26 / 04 / 2024

TOKİ indirim kampanyasına ilk günde yaklaşık bin 300 kişi başvurdu!

TOKİ indirim kampanyasına ilk günde yaklaşık bin 300 kişi başvurdu!

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, borçlarını peşin ödeyeceklere yüzde 20 indirimin uygulayacağı kampanya, konut ve iş yeri alıcılarından ilgi gördü..



TOKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, borçlarını peşin ödeyeceklere yüzde 20 indirimin uygulayacağı kampanya, konut ve iş yeri alıcılarından ilgi gördü. Kampanyanın ilk gününde, yaklaşık bin 300 kişi başvurdu.  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyenlerin yoğun talebinden memnun olduklarını ifade etti.



İndirim kampanyasına kamu bankaları ve özel bankaların da destek verdiğini belirten Turan, "19 Mart'a kadar başvuru sayısının daha da artacağını düşünüyorum. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında, söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak" ifadelerini kullandı.


189 bin alıcı yararlanabilecek


İndirimin uygulanacağı projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihi itibarıyla İdare'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi borcunun bulunmaması gerekiyor. Kampanyadan, satışları 2012 sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2012 sonuna kadar başlamış, geri ödemeleri süren konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak.


Vadesi 12 aydan az kalan projeler, indirim kampanyasına dahil edilmedi. İndirim kampanyası için gerekli şartları taşıyan 188 bin 230 konut ve 910 iş yeri bulunuyor.


Milliyet


Geri Dön