27 / 04 / 2024

TOKİ Isparta Konutları için destek bekleniyor!

TOKİ Isparta Konutları için destek bekleniyor!

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, TOKİ'nin Isparta'ya konut yapmayacak iddialarını yanıtladı. Ersal, ''Haber asılsızdır. TOKİ'nin bu yıl temelinin atılması için destek bekliyoruz'' diye konuştu.



Isparta Valisi Şehmus Günaydın ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in İlimize kazandırmak istenilen toplu konutlar için çalışmalar sürüyor. Emeklilere, esnafa ve dar gelirliye yönelik Isparta'da yapılması hedeflenen toplu konut projesiyle ilgili Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal önemli açıklamalarda bulundu. Ersal, "TOKİ olayımız 2 yıldır gündemimizde. Bunun mücadelesini verdik, veriyoruz. Bu konuda emeklilerimiz gelerek, ne zaman yapılacağını sormaktadırlar. Ayrıca Isparta'ya  TOKİ  yapılmayacakmış gibi söylentileri yaygara yapanlar oluyor. Bu konunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Sayın vekilimiz Süreyya bey bu konuda özverili çalışmalar yapıyor. Giden valimizle birlikte çalışmaları sayesinde 40 bin metrekare alan TOKİ'ye devredildi. Bunun bir an önce yapılması konusunda Sayın milletvekilimiz beyanat verdi. 4500 konutun 2017 yılında yapımına başlanacağını söyledi. Sayın Valimiz Şehmus Günaydın bey de bu konunun ele alınacağını ve en kısa zamanda TOKİ'nin Isparta'ya yapılacağını söyledi" dedi. 


SAYIN VEKİLİMİZ HERHALDE EN KISA SÜREDE BİZE BU MÜJDEYİ VERECEKTİR 

Ersal, "Emeklimiz beklenti içerisinde. Sayın Valimiz de bu için mimarıdır. Çünkü geldiği Kastamonu'da bu işi başlatıp gelmiştir. Isparta'da da TOKİ'nin başlatılmasını sayın valimizden rica ediyoruz. Sayın vekilimiz bu konuda özverili çalışıyoruz. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu başkanı olarak geçmişte işleri yoğundu, şuanda işleri hafiflemiş olabilir. Bu konunun üzerine düşeceğini ve emekli, esnaf ve dar gelirliye TOKİ'nin yapılacağının müjdesini en kısa zamanda beklemekteyiz. Isparta'ya TOKİ yapılacak. Bundan kimse endişe etmesin. Ama başlama süreci burada çok önemli. Sayın vekilimiz herhalde en kısa sürede bize bu müjdeyi verecektir" diye konuştu.



Haber Gazetesi