26 / 04 / 2024

TOKİ Gaziantep Mavikent'te 1000 aileyi daha konut sahibi yaptı!

TOKİ Gaziantep Mavikent'te 1000 aileyi daha konut sahibi yaptı!

Şahinbey Belediyesi tarafından 6 ay önce 1000 dar gelirli ailenin kura ile ev sahibi olduğu Mavikent'te 1000 konutun daha kurası noter huzurunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katılımı ile gerçekleştirildi...




Şahinbey Belediyesi'nin aylık 400 TL taksitle dar gelirli ailelerin ev sahibi olduğu Mavikent Konutları kura çekilişi Karataş'taki Şahinbey Spor Salonu'nda yapıldı. 12.225 kişinin başvuru yaptığı kura töreninde 1000 aile evlerine kavuştu. İsimlerin okunmasıyla büyük bir mutluluk yaşayan aileler,sevinç gözyaşları döktü. Ev sahibi olan aileler, sevinçlerini aile fertlerine sarılarak yaşadı.


Şahinbey Belediyesi Mavikent konutları kura çekilişine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Milli Eğitim Eski Bakanı Vehbi Dinçerler, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, Ali Şahin, Şahinbey İlçe Kaymakamı Uğur Turan ve Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak ve vatandaşlar katıldı.


Başkan Tahmazoğlu, "Evsiz Vatandaşımız Kalmasın Diye 20 Bin Konut Birden Yapacağız"


Açılış konuşması yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi'nin 4,5 yılönce 92 Milyon TL olan bütçesinin olduğunu ve bu bütçenin 1,5 katı borçla göreve başladıklarını hatırlatarak, "İşçimize, Müteahhitlere ve devlete borcumuz vardı. İlk olarak bütçemizi düzelttik. 2 yıl içerisinde borcumuzun tamamını ödedik. 4 yılda bütçemizi 7 kat arttırarak, 637 milyon 350 bin TL'ye çıkardık. Bu şunu ifade ediyor. Türkiye'de tüm il ve ilçe belediyeleri ile 16 Büyükşehir'in 10 tanesinden daha büyük bir bütçeyi ifade ediyor. Bu bütçemizin yüzde seksenini yatırım bütçesi olarak kullanıyoruz. Bütçesini yatırıma en fazla ayıran belediyeyiz. Bunları sizlerin desteği ile yapıyoruz. Yine yüzde sekseni çarpık yapılaşmanın olduğu ilçemizde Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmasını yapıyoruz. 5 bölgede yaptığımız kentsel dönüşümde 278 Milyon TL'lik kamulaştırma yaptık. 2610 evin yıkımı gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmalarla Türkiye'de enleri geliştirmeye çalışıyoruz. Belediye olarak 5 bin konut birden yapıyoruz. 40 yıllık bir sorun olan şehir içindeki oto tamircilerimiz şehir dışına taşımak adına 1001 işyeri olan Şahinbey Sanayi Sitemizi bu yıl içinde tamamlıyoruz. Burada esnafımızı işyeri sahibi yapmak adına bakanlarımızın desteği ile yönetmelikte değişiklik yaptırarak yüzde 20'si peşin geri kalanı 10 yıl vadeli olarak işyeri sahibi olmalarını sağlıyoruz. 371 yeni park yaptık. Türkiye'nin en büyük parkı olan 1 Milyon 700 bin metrekarebüyüklüğünde Yeşilvadi Parkını yapıyoruz. Yanı sıra 12 kilometrelik 50 metregenişliğinde yol inşa ediyoruz. Burada 35 bin konutluk projemiz devam ediyor.Tarih Şahinbey'de canlanıyor dedik. 7 kilometrelik sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışması yapıyoruz" dedi.Başkan Tahmazoğlu, eğitime de önem verdiklerini belirterek, "Şahinbey Belediyemiz bünyesindeki gençlik merkezi ve sosyal tesislerimiz 150 bin kişilik kursiyer sayısı ile Türkiye'nin en büyük kampusu durumunda. Şuanda 61 sosyal tesisimizde 30 ayrı branşta 34 bin 600 kursiyerimiz eğitim almaktadır. Burada toplanmamızın sebebi hiç aklında ve hayalinde ev sahibi olmayı dahi düşünemeyen vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını sağlamaktır. İlk olarak Serinevler'de 250vatandaşımızı aylık 250 TL taksitle ev sahibi yaptık. 3500 vatandaşımız başvuru yaptı. Baktık talep fazla Mavikent konutlarımızda bundan 6 ay önce bin ailemizi konut sahibi yaptık. Orada sizleri konut sahibi yapmaya devam edeceğiz diye birsöz vermiştik. Bugün bu sözümüzü tuttuk bin ailemizi daha ev sahibi yapıyoruz.Talep çok fazla olduğu için böyle gitmesin diye, Şuanda 20 bin kişilik bir konut projesi üzerinde çalışıyoruz. Böylelik beklide kura çekmeden her isteyeni ev sahibi yapmak istiyoruz. Amacımız hiç kimseyi boş çevirmemektir. Başbakanımızın desteği ile yaptığımız tüm bu çalışmalarımızda yanımızda ve destekçimiz olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin'e, Valimize, ve Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Milli Eğitim eski Bakanı Vehbi Dinçerler Şahinbey Belediyesi'nin özellikle akıllı ve başarılı çalışmalarını kutlamak için törene katıldığını belirterek, "Şahinbey ilçesinde yapılanları duyup görünce dua ettim ve bir kere daha dua ediyorum. Buradaki belediyelerimizin, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, başarılı çalışmaları örnek projeleri, Türkiye'nin diğer il ve ilçe belediyelerine çok güzel örnek olmuş. Başkan Tahmazoğlu'nun verdiği ölçüler tam olarak halkın tabanını gösteriyor. Yani gariban, çaresiz ve sıkıntılı insanları anlatıyor. Şimdi soruyorum çaresizleri ve garibanların sahibi kimdir? Tabiî ki önce Allah ama sonra devlettir, hükümettir ve onun arkasından da yerel yönetimlerdir. İşte bugün Şahinbey belediyesini görüyoruz. Şimdi sahipsizlere ve garibanlara hizmetten, sahip çıkan her emeği hepimizin taktir edip yüceltmesi gerekiyor. Benbaşkan Tahmazoğlu'na inşallah bundan sonra 5 bin evin kurasını çekersiniz dedim, o dedi ki 20 bin yapacağız. Bundan daha güzel bir vaat olur mu? İşte bu vaadin gerçekleşmesi için burada bulunan, valimize, milletvekillerimize ve özelliklede çok değerli bakanımız Fatma Şahin'e çok büyük görevler düşüyor.Zaten emeklerini esirgemiyorlar, sonuna kadar da destekliyorlar ve bu desteklerin devamını diliyorum" dedi.


