26 / 04 / 2024

TOKİ heyetinden Gemlik'te kentsel dönüşüm incelemesi!

TOKİ heyetinden Gemlik'te kentsel dönüşüm incelemesi!

Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı(TOKİ) 1 No'lu Şube Müdürü Banu Tanıtan ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Timuçin Kurt, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ın davetlisi olarak ilçeye geldi.



Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı(TOKİ) 1 No'lu Şube Müdürü Banu Tanıtan ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Timuçin Kurt, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ın davetlisi olarak ilçeye geldi. Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Feray Koyunlular'ın da yer aldığı ziyarette, Cihatlı Bölgesi Rezerv Yapı alanları incelendi. Gemlik Belediyesi Daire Amir ve Müdürlerinin de katıldığı gezide  TOKİ  heyetine bilgi veren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cihatlı Mahallesinin bitişiğindeki 150 dönümlük arsayı gezdirdi. 


İLÇEYE ÖZGÜ MİMARİ 

Yaklaşık 825 konutlu ilk proje içinde okul, cami, otopark ve spor tesisi alanlarının da bulunduğunu anlatan Refik Yılmaz, "İlk uygulama yeri olan Cihatlı Mahallesindeki TOKİ binaları, Mimar ve Mühendis Odaları ile yapılan toplantı sonrasında hazırlanan ilk projedeki gibi Gemlik'e özgü mimari örneği sergileyecek. Kentsel dönüşüm konusundaki girişimleri TOKİ yetkilileri ile de inceleme ve proje bazında devam ettiriyoruz" dedi. Öte yandan Gemlik Kayhan Mahallesinde tarihi surlar üzerinde inşa edilen ancak hasarlı olduğu için tasfiye edildikten sonra yıkımı gerçekleşen bina sahipleri için de yer bakıldı. 


Bursa Kent


Geri Dön