayan emekliye konut müjdesi; İlimizde emekliler için bin 600 konut yapılacak.




Evi olmayan emekliye konut müjdesi; İlimizde emekliler için bin 600 konut yapılacak.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği Elazığ Şubesi’nin girişimi ile ilimizde  TOKİ  tarafından emekliler için 1600 konut yapılacak.


Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kayabaş, ilimizdeki emeklilere ev müjdesi verdi.  Dernek olarak ilimizdeki emekliler için ev yapılması yönünde girişimlerinin olumlu sonuçlandığını belirten Kayabaş, konutların TOKİ tarafından yapılacağını bu çerçevede Yemişlik köyü (Bizmişin) mevkiinde Hazineye ait olan 174 dönüm arsanın belirlendiğini söyledi. TOKİ tarafından gerekli çalışmaların üç aydır başlatıldığını belirten Kayabaş, şimdi ise projede yer alacak sosyal yapıların nereye yapılacağının belirlendiğini, plan-proje çalışmalarının neticelendirilmesi ile birlikte önümüzdeki yıl içinde konutların inşasının başlayabileceğini ifade etti.


İLK ETAPDA BİN 600 KONUT YAPILACAK


Dernek Başkanı Kayabaş konuya ilişkin gelişmeleri şöyle değerlendirdi: “ Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği Elazığ Şubesi tarafından konut talebinde bulunan emeklilerimizin taleplerinin karşılanması için arsa arama çalışması başlattık. Yapmış olduğumuz arsa araştırmasında Hazineye ait Güney Çevre Yolu üstünde Yemişlik köyü (Bizmişin) mevkiinde olan 101 No’lu adanın Hazineye ait olduğunu belirledik. Konutların bu arsada yapılması talebimizi Valilik kanalıyla TOKİ’ye yazılı olarak bildirdik. Elazığ Milletvekilimiz Sayın Tahir Öztürk, TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca’yı bizzat arayarak randevu talebinde bulundu. Bunun üzerine ben, Derneğimizin Kayseri Şube Başkanı Kazım Büyükbehçe ve Silifke Şube Başkanı Bedri Sapancı 19 Ekim 2016 tarihinde Sayın Ayhan Karaca ile görüştük. Yapmış olduğumuz görüşme aydınlatıcı ve çok samimi bir ortamda geçti. Yukarıda bahsedilen arsalarda TOKİ tarafından arazi incelemesi yapıldı. TOKİ yetkilileri Yemişlik köyü civarındaki Hazineye ait olan 101 No’lu adadan 174 dönüm arsa alarak konut altyapı (plan- proje) çalışmalarına başladı. 2017 yıl içinde bin 600 konut yapımı için çalışmalar başlamıştır. 2023 yılına kadar her yıl illerin nüfus oranına göre kontenjan verilecektir. Konut yapımı ayrılan bütçeye göre ayarlanacaktır. “


105 KONUT KURA İLE SAHİPLERİNİ BULACAK


Kayabaş, Zafran’da  yapımı devam eden 385 konuttan 105’i için de taleplerin toplanarak kura çekimi gerçekleştirileceğini ifade etti. Kayabaş konuya ilişkin ise şu bilgileri verdi: “Zafran’da inşası devam eden 385 konutun 280’ine ilişkin kura çekildi ve hak sahipleri belirlendi. 105 konutun ise henüz hak sahipleri belirlenmemiştir. 105 konut için inşaat bitiminde fiyat belirlendikten sonra talepler alınacak ve kura çekimi yapılacaktır. Yakın zamanda herhangi bir kura çekimi söz konusu değildir. Konut çalışmalarında başta Sayın Valimiz, milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür eder, projenin emekli kardeşlerimize ve ilimize hayırlı olması temennisinde bulunuyoruz.” 


Fırat Gazetesi


Geri Dön