23 / 04 / 2024

TOKİ Gaziosmanpaşa arsasına 500 konutluk dönüşüm projesi!

TOKİ Gaziosmanpaşa arsasına 500 konutluk dönüşüm projesi!

TOKİ, GOP Karayolları Mahallesi’nde yer alan iki adet parselin ihalesini tamamladı. 350 milyon liralık en yüksek teklifi veren Fuzul Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal, “500 konutluk dönüşüm projesi bizim vitrinimiz olacak” dedi.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İstanbul Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'ndeki arsalarının ihalesini tamamladı. Avrupa Konutları TEM projesinin yanında yer alan iki parsel için düzenlenen ihalenin ikinci oturumu kıran kırana geçti. Sektörde iş yapan sekiz firmanın katıldığı ikinci oturumda arsa satış karşılığı satış toplam gelirinde en yüksek teklif 350 milyon TL ile Fuzul Yapı ve Yol İnşaat iş ortaklığından geldi. Şirketin teklif ettiği idare payı ise 126 milyon lira. Ayrıca iş ortaklığı, teklifinin yanı sıra projeden 150 daireyi TOKİ'ye verecek.


BAŞAKŞEHİR DIŞINA ÇIKTI

Proje kapsamında yapılacak ilköğretim okulunun da TOKİ'ye devredilmesi planlanıyor. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal, bunun Başakşehir dışında aldıkları en büyük ihale olduğunun altını çizerek, "Bu proje bizim vitrinimiz olacak" dedi. İnşaat çalışmalarına yıl sonunda başlayacakları bilgisini veren Faruk Akbal, "500 konutluk karma proje hedefliyoruz. Nisan 2017'de projeyi satışa çıkarmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.



TOKİ Gaziosmanpaşa arsasına 500 konutluk dönüşüm projesi!


BU LOKASYONU ÇOK İSTEDİK

Kentsel dönüşüme odaklandıklarını belirten Faruk Akbal, "Bu bizim için kentsel dönüşümün ilk ayağı gibi olacak. İstanbul'un farklı ve gelişen kentsel dönüşüm alanlarını takip etmeyi, yeni projeler planlamayı düşünüyoruz" dedi. Gaziosmanpaşa'daki arsayı çok istediklerini anlatan Akbal, "Başakşehir'den sonra en çok prim yapan ilçe Gaziosmanpaşa. Buraya da değerini bulacak bir proje geliştireceğiz" diye konuştu.


YERİNDE DÖNÜŞÜM OLACAK

Alt ve orta gelir grubuna yönelik konutlar yapabilmek için gelir getirici projelere devam ettiklerini söyleyen  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan, projenin hem hasılat paylaşımı hem de kentsel dönüşüm olacağını söyledi. Turan, "Hak sahiplerine olduğu yerden daire veriyoruz. Hem hasılat paylaşımı hem de yerinde kentsel dönüşüm yapıyoruz" dedi.



Seda TABAK/Sabah




Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



TOKİ'nin İstanbul Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi ihaleye çıkardığı arsayı 350 milyon liralık en yüksek teklif ile Fuzul Yapı ve Yol İnşaat kazandı. TOKİ'nin 'arsa satış karşılığı gelir paylaşımı' modeliyle satışa sunduğu arsayı alan şirketler arsa üzerinde konut projesi geliştirilecek. Sosyal donatı alanlarının da olacağı projenin detayları hakkında bilgi veren Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal, arsayı 350 milyon lira bedelle aldıklarını, yüzde 36'sını yaklaşık olarak 126 milyon lirasının TOKİ'ye bırakacaklarını belirtti. Akbal, ihale sonrası yaptığı açıklamada, "Projenin geliştiricisi biz olacağız. Fuzul Grup daha önce Kağıt hane ve Kartal'da da proje gerçekleştirdi. Ama bu Başakşehir dışında aldığımız en büyük ihale. Projeye bu yıl içerisinde başlayacağız. Bu bizim için kentsel dönüşümün ilk ayağı gibi olacak. İstanbul'un farklı ve gelişen kentsel dönüşüm alanlarını takip etmeyi yeni projeler planlamayı düşünüyoruz"dedi. 


OKUL DA YAPACAK 


Özellikle bu lokasyonu çok istediklerini belirten Akbal, şunları söyledi: "TEM'in kenarı, gelişen bir bölge ve markalı konutların sayısının arttığı bir yer. Başakşehir'den sonra en çok prim yapan ilçe Gaziosmanpaşa. Prim yapacak ilçelere yatırımımız sürecek. Buraya da değerini bulacak bir proje geliştireceğiz. Projede bir de ilköğretim okulu yapıp, TOKİ'ye teslim edeceğiz." 



Star



Haber Son An Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

TOKİ'nin Gaziosmanpaşa'daki taşınmazı, "arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı" yöntemiyle ihale edildi. TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, Karayolları Mahallesi 6619 Ada 8 Parsel ve 10086 Ada 1 Parselde satışa sunulan arsaların ihaleleri tamamlandı. İlk oturumu 29 Haziran'da gerçekleştirilen ihalenin ikinci oturumu TOKİ'nin İstanbul'daki hizmet binasında gerçekleştirildi. Sektörde iş yapan 8 firmanın katıldığı ikinci oturumda arsa satış karşılığı satış toplam gelirinde en yüksek teklif 350 milyon lira ile Fuzul Yapı İnş. Paz. A.Ş. & Yol İnş. Taah. San. Ve Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı'ndan geldi. 


