29 / 03 / 2024

TOKİ Gaziantep projesindeki 6 sorun Meclise taşındı!

TOKİ Gaziantep projesindeki 6 sorun Meclise taşındı!

Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Gaziantep'teki şehit ve gazi ailelerine yönelik TOKİ projesine ilişkin sorunları Meclise taşıdı. Gökdağ, sorularını Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletti..



TOKİ Gaziantep projesindeki 6 sorun Meclise taşındı!


Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Gaziantep'teki şehit ve gazi ailelerine yönelik  TOKİ  projesine ilişkin sorunları Meclise taşıdı. Gökdağ, sorularının Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılmasını talep etti.


Gökdağ "2011 yılında TOKİ'nin, Gaziantep Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün de desteğini alarak polis, şehit ve gazi ailelerinin konut sahibi olması için başlattığı konut projesinde aradan geçen yıllar içinde bir ilerleme olmamıştır. 2013 yılında 823 konut için 4 milyon 938 bin TL yatıran hak sahiplerine temeli bile atılmayan bu konutların akıbeti konusunda bir bilgi verilmemiştir." dedi.


Gökdağ'ın soruları


1. 2011 yılında başlatılan ve 2013 yılında tüm hazırlıkları yapılarak gerekli protokollerin imzalanması sonrasında hak sahiplerinin dahi belirlendiği projede ev peşinatları alınmasına rağmen konut yapımı aşamasına neden geçilmemiştir?


2. Hak sahiplerine projenin neden gerçekleştirilemediği konusunda TOKİ neden bilgi vermemiştir?


3. Bu proje durdurulmuş veya yapımından vazgeçmiş ise hak sahiplerinin ödedikleri 6 bin TL peşinatlar neden 3 yıl bekletilmiş ve iade edilmemiştir? Söz konusu 4 milyon 938 bin TL'nin akıbeti ne olmuştur?


4. Polis memurları ile şehit ve gazi yakınlarına ödedikleri 4 milyon 938 bin TL'nin şu ana kadar nerede nasıl kullanıldığı yönünde bir bilgi neden verilmemiştir?


5. Hak sahiplerinin kredi çekerek veya borçlanarak yatırmış olduğu peşinatlardan dolayı uğramış oldukları kayıpları nasıl telafi edeceksiniz? 4 milyon 938 bin TL'nin Ziraat Bankasındaki hesapta tutulmasından dolayı oluşan nema miktarı ne kadardır? Oluşan üç yıllık faiz mağduriyetten dolayı gelir olarak hak sahiplerinin hesaplarına yansıtılacak mıdır?


6. Bu konut projesine ne zaman başlanacağı konusunda hak sahiplerine bir tarih verecek misiniz?







Geri Dön