28 / 03 / 2024

TOKİ ile Sincan Belediyesi anlaştı! 11 bin 518 konut yapılacak!

TOKİ ile Sincan Belediyesi anlaştı! 11 bin 518 konut yapılacak!

TOKİ ve Sincan Belediyesi, Saraycık ve Ulubatlı Hasan mahallelerinde toplam 5 milyon 265 bin metrekare alanda çalışma yürütülmesi ve 11 bin 518 konut yapılmasına ilişkin protokol imzaladı



TOKİ ve Sincan Belediyesi, Saraycık ve Ulubatlı Hasan mahallelerinde toplam 5 milyon 265 bin metrekare alanda çalışma yürütülmesi ve 11 bin 518 konut yapılmasına ilişkin protokol imzaladı.


Sincan Kültür Evi'nde gerçekleştirilen protokol törenine,  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan ile Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna katıldı.


Tuna, burada yaptığı konuşmada, Saraycık ve Ulubatlı Hasan mahallelerinde, altyapı ve imar çalışmaları gerçekleştirdiklerini ve mahalle sakinlerinin ev sahibi olabilmeleri için gerekli fizibilite çalışmalarını yaptıklarını anımsattı.


"Bu çalışmalardan ve projeden biz belediye olarak en ufak bir rant beklemiyoruz" diyen Tuna, TOKİ yetkililerinin de kendileriyle aynı düşüncede olduğunu kaydetti.


Proje sonunda oluşacak menfaatin vatandaşlara yansıtılması noktasında TOKİ ile işbirliği yaptıklarını belirten Tuna, bu nedenle çalışmaların uzun sürdüğünü ifade etti.


Tuna, "Bu proje yaklaşık 2 milyar liralık çok büyük bir proje. Oradaki en ufak bir hata projenin akamete uğramasına sebebiyet verebilir. Onun için çok hassas ve detaylı bir çalışma yapıldı. Bu çalışmalar neticesinde de vatandaşların, oradaki hak sahiplerinin, azami derecede ne alabileceklerinin hesapları yapıldı ve bugüne gelindi" diye konuştu.


Bugünkü protokolün ardından, bütün haksahipleriyle görüşmelerin yapılacağını ve bunun sonucunda inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde gerçekleştirileceğini anlatan Tuna, görüşmeler ne kadar hızlı tamamlanırsa inşaatın da o kadar hızlı bir şekilde sonuçlanacağını söyledi.


Tuna, Ulubatlı Hasan Mahallesinde, bin 964 hak sahibinin bulunduğunu, toplam 465 bin metrekare üzerinde çalışma yürütüleceğini ve 5 bin 311 konut yapılacağını, Saraycık Mahallesinde ise 2 bin 836 hak sahibinin yer aldığını, 4 milyon 800 bin metrekare alanda çalışma gerçekleştirileceğini ve 6 bin 207 konut yapılacağını kaydetti. 


-"Devletin bu projeden bir tek kuruş beklentisi yok"


TOKİ Başkanı Turan ise Hükümet'in kentsel yenileme projelerini önemsediğini belirterek, TOKİ olarak bu politika doğrultusunda gelecek dönemde kentsel yenileme projelerinde, vatandaşların lehine bir şekilde, bir devlet kuruluşu olarak daha aktif ve yoğun bir şekilde yer alacaklarını ifade etti.


 Bunları yaparken şehirlerin kendilerine has üslup ve kimliklerini de koruyacaklarını ve yöresel dokuya ağırlık vereceklerini anlatan Turan, en önemlisi de vatandaşların yaşadığı yöredeki dönüşümünü olanaklı kılmayı istediklerini belirtti.


TOKİ'nin şu anda 55 ilde 340 tane kentsel dönüşüm projesi yürüttüğünü ve bu kapsamda 25 bin konutun inşasının devam ettiğini aktaran Turan, 110 bin konutla ilgili planlama çalışmalarının da son aşamaya geldiğini söyledi.


"Bugün burada  Ankara  için, Sincan için, Ulubatlı Hasan ve Saraycık mahalleleri için önemli bir karar sürecindeyiz" değerlendirmesinde bulunan Turan, protokolün ardından vatandaşlarla görüşmelerin başlayacağını ve projenin elbirliğiyle yürütüleceğini anlattı.


Turan, "Biz bir kamu kuruluşu olarak buradayız. Bu projenin içerisinden, bir tek kuruş beklentisi yok devletimizin. Biz bu projeye paramızı harcayacağız. Sonradan belki arta kalan dairelerden paramızı toparlayabilirsek toparlayacağız. O da şu anda başa baş noktasında değil. Onu oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.


TOKİ olarak projeden bir tek kuruş kar beklentileri bulunmadığını vurgulayan Turan, söz konusu mahallelerdeki vatandaşların projeyi sahiplenmelerini beklediklerini dile getirdi.


AA


Geri Dön