Törende konuşan Vali Erdal Ata Başkan Tahmazoğlu her alanda başarılı hizmetlere imza attığını ifade ederek, "Belediye başkanımızın yaptığı hizmetleri kendisinden dinledikten sonra doğrusu söyleyecek söz bulamıyorum. Ben il valisi olarak belediye başkanımızı tebrik ediyorum ve bu başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Türkiye'de çağdaş ve modern belediyeciliği, sosyal belediyeciliğin nasıl yapılması gerektiğinin en güzel örneğini Şahinbey ilçesinde verdiği için başkan Mehmet Tahmazoğlu gerçekten her tebriki hak ediyor. Şahinbey belediyemizde parklar,bahçeler, kentsel dönüşüm, kültür merkezleri, spor tesisleri, eğitim alanları ve okulların tamir bakımı gibi aklınıza gelebilecek her alanda Şahinbey Belediyemizin faaliyetlerini görebiliyoruz. Bugün burada bin tane dar gelirli ailemiz konut sahibi olacak ama belediye başkanımızın kendisine koyduğu hedefler çok daha yüksek. Zaman zaman bir araya geldiğimizde konuşuyoruz ve kentsel dönüşüm konusunda Şahinbey Belediyesi Türkiye'de örnek gösterilen bir belediyedir. Ama konutların yüzde 70-80'i gece kondu olan bir yerde kentsel dönüşüm projesini uygulamak ta gerçekten çok zor olmasına rağmen Başkan Tahmazoğlu bu çalışmaları başarıyla yürütüyor. Bizlerde yapılan bu kentsel dönüşüm alanlarında okul ihtiyacının karşılanması için 2014 yılında arsası bitmiş olanların hemen inşaatına başlayıp yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.


