24 / 04 / 2024

TOKİ Gaziantep Şahinbey Yeşilkent'te teslimler başlıyor!

TOKİ Gaziantep Şahinbey Yeşilkent'te teslimler başlıyor!

TOKİ tarafından inşa ettirilen Gaziantep Şahinbey Yeşilkent 17-31 Temmuz 2012 tarihleri arasında konut teslimleri gerçekleşecek



İdare tarafından Gaziantep Şahinbey Yeşilkent'de inşa ettirilen ve T.Halk Bankası A.Ş. aracılığı ile satışları tamamlanan 320 adet konutun KDV yatırma işlemleri 16-27 Temmuz 2012 tarihleri arasında, teslim işlemleri ise 17-31 Temmuz 2012 tarihleri arasında, ekte yer alan "Konut Teslim Programı" çerçevesinde, Gaziantep Şahinbey Yeşilkent şantiyesinde Müşavir firma Üçer Müşavirlik Mühendislik A.Ş.tarafından yapılacak.


1) Alıcılar ilk etapta,  T.Halk Bankası A.Ş.  Şirahanı Şubesine KDV’yi programa göre belirlenen günde yatıracak olup, ertesi gün konutlarını şantiyede müşavir firma ÜÇER Müşavirlik Mühendislik A.Ş.’den teslim alacaklar.


2) 3065 sayılı KDV kanunu gereğince teslim işlemi nedeniyle Katma Değer Vergisi 

doğduğundan, daha önce T.Halk Bankası A.Ş Şirahanı Şubesine verilmiş olan talimatlar çerçevesinde KDV tahsil edilecek ve ödeme dekontu/faturanın bir örneği alıcıya verilecek.


3) Bankaca yapılacak KDV tahsilatlarının belli bir düzen içerisinde gerçekleştirilmesini sağlamak üzere konut alıcıları teslim tarihinden 1 gün önce  ilgili Banka şubesine başvuracaklardır. Ayrıca, teslimden sonraki her bir altı aylık dönemin başında da, borç bakiyesine uygulanan artışlardan, ilk taksit ödemesiyle birlikte peşin olarak, artış tutarı üzerinden KDV tahsil edilecektir.


4) KDV bedelinin yatırıldığına dair belge veya dekont görülmeden kesinlikle teslim işlemi gerçekleştirilmeyecektir.


5) Konut alıcıları kendilerine bildirilen günde kendi imkanları ile Şantiyeye ulaşacaklardır. Konut teslim işlemlerine saat 09:00’da başlanması sağlanacaktır.


6) Program çerçevesinde başka bir günde konut  teslimi için başvuruda bulunan konut alıcılarının işlemleri, geldikleri gün için belirlenmiş konut alıcılarının işlemleri tamamlandıktan sonra yapılabilecektir. 


7) Şantiyede yapılacak konut teslimi sırasında; konut alıcılarının aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir:


- Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı), 

- Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin hak sahibinde bulunan nüshası,

- Konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi,

- KDV tutarının yatırıldığına dair belge veya fatura,


Detaylı bilgi için;


Sinem ÖZTÜRK/Emlakkulisi.com


Geri Dön