28 / 03 / 2024

TOKİ indirim kampanyası 22 Nisan'da başlıyor! Yüzde 20 indirim!

TOKİ indirim kampanyası 22 Nisan'da başlıyor! Yüzde 20 indirim!

Firma: TOKİ

Kampanyada, borçlarını peşin ödeyeceklere yüzde 20, üç eşit taksitle ödeyeceklere yüzde 17 indirim uygulanacak. İndirim kampanyası için başvurular 22 Nisan-17 Mayıs arasında yapılacak...



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarından gelen talep üzerine indirim kampanyası düzenledi. 

     İdare, indirim kampanyasında, hak sahiplerine peşin ve üç ay vadeli olmak üzere iki ödeme alternatifi sunuyor. Buna göre, borç bakiyesini peşin ödeyecekler yüzde 20, üç ay vadeli eşit taksitler halinde kapatanlar ise yüzde 17 indirimden yararlanacak. 

     Kampanya kapsamında indirimden faydalanmak isteyenler, konut kredisi de kullanabilecek. 

     

     -Başvurular 22 Nisan'da- 

     

     İndirim kampanyası için başvurular 22 Nisan-17 Mayıs arasında yapılacak. 

     İndirimden yararlanmak isteyenlerin, başvuru tarihi itibarıyla ödemekle yükümlü oldukları taksitlerini yatırmaları gerekiyor. Bu çerçevede kampanyaya katılanların Nisan 2013 dönemine ait taksiti ödemiş olmaları şartı aranacak. 

     TOKİ'nin indirim kampanyasından yararlanmak isteyen konut ve iş yeri sahipleri, 22 Nisan-17 Mayıs arasında satış işlemlerini gerçekleştiren bankaya başvurabilecek. Bu tarihten sonraki borç kapatmalarında, söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak. 

     Kampanyadan, satışları 2011 sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2011 sonuna kadar başlamış, geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerle ''Arsa Karşılığı Gelir Paylaşımı Projeleri'' indirim kampanyasına dahil edilmedi. 

     Kampanyanın indirim oranları belirlenirken, enflasyonla bankaların kredi faiz oranları dikkate alınıyor. TOKİ, bankalardan faizle kredi almak yerine borç bakiyelerinde indirim yapıp erken tahsil yöntemini tercih edebiliyor. 

     TOKİ'nin konut ve iş yerleri için uygulayacağı 2013 indirim kampanyası hakkında İdarenin ''www.toki.gov.tr'' adresinden ayrıntılı bilgi edinilebilir. 


AA


Geri Dön