28 / 03 / 2024

TOKİ Gümüşhane Köse Konutları'na 2 ayda 150 başvuru yapıldı!

TOKİ Gümüşhane Köse Konutları'na 2 ayda 150 başvuru yapıldı!

Gaziantep Köse Belediye Başkanlığı organizasyonuyla TOKİ'ye yaptırılan ve hak sahiplerine dağıtılan daireleri beğenen Köseliler 2. Etap konut yapımı için Köse Belediyesine başvuruda bulundular.



Gaziantep Köse Belediye Başkanlığı organizasyonuyla TOKİ'ye yaptırılan ve hak sahiplerine dağıtılan daireleri beğenen Köseliler 2. Etap konut yapımı için Köse Belediyesine başvuruda bulundular. Son iki ay içerisinde belediyeye gelerek konut sahibi olamak için müracaat edenlerin sayısı yaklaşık 150'yi buldu diyen Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, "1. Etap Konut yapımında biraz ilgisizlik vardı. Sağolusunlar vatandaşlarımız bize güvenerek başvuruda bulundular. Bizde onların güvenini boşa çıkarmayarak 84 adet konutun başarılı bir şekilde yapılarak hak sahiplerine dağıtıldı. İlçemizin en büyük biri olan konut sorununun çözümü adına başlattığımız çalışmalara yine hız kesmeden devam ederek topladığımız talepleri TOKI Başkanlığına sunarak yapımı için takibini yapacağız. İlçemizin Gümüşhane girişinde uygun bir arsa oluşturma çalışmalarını da bir yandansürdürerek çalışmalarımızı hızlandıracağız. İnşallah ilçemizin hem konut sorununu çözmüş olacağız, hem de görselliğine güzellik katmış olacağız" dedi. 


Kuşakkaya Gazetesi



Haber Gümüşhane Olay Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Gümüşhane'nin Köse ilçesinde Belediye Başkanlığı ve  TOKİ  işbirliği ile yaptırılacak olan 2.etap TOKİ konutları için talep patlaması yaşanıyor. 


Tam olarak duyurulmamasına rağmen şuana kadar350kişinin Belediyeye müracaat ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Şerif Aygün, 2014yılı içerisinde hak sahiplerine dağıtılan 84 adet konut projesinin başarılı bir şekilde tamamlanmasından sonra TOKİ'den konut sahibi olmak isteyenlerin sayısının giderek arttığını söyledi. 


Tam olarak duyuru yapmamalarına karşın şu ana kadar Belediyeye yaklaşık 350 başvuru olduğunu dile getiren Aygün, "'TOKİ Başkanlığı ile yapılan görüşme sonrası alınan bilgileri paylaşmak üzere Bursa ve İstanbul'da ki derneklerimiz ile de görüşmeler yaptık. Ocak ayı başına kadar yapılacak talep başvuruları TOKİ'ye iletilerek başvuruların resmileşmesi için bankadaki hesap numarasına para yatırılarak gerçek sayının ortaya çıkmasından sonra ihale edilmesi sağlanacaktır" dedi. 


Başkan Aygün, 2.etap konutların da başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından ilçede konut ihtiyacının büyük bir oranda çözüleceğini, öğrenci ve memurların konut sorununun çözüleceğini ifade eden Aygün, ilçenin kalkınmasına da imkan sağlayacak ve güzel bir görünüm katacak olan konutların hayırlı olmasını diledi. 


Gümüşhane Olay


Geri Dön