26 / 04 / 2024

TOKİ, Finans Merkezi için tam yetkili olacak

TOKİ, Finans Merkezi için tam yetkili olacak

İstanbul'u finans merkezi yapmak için kolları sıvayan hükümet, finans merkezinin inşaat çalışmaları konusunda da düğmeye bastı



Taşınmaya sıcak bakmayan Merkez Bankası personelinin, nasıl olsa inşaatın çok uzun süreceği beklentisi de suya düştü. Hükümet, inşaat çalışmalarını süratlendirmek için Ataşehir Finans Bölgesi'nde Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) süper yetkiler vermeye hazırlanıyor.

Konuyla ilgili hazırlanan yasa taslağı, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve dört milletvekilinin imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Bugün TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek olan yasa teklifinde, Ataşehir Finans Bölgesi sınırlarını gösteren krokiye de yer verildi.

Tüm izinleri  TOKİ  verecek
Teklife göre finans merkezi haline getirilecek bölgede büyükşehir veya ilçe belediyeleri ve diğer kamu kuruluşlarına ait olan her türlü yetki, Toplu Konut İdaresi'ne devredilecek. Ataşehir Finans Bölgesi'ndeki proje onayı, yapı izni, yapım sürecindeki yapı denetimi, yapı kullanma izni ve inşaata dair tüm izin ve yetkiler de TOKİ'ye ait olacak.
Ahmet KIVANÇ/Gazete Habertürk

İlgili haber...


Geri Dön