25 / 04 / 2024

TOKİ için 510 milyon TL harcandı!

TOKİ için 510 milyon TL harcandı!

Başbakan Binali Yıldırım, Karaman yatırımlarını ve projelerini anlattı. Yüksek hızlı trenin sesinin duyulduğunu söyleyen Yıldırım, ''TOKİ için 510 milyon harcadık'' şeklinde konuştu.



Başbakan Binali Yıldırım iktidarları döneminde Karaman’a çok büyük önem verdiklerini ve toplamda 11 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi.


Karaman’ın her alanda alt yapısında eksiklik kalmadığının altını çizen Başbakan Binali Yıldırım:

“Eğitim alanında Karaman çok iyi yerde. Tam 924 derslik yaptık, 6 spor salonunun tamamladık.90 yataklı uygulama otelini bitirdik.Yapılanlar arkadan geliyor. Eğitim’de 611 milyon lira yatırım yaptık.Sağlıkta eksiklerimiz kalmadı ve bu alanda 130 milyon lira harcamışız.”


ULAŞIMDA ÇAĞ ATLAYAN KARAMAN

Göreve geldikleri zaman Karaman tarihinde sadece 19 kilometrelik bölünmüş yolun olduğunu hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım:

“İktidarımızda Karaman’a 138 kilometre bölünmüş yol inşa ettik.Karaman çevre yolu yapılıyor.Alt-geçit,üst geçitler hizmete girdi. Karayollarında sorun yok. Bitirilenler var,devam edenler var. Kuş yuvası tüneli var biliyorsunuz.Buranın eski haline hatırlayın,şimdi buraya 10 tünel inşa ettik ve eskiden Karaman’dan Alanya 4,5 saat sürüyordu, şimdi ise 2 saatte Karaman’dan Alanya’ya ulaşmak mümkün olacak.”


HIZLI TRENİN SESİ GELİYOR

Konya-Karaman arasındaki hızlı tren için çalışmaların son hızıyla devam ettiğini hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım:

“Hızlı trenin sesi duyulmaya başlamış. Hızlı tren geliyor. Bu yıl içerisinde bu yol tamamlanacak ve hızlı tren hizmete açılacaktır.Bununla kalmıyor,Karaman-Ulukışla ve Mersin hızlı tren yollarımız devam ediyor. 2020 yılında Karaman’dan Mersin’ hızlı tren ile gidilecek. Türkiye'nin her yerine hızlı trenle seyahat mümkün olacak.İstanbul,Ankara,Sivas,Mersin,İzmir, Erzincan.”


TOKİ’de dar gelirli vatandaşlara 2 bin 780 konut yaptıklarını belirten Başbakan Yıldırım:


TOKİ için 510 milyon harcadık. 13 gölet yapımı sürüyor.İçme suyu problemi çözüldü ve 2050 yılına kadar su sıkıntısı olmayacak. 80 bin dekar arazimizi suyla buluşturduk ve bunun içinde 4 milyar harcama yaptık. Karaman havaalanı yapılıyor,sorun yok. Havayolunu Halkın yolu yapacağız dedik ve Karaman havaalanın açılması ile daha rahat seyahat edeceksiniz. Bizim hizmetlerimiz bunlarla sınırlı değil, Karaman’a her şey feda olsun.”



Gazete Anadolu


Geri Dön