29 / 03 / 2024

TOKİ her şehir için farklı mimari tasarım yapacak!

TOKİ her şehir için farklı mimari tasarım yapacak!

TOKİ, bundan sonraki çalışmalarda her kente geleneklerine uygun tarzda konut yapılacağını duyurdu. TOKİ Başkanı Ergün Turan, taştan yapılma konutlara da ağırlık vereceklerini söyledi..



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), konut yapılan bölgelerde artık farklı bir konseptte çalışma yapılacağını duyurdu. Türkiye'nin son 10 yılda konut tercihinin değiştiğini dile getiren  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, her kentin geleneklerine uygun farklı bir tasarımlara ağırlık vereceklerini söyledi.  


GELENEKSEL MİMARİ DEVRİ


TOKİ'nin kendisini disipline ederek, şehirlerin kültürlerini yansıtan mimari anlayışa uygun projelere yöneldiğini anlatan Turan, "Projelere sadece barınma olarak bakmıyoruz, yaşam alanı olarak da bakıyoruz. Geleneklerimizden gelen unsurlar da projelerimizde yer alacak. Artık dikey mimarilerin yanı sıra yatay mimarilere yöneleceğiz. Gelenekle geleceği birleştiren konseptle projeler üreteceğiz" dedi. 


EVLERİ TAŞTAN ÖRECEĞİZ


Her kent için farklı konut projesini hayata geçirmek için büyük bir mücadele verdiklerini dile getiren Turan, değişik bir mimariye imza atmak için Türkiye'deki zengin ve farklı taş kaynaklarını da sıkça kullanacaklarını belirtti. Turan şöyle konuştu: "Projelerimizde artık doğal taşları daha çok kullanacağız. Nevşehir Ürgüp'te model olacak bir projemiz var. 923 sosyal konut yapıyoruz. Mardin'de yeni bir proje geliştirdik. Mardin'in yöresel mimarisinden esinlenerek bugünkü normları taşıyan konutlar yapacağız. Karst'ta, Bursa'da, Manisa'da, Çorum'da ve birçok ilimizde bu projelere başlıyoruz." 


Osman Akdoğan-Vahdet


Geri Dön