Törende konuşan Bakan Fatma Şahin her alanda verilen sözlerin artık yerine getirildiğini ifade ederek, "6 ay önce bu salonda sizlere bir söz verdik. Buradan çıkan arkadaşlarımıza'Üzülmeyin değerli başkanımız 6 ay sonra yine bu kurayı çekecek' dedik. Sayın Başbakanımızdan aldığımız talimat yönetim şeklimiz verdiğin sözün arkasında durmak, ne aldanan nede aldatan olmaktı. İte 6 ay sonra bugün burada bu bunu yapıyorsak en büyük göstergedir diye düşünüyorum. 11 yıl oldu sizlerin bize verdiği güçle Başbakanımızın liderliğinde bir söz verdik. Üşüyen çocuğun elini ısıtacağız, üşüyen yürekleri ısıtacağız, gönüllere dokunacağız. İnsan odaklı alışacağız dedik. Şairin 10 yıl önce hayal diye söylediği ne sen ben farkı olsun ne zengin fakir farkı olsun kış günü herkesin evi barkı olsun. Sözlerini kendi siyasetimizin bir parçası yaptık. Merkeze insanı koyduk. İnsanımızı seviyoruz, insanımızın bölgesi ne olursa olsun cinsiyeti yaşı ne olursa olsun veya engelli engelsiz olusun eşrefi mahlukat olarak doğan her canlı yaşamın en iyisini hak ediyor. En iyi evlerde yaşamalı, en iyi okullara gitmeli, en iyi sağlık imkanlarına ulaşmak zorunda. Bütün insanımız aynıdır ve biraz fırsat eşitliği verdiğinizde insanlarımız mucizeler yapabiliyor. İşte biz 10 yıldan beri anaların duasıyla ülkemizdeki hayalleri, hedefe, hedefleri gerçeklere dönüştürdük ve çok şey yaptık. Bu gün 11 yılın sonunda anlımız ak, başımız dik,yaptıklarımızın hesabını vermek ve yapacaklarımızı anlatmak üzere huzurlarınızdaysak sizlerle beraber bir tarih yazıyoruz" dedi.


Bakan Şahin Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun ufuk ve vizyonundan övgüyle bahsederek,"Sayın başkanımız Mehmet Tahmazoğlu söyledi, ufuk ve vizyon başka bir şey. Her defasında kura çekiliyor, ve ev çıkmayan kardeşlerimiz üzülüyor. Bu insanlarımıza empati yapıyorum, onların yerine kendimi koyuyorum, kiracı olan birinin ev sahibi olması kadar doğru bir hayal ve hedef yoktur. Artık biz başkanımız Tahmazoğlu kura çekmeden işi bitireceğiz diyor, bizde herkesin bu salondan mutlu ve huzurlu ayrılmasını istiyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız.6 ay önce bende bütün gücümle şehrimin hizmetkarı olduğumu söylemiştim. Bin konut için hemen yeni vize verdik ve onayladık. Şimdi yerlerini ve mekanlarını belirliyoruz. Şuana kadar bütün Türkiye'de 600 bin sosyal konut yapıldı. 42 milyon metre kare yeşil alan yapıldı. Okulu, camisi, alışveriş merkezi ve spor merkezleri ile bu şehir en büyük örnektir. Şehre nereden girerseniz girin gri bulutlar ile giriyordunuz. Şehrin her tarafından çarpık kentleşme ve şehrin her tarafından bir odanın içerisinde mutfak, yatak odası, çalışma odası misafir odası lavabonun olduğu yaşam alanları vardı. Bu böyle devam edemez ve etmemeli. İşte biz bu çalışmaları çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Ve halkımızın hayır duasını aldığımız sürece,garibin gurebanın, fakirin fukaranın kimsesizlerin kimi oldukça yüce Mevla da yolumuzu açık ediyor. Hep birlikte bu güzellikleri yaşıyoruz" diye konuştu.


Bakan Şahin Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun çıraklık ve kalfalık döneminde önemli başarılara imza attığına işaret ederek, "Belediye başkanlığı zor iştir ve herkes belediye başkanlığı yapamaz. Parayı, bilgiyi ve insanı yöneteceksiniz ve hayır duası alacaksınız. Melih Gökçek Başkanımızın çok güzel bir sözü var ve diyor ki esas diyor büyük işleri ben ikinci dönem yaptım. Başkan Tahmazoğlu ise bunu ilk döneminde bunları yaptı ikinci döneminde neler yapacak onları da hep birlikte göreceğiz" şeklinde konuştu.


Not:  TOKİ  Gaziantep Mavikent kura sonuçları henüz açıklanmadı. Kura listesi açıklandığında www.emlakkulisi.com  dan duyurulacaktır. Lütfen sitemizin Toki kategorisini sıklıkla takip ediniz...


Geri Dön