19 / 04 / 2024

TOKİ Isparta Konutları 2017'de yapılacak!

TOKİ Isparta Konutları 2017'de yapılacak!

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ve Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Kadir Ersal'ın girişimleriyle Isparta'ya kazandırılması planlanan toplu konutlar için çalışmalar sürüyor.



Isparta Valisi Şehmus Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ve Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Kadir Ersal'ın girişimleriyle Isparta'ya kazandırılması planlanan toplu konutlar için çalışmalar sürüyor. 


Emeklilere, esnafa ve dar gelirliye yönelik İsparta'da yapılması hedeflenen toplu konut projesiyle ilgili Türkiye Emekliler Derneği İsparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal önemli açıklamalarda bulundu. 

140 bin metre kare arazinin emekliye, esnafa ve dar gelirliye toplu konut yapılması için TOKİ'ye devredildiğini belirten Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Ersal, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın da belediyeye ait bir araziyi kendilerine ücretsiz olarak bağışladığını söyledi 

Ersal "Emekliler, dar gelirliler, esnaflara seçimden önce Sayın başbakanımızın, hükümetimize verdiğiniz bir söz vardı. Emekliye, dar gelirliye ve esnafa ucuz konut yapacağına dair sayın başbakanımız özellikle kongremize geldi ve bunu vurguladı. Hiçbir emeklimizi hemen hemen mümkün mertebede ev sahibi yapacağını belirtmişti. 250 lira gibi 240 lira gibi bedelde, biz de bundan esinlenerek İsparta'da girişimlerimizi yaptık. Çalışmalarımızı başlattık ve bu çalışmalarımız neticesinde başta sayın valimiz olmak üzere bize çok büyük bir konuda katkıları oldu. Burada en büyük payı da çalışmalarından dolayı emeklilerimizin ev sahibi olma konusunda ve özverili bir çalışmasından dolayı plan bütçe komisyonu başkanımız Isparta AKP millet vekili Süreyya Sadi Bilgiç'in gece gündüz çalışarak İsparta'daki emeklilerimize toplu konut idaresinden ev sahibi yapma hususunda çalışmalarını taktirle karşılıyoruz. Isparta halkı adına, emeklilerimiz adına, esnaflarımız adına, dar gelirlerimiz adına... Kendileri baya bir çalışması neticesi Isparta'ya bu toplu konutların yapılacağını vurgulamıştır. 


Biliyorsunuz kamuoyunda bu bir iki aydır söylenti vardı. İşte Isparta'ya toplu konut yapılmayacaktır, olmayacaktır. İşte o yedi vilayet için Isparta yok gibi. Tabi bundan sıkıntımız vardı bizim. Bu tapunun alınmasıyla toplu konut idaresine bu tapunun devredilmesiyle Isparta'ya toplu konutun yapılacağını ve  TOKİ  vasıtasıyla emekliye, dar gelirliye ve esnafımıza toplu konut idaresi tarafından ev yapılacağı artık netleşmiş oldu. Sağ olsun Süreyya Bey büyük girişimleriyle bunu yaptı; ama bunun yeterli olmadığını kendisi de söyledi. Bunun 2. ve 3. etabın hemen akabinde TOKİ'nin çalışması bittikten sonra başlayacağını beyan etmiştir. Isparta'daki evsizlerin ev sahibi olma konusunda umutları devam etmektedir" dedi. 


Isparta Valisi Şehmus Günaydın'ın da projeyi yakından takip ettiğini dile getiren Ersal, önümüzdeki günlerde TOKİ Başkanı Ergün Turanın Isparta'ya gelerek, araziyi yerinde inceleyeceğini açıkladı.


Nokta Gazetesi


Geri Dön