24 / 04 / 2024

TOKİ Hasankeyf'e 1000 konut yapmayı planlıyor!

TOKİ Hasankeyf'e 1000 konut yapmayı planlıyor!

Ilısu Barajı'nın suları altında kalma tehdidi altındaki Hasankeyf'te, yeni ilçe merkezinin inşaatı gelecek ay başlıyor



Batman Vali Yardımcısı Osman Varol, "Baraj yapımından sonra yeni Hasankeyf gölün kenarında olacak. Karşısında tarihi kale, içinde müzesi olacak. Hasankeyf 'in sembolü eserlerin yeniden canlandırılması söz konusu. Aynılarının kopyaları yapılacak ve kentin değişik yerlerinde sergilenecek" dedi.          

İnşaat çalışmasını  TOKİ  yürütecek. 465 hektarlık Yeni Hasankeyf, şimdikinin 13 katı büyüklükte olacak. Önce kamu binaları, sonra konutlar inşa edilecek. Yöre taşları kullanılarak yerel mimari çizgileriyle yedi farklı konut yapılacak. Halen Hasankeyf'te bir kısmı boş 596 hane var. Yeni ilçede göç edenler de düşünülerek 1000 konut planlanıyor.

İlçede üç yıl da kaymakamlık yaptığını, Hasankeyflinin baraja karşı çıkmadığını savunan Varol "Yüksek standartta yaşamayı herkes ister. Hasankeyf 'e gidip bir gün kalınarak çok fazla bir şey yapılamaz. Orada yaşamak lazım" dedi.  Ilısu Barajı 57 yıl önce projelendirildi. Temel üç yıl önce atıldı. Ancak `çevre, tarih ve yöre insanıyla ilgili önlemler alınmadığı için' projenin arkasındaki uluslararası kredi geri çekildi. GAP'ın kilit noktalarından Ilısu, Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden.
Radikal


Geri Dön