19 / 04 / 2024

TOKİ Gaziantep Şahinbey kura sonuçları belli oldu

TOKİ Gaziantep Şahinbey kura sonuçları belli oldu

TOKİ tarafından dar gelir grubuna yönelik Gaziantep'te yaptırılacak ve ayda 100 TL taksitle satılacak 45'er metrekarelik 592 konut, kurayla sahiplerini buldu



Kura sonuçlarının tam listesi için tıklayınız!

Merkez Şahinbey İlçesi'nde yaptırılacak olan 592 konutun kuraları Kamil Ocak Stadyumu'nda çekildi. 592 konut için 308'i engelli 13 bin başvuru yapılırken salonun hınca hınç dolması üzerine binlerce kişi dışarıda kaldı. Noter nezaretinde gerçekleştirilen kura çekiminde önce engelli kontenjanında yer alan konutların sahipleri belirlendi.

Çekilişte ismi açıklanan Nimet Göçer platforma çıkarken gözyaşlarına hakim olamazken, "Allah evi olmayan herkese ev nasip eylesin" dedi. İsminin açıklandığını duyunca sevinçten sahneye atlayan 34 yaşındaki Mehmet Salman Daş ise "Belli bir işim yok. Ne iş olursa onu yapıyorum. 3 çocuğum var. Benim için 13 bin kişinin arasından seçilmek denizde bir kum gibiydi. Ama bu hayalimiz gerçek oldu. Çok mutluyum" diye konuştu. Kurada ev alma hakkı kazanan 21 yaşındaki 2 çocuk annesi Mekiya Kaya da sevinçten ağlarken, gözyaşını tutamayanlar arasında yer alan 42 yaşındaki Güllü Diken de, kocasının çaycılık yaptığını ve ayda 225 TL kira ödediklerini söyledi. 52 yaşındaki Mehmet Avgan ise kura çekimini beklerken heyecandan tansiyonu yükselince fenalık geçirdi. Ambulansla Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne götürülen Avgan tedaviye alındı.

Kura çekiminde konuşan Vali Süleyman Kamçı, Şahinbey İlçesi'ne dar gelirliler için yaptırılacak konutlara 13 bin kişinin başvuruda bulunmasının kentteki konut açığını ortaya koyduğunu ifade ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan bin konut daha yapılması talebinde bulunacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan Gaziantepli aileyi model almıştı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçen yıl Gaziantep'teki programı sırasında gizlice ziyaret ettiği 12 metrekarelik evde yaşayan 5 çocuklu Özgezer ailesini model alarak dar gelirlilere yönelik 45 metrekarelik konutların yapılması talimatını vermişti. Erdoğan grup toplantısında Gaziantepli aile için "Benim boyumun sığmayacağı bir bodrum odası, 12 metrekare, 5 çocuk bir kadın. İçerisinin nasıl olduğunu anlatmayayım" demişti. Erdoğan, aileye 500 TL harçlık vermiş ayrıca belediye başkanına talimat vererek ailenin 1 hafta içinde iyi bir eve taşınmasını sağlamıştı. Erdoğan, bu ziyaret sonrası dar gelirlilere yönelik 45'er metrekarelik evler yapılması amacıyla  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar'a talimat vermişti.

Editörün notu: TOKİ Gaziantep Şahinbey projesinde 592 kişinin isim listesi heryerden önce Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com da olacak.


Geri Dön