20 / 04 / 2024

TOKİ evleri kiraya verilir mi?

TOKİ evleri kiraya verilir mi?

TOKİ alt gelir grubu konutlarından ev sahibi olduğunuzu ancak ödemeleriniz bitmeden evi kiraya vermek istediğinizi düşünelim. Bu durumda, TOKİ evleri kiraya verilir mi? Verilemez mi?



TOKİ evleri kiraya verilir mi?

TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından inşa edilen konutlardan gelir seviyesi düşün olan kimseler konut sahibi olabiliyor.


TOKİ'ye başvuru yaptığınızı ancak, birtakım sebeplerden dolayı  TOKİ  konutlarından hak sahibi olamadığınızı veya olmak istemediğinizi farz edelim. Bu durumda kurada ismi çıkmayanlara, başvuru şartlarını taşımayanlara  TOKİ  parası iade ediliyor.


Peki, TOKİ kurasında ev sahibi olduysanız ve evi kiraya vermek isterseniz durum ne olacak? 


Diğer ifade ile TOKİ alt gelir grubu konutlarından ev sahibi olduğunuzu ancak ödemeleriniz bitmeden evi kiraya vermek istediğinizi düşünelim. Bu durumda, TOKİ evleri kiraya verilir mi? 


Alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalanan konutlarda borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranmakta olup, alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshediliyor.


Buna karşın, standart tip konut sahipleri konutlarını kiraya verebiliyor. İstisnai durumları olan 3+1 konutlarda ise kiraya verilebilmesi hususu İdare (TOKİ) inisiyatifinde oluyor.


TOKİ ev iadesi nasıl yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön