19 / 04 / 2024

TOKİ Gaziantep Mavikent Konutları'nda ödemeler 240 ayda tamam!

TOKİ Gaziantep Mavikent Konutları'nda ödemeler 240 ayda tamam!

TOKİ tarafından Gaziantep'te 500 şehit ailesi için inşa edilecek TOKİ konutları, Şehit Aileleri Derneği ile Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep Şubesi üyelerini memnun etti. Ödemeler, 240 ay içerisinde tamamlayacak.



TOKİ tarafından şehit ve gazi yakınları için başlayacak olan projeden dolayı büyük mutluluk yaşanıyor. Şehit Aileleri Derneği ile Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep Şubesi üyeleri projeden dolayı yetkililere teşekkür ettiler. Toplu Konut İdaresi başkanlığı Gaziantep'te 500 şehit ve gazi ailesine 2+1 ve 3+1 konut projesini başlatıyor. 


2+1 konut projesine yazılan şehit ve gazi yakınlarında peşinat alınmayacak. Konut projesi tamamlandığında yeni evlerine geçecek olan şehit ve gazi yakınları belirlenen sabit rakamla ödemlerini 240 ay içerisinde tamamlayacak. TOKİ'nin başlatacağı projede şehidin eşi, bekar ise anne veya babası faydalanacak. Gaziler Vakfı'nda ise öncelikle olarak başvuru sahibi gaziler faydalanacak. 


ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ PROJEDEN MEMNUN 

Mavikent bölgesinde Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) tarafından inşa edilecek olan 500 konuta Gaziantep'te yaşayan gaziler ve şehit aileleri çok özel vadeler ve uygun fiyatlarla sahip olabilecek. Gaziantep Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamza Bayındır, derneğe üye 213 ailenin bu projeden faydalanacağını anlattı. Bayındır açıklamasında, "TOKİ Başkanlığıyla özel konut projesi tamamlandı. 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılacak olan konutlarda, şehit ailelerine ve gazilere özel ödeme imkanları olacak. 2+1 konutlarda peşinat alınmayacak ve 20 yıl vadeli ödeme imkanı sunulacak, 3+1 konutlarda ise yüzde 10 peşinat olacak ve yine 20 yıl vade ile ödeme olacak. Derneğimiz üyelerinin önemli bölümü şu an projeye yazılmış durumda" şeklinde konuştu. 



Gaziantep Hakimiyet


Geri Dön