17 / 04 / 2024

TOKİ fabrika işçilerine 15 bin konut yaptıracak!

TOKİ fabrika işçilerine 15 bin konut yaptıracak!

TOKİ, sanayi bölgesi Dilovası'nda çalışan işçiler için toplam 15 bin konutluk yeni proje başlatıyor



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) sanayi şehrine dönüşen Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde işçileri uygun şartlarla konut sahibi yapabilmek için harekete geçti. Yaklaşık bin fabrikanın kurulması planlanan bölgede fabrikaların tam olarak faaliyete geçmesiyle birlikte konut ihtiyacının artacağını dikkate alan Dilovası Belediyesi, TOKİ'den, yeni yerleşim birimleri kurmasını istedi. Bölgede 100 bin işçinin çalışacağı dikkate alınarak, TOKİ'nin 15 bin konutluk yeni bir yerleşim alanı oluşturması için proje önerildi. Çoğunluğu kamu arazisi üzerine yapılacak olan konutlarla birlikte, okul, sağlık ocağı, alışveriş merkezi, cami ve diğer sosyal donatılar da yapılacak.
Star

İlgili haber:

TOKİ, sanayi işçilerini konut sahibi yapacak

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

TOKİ, Dilovası'nda işçiler için 15 bin konut yapacak 
 
Türk sanayiinin önemli merkezlerinden Kocaeli'nin Dilovası ilçe belediyesi Toplu Konut İdaresi ile anlaştı. İşçiler için uygun ödeme şartlarıyla inşa edilecek konutlarla birlikte okul, sağlık ocağı, cami ve diğer sosyal tesisler de yapılacak.

Fakirden zengine, memurdan işçiye kadar toplumun tüm kesimleri için konut inşa eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ) sanayi şehrine dönüşen Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde işçileri uygun şartlarla konut sahibi yapabilmek için harekete geçti. TOKİ, 15 bin konutun yapımı için belediye ile anlaştı. Yapımı hızla devam eden dört ayrı organize sanayi bölgesindeki fabrika çalışanlarına dönük olacak konutların, uygun ödeme şartlarıyla satışa çıkarılması planlanıyor. Halen 15 bin ailenin yaşadığı eski yerleşim alanına 15 bin yeni konut yapılmasıyla birlikte Dilovası'nın büyüklüğü ikiye katlanmış olacak.

Dilovası'nda eski yerleşim bölgesindeki yoğun yapılaşma ve sanayileşmenin azaltılması amacıyla yapımı devam eden Kimyacılar Organize Sanayi Bölgesi, İMES OSB, Makineciler OSB, Kömürcüler OSB ve OSB büyüklüğündeki Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi'nde yaklaşık bin fabrikanın kurulması planlanıyor. Fabrikaların faaliyete geçmesiyle birlikte konut ihtiyacının artacağını dikkate alan belediye, TOKİ'den, yerleşim birimleri kurmasını istedi. Altyapısı tamamlanan ve bazı fabrikaların temeli atılan organize sanayinin tamamlanmasıyla, bölgede 100 bin işçinin çalışacağı dikkate alınarak, TOKİ'nin 15 bin konutluk yeni bir yerleşim alanı oluşturması için proje önerdi. Çoğunluğu kamu arazisi üzerine yapılacak olan konutlarla birlikte, okul, sağlık ocağı, alışveriş merkezi, cami ve diğer sosyal donatılar da yapılacak.  TOKİ  ayrıca, organize sanayi bölgesinin ihtiyacını karşılamak için kurulacak olan teknik üniversitenin derslik, laboratuvar, idare binası, spor salonu, yurt ve diğer sosyal donatılarını da inşa edecek. Böylece, Dilovası'nda, okulları, üniversiteleri, ticaret merkezleri ile yeni yerleşim merkezi kurulmuş olacak.
Zaman


Geri Dön