20 / 04 / 2024

TOKİ evleri Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan'ın gözdesi!

TOKİ evleri Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan'ın gözdesi!

TOKİ, Ağrı ve Ardahan illerinde  Ocak-Mart aylarında  681 konut sattı. Bu  dönemde, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan 'dan oluşan bölgede 772 konut satıldığı  dikkate alınırsa, toplam satışların yüzde 88,21 'ini TOKİ yapmış oldu



Türkiye 'de, Ocak-Mart döneminde, konut satışlarında en yüksek artışın olduğu Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan 'dan oluşan bölgede, konutların yüzde 88,21 'ini Toplu Konut İdaresi 'nin sattığı ifade edildi ….

Türkiye İstatistik Kurumu 'nun (TÜİK) bugün açıkladığı, bu yılın Ocak-Mart  dönemine ilişkin konut satış istatistiklerine göre, bu dönemde konut satışlarında  bir önceki döneme göre en yüksek artış, yüzde 93,48 ile Ağrı, Kars, Iğdır,  Ardahan (TRA2) bölgesinde gerçekleşti. Bu bölgede, geçen yılın son çeyreğinde 399  adet olan satılan konut sayısı, bu yılın ilk çeyreğinde 772 'ye çıktı.

Aynı şekilde, bu bölgedeki konut satışlarında, geçen yılın aynı dönemine  göre yüzde 284,08 artış kaydedildi. Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan 'dan (TRA2) oluşan  bu bölgede, geçen yılın ilk çeyreğinde 201 konut satılırken, bu yıl bu sayı bu  yıl 772 'ye yükseldi.

TOKİ yetkililerinden edindiği bilgiye göre, bu yılın  Ocak-Mart döneminde, Ağrı Merkez Suçatağı projesinde 224 adet 1 1 yoksullara  yönelik sosyal yardımlaşma konutu, 280 adet ise 3 1 nitelikli konut olmak üzere  toplam 504 adet konut satıldı. Ardahan merkez Sugöze projesinde de 3 1 nitelikli  177 adet konut satışı yapıldı.

Aynı dönemde  TOKİ  'nin Iğdır ve Kars illerinde ise konut satışı olmadığı  belirtildi.

Buna göre, Ocak-Mart aylarında TOKİ, Ağrı ve Ardahan illerinde 681 konut sattı. Bu  dönemde, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan 'dan (TRA2) oluşan bölgede 772 konut satıldığı  dikkate alınırsa, toplam satışların yüzde 88,21 'ini TOKİ yapmış oldu.

AA


Geri Dön