Son An


Haber TOKİ Haber Dergisi'nde şu şekilde yer aldı!


SBE16 Akıllı Metropoller - Sürdürülebilir Şehirler için Entegre Çözümler Konferansı’nda konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Özçelik’e göre, “Akıllı konutlar ancak akıllı şehirlerle bütünleşirse hayatı kolaylaştırır”


TOKİ Başkan Yardımcısı Özçelik, Türkiye İnşaat Malzemesi Sana- yicileri Derneği (İMSAD) organi- zasyonuyla gerçekleştirilen Ulus- lararası SBE16 İSTANBUL Konferansı’nda, insan - şehir ilişkisinde konut kavramının yerini değerlendirdi. Teknolojik gelişme ile birlikte değişen yaşam biçimlerinin konut ve şehir ilişkisine etki ettiğini aktaran Özçelik, ortaya çıkan Akıllı Şehir kavramıyla bu ilişkinin yeni bir boyuta taşındığına vurgu yaptı. Özçelik şöyle konuştu: “Akıllı Şehir, yaşamı her alanda kolaylaştıran, verimliliği yüksek bir şehir modelini aklımıza getirirken, teknik bir süreçle birlikte toplumsal ve kültürel bir dönüşümü de ifade etmektedir. İnsan yaşamı, mekâna ve muhite göre şekillenmekte ve değişmektedir. İnsanî ve manevi değerler toplumu, toplumlar da şehirleri ve medeniyeti oluşturmaktadır. Bilim ve teknolojiden maksat insanların mutluluğu ve refahıdır. Dolayısıyla akıllı şehirler, yalnızca teknik bir süreci değil, aynı zamanda sosyal değerlere önem veren ve bu konuda altyapıyı hazırlayan bir süreci de kapsamalıdır. Diğer ifade ile vatandaşın yaşam kalitesini yükseltmeye odaklanmış, teknolojinin sadece araç olduğu ve entegre çözümlerin üretildiği bir yapı ele alınmalıdır.” 


“Akıllı Şehir’de önemli bir tarafız” 


TOKİ’nin Akıllı Şehir kavramında önemli bir tarafı temsil ettiğine işaret eden Özçelik, konutların, akıllı şehirlerin de temel unsurları olduğunu vurguladı. Özçelik “Akıllı konutlar ancak akıllı şehirlerle bütünleşirse hayatı kolaylaştırır; daha tasarruflu, konforlu, güvenli ve çeşitli ihtiyaçlara cevap verebilen bir anlam ve işlerlik kazanır. Akıllı şehirler, enerjiden ulaşıma, su tüketiminden çöpün yeniden değerlendirilmesine kadar her alanda dijital bir yaşamı hedeflemeli, konutla entegresi iyi planlanmalıdır. Akıllı enerji, akıllı ulaşım, akıllı teknoloji, akıllı sağlık hizmetleri, akıllı altyapı, akıllı yönetim ile bu süreç doğru planlanmalı ve yürütülmelidir” dedi. 


Kentsel Dönüşümde yeni bir fırsat 


TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik şöyle devametti: “Sosyal konut üreten bir kuruluş olarak, akıllı şehirlerin ve akıllı konutların önümüzdeki zaman diliminde daha çok konuşulacağını, hayatımıza daha çok gireceğini ve sektörün de buna göre kendi tasarımını revize edeceğini biliyor ve önemsiyoruz. İdare olarak da hizmet verdiğimiz kesimlerin alım gücünü etkilemeyecek derecede teknolojik imkânlardan faydalanarak, insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek değerlere önem ve öncelik veriyoruz.” Özçelik, deprem riski, çarpık ve sağlıksız yapılaşma nedeniyle 6,5 milyon konutu kapsayan Kentsel Dönüşüm çalışmalarının, Akıllı Şehir kavramı esası ile şehirlerin lehine bir fırsata dönüştürülebileceğine işaret etti. Özçelik, Kentsel Dönüşüm projelerinde akıllı şehir kavramının içine giren asgari unsurlara yer verilebileceğini kaydetti. 


Türkiye İMSAD’dan emisyon salınımını azaltma sözü 


Konferansta bir sürpriz de yaşandı ve Türkiye İMSAD, Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi, üyeleriyle birlikte emisyon salınımını 2030 yılına kadar yüzde 40 oranında azaltma sözü verdi. Önümüzdeki yıllarda sıfır veya sıfıra yakın enerjili Yeşil Bina yaklaşımının zorunlu hale geleceğini belirten Türkiye İMSAD Başkanı F. Fethi Hinginar, “Emisyon salınımımızı 2030 yılına kadar yüzde 40 oranında azaltmak için çalışacağız. Türkiye İMSAD sözü veriyorum” dedi. 


Gaziosmanpaşa’da yeni bir proje 


TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ayrıca İstanbul Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi Kentsel Dönüşüm proje sözleşmesini de imzaladı. Proje kapsamında 18 bin 621 metrekare alanda 150’si hak sahiplerine verilmek üzere 500 konut, 32 derslikli ilköğretim okulu ve spor salonu inşa edilecek.



TOKİ Haber 


Geri Dön