28 / 03 / 2024

TOKİ her projesinde emekliye yüzde 20 pay ayıracak!

TOKİ her projesinde emekliye yüzde 20 pay ayıracak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), emeklileri ev sahibi yapmak için seferberlik başlattı. Bundan böyle her TOKİ projesinin yüzde 20'si emeklilere ayrılacak.



Kirada oturan emekliler, artık çok uygun koşullarla ev sahibi olabilecek. Emekliler, maaşlarından kira öder gibi yatıracakları taksitlerle kendi evlerinde yaşayacak. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), emeklileri ev sahibi yapmak için seferberlik başlattı. Emeklilere, Türkiye'nin 81 ilinde uygun koşullarla ev alma imkanı sunulacak. Bundan böyle her  TOKİ  projesinin yüzde 20'si emeklilere ayrılacak. Emekliler, 250 liradan başlayan taksit, 15 bin liradan başlayan peşinat ve 240 aya varan vadelerle ev sahibi olabilecek. 


HER İLDE OLACAK 

Emeklilerin ucuz ev talebini, TAKVİM gündeme taşımıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu da geçtiğimiz aylarda, emekliye müjdeyi vermişti. Bu müjdenin ardından kolları sıvayan TOKİ, emeklileri ev sahibi yapacak çalışmayı tamamladı. TOKİ, emeklilere yönelik uygulamanın startını Mardin ve Şanlıurfa'da verdi. Bu 2 projede emeklilere toplam 227 konutluk kontenjan ayrıldı. TOKİ, bundan sonra satışa sunacağı her konut projesinde emekliler için kontenjan belirleyecek. Her 5 konuttan 1'i emekliye ayrılacak. Türkiye'nin dört bir yanındaki emekliler, bulundukları illerde satışa sunulan projelerde bu kontenjandan yararlanarak uygun fiyatlarla ev sahibi olabilecek. Emekliler, TOKİ'nin sitesinden konutları görebilecek.


Takvim


Geri Dön