29 / 03 / 2024

TOKİ her yıl 50 bin konutu alt gelirli vatandaşlara satıyor!

TOKİ her yıl 50 bin konutu alt gelirli vatandaşlara satıyor!

Toplu Konut İdaresini konuta erişmekte zorlanan vatandaşlar için “Dost Eli” kuruluş olarak tanımlayan Turan “Her yıl alt gelir grubuna 50 bin konut sunuyoruz. " dedi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan katıldığı özel bir televizyon programında, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) olarak alt gelir grubuna yönelik ayda 4-5 bin konut satışı gerçekleştirdiklerini belirtti. Turan, asla alt gelir grubu hariç konutlarla ilgilenmediklerini, bütün amaçlarının konuta erişmekte zorlanan, alt gelir grubunda olan vatandaşları taksitle konut sahibi yapmak olduğunu vurguladı.


Her yıl 50 bin konut

Toplu Konut İdaresini konuta erişmekte zorlanan vatandaşlar için “Dost Eli” kuruluş olarak tanımlayan Turan “Her yıl alt gelir grubuna 50 bin konut sunuyoruz. Toplu Konut İdaresini devre dışı bırakırsak alt gelir grubundaki vatandaşlarımızın konut sahibi olması hemen hemen imkânsızlaşıyor.” dedi.


Kentsel Dönüşümde Önceliğimiz Deprem Kuşakları

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan kentsel dönüşümde önceliği deprem kuşaklarına verdiklerini vurgulayarak, Toplu Konut İdaresinin kentsel dönüşüm de öncü olduğunu söyledi. Turan ”53 vilayette aktif kentsel dönüşüm yürütüyoruz. Yeni dönemde başladığımız yerinde kentsel dönüşüm faaliyetleri yürüteceğiz” dedi. 


Kâr amacı gütmüyoruz

Toplu Konut İdaresinin direk kamu bütçesinden pay almadığını söyleyen Turan, “Yaptığımız konutlarda, projede maliyetimiz ne ise o fiyattan satıyoruz. Toplu Konut İdaresinin en önemli varlık sebebi budur. Kar amacı gütmeyen kurumdur.” diye aktardı. 


TOKİ’den beklentiler değişti ve gelişti

Vatandaşların Toplu Konut İdaresinden beklentilerinin değiştiğini ve geliştiğini söyleyen Turan, bu sese kulak verdiklerini belirterek şöyle devam etti: “Son bir yıldır yaptığımız bütün konut projelerinde farklı konseptler uyguluyoruz. Yılsonu itibarı ile insanların oturacağı bütün konut projelerinde farklı konseptler göreceksiniz. Dışarıdan baktığınızda birbirinden çok farklı  TOKİ  binaları göreceksiniz.  İçinde mutlaka küçük esnafın olduğu, meydanın, caminin, okulun olduğu ve her yaş grubunda insanın ihtiyaçlarına uygun planlanan projeler göreceksiniz.”


En düşük artış yansıyor

Enflasyon farkına değinen Turan,  en düşük artış oranını uyguladıklarını belirterek “Memur maaşı artış oranı ve TEFE-TÜFE’den en düşük olan ile artış yapıyoruz. Bakın en yüksek olan ile değil. Altı ayda bir en düşük artış ne ise onu yansıtıyoruz” dedi.


2023 hedefi 1 milyon 200 bin konut

Şuanda Toplu Konut İdaresi’nin yapmış olduğu binalarda yaklaşık 3 milyon vatandaşın yaşadığını söyleyen Turan “2023 hedefimiz 1 milyon 200 bin konut. 2023 yılına gelindiğinde Türkiye nüfusunun yaklaşık 5-6 milyon kesimi TOKİ binalarında yaşayacak.” diye konuştu.



Geri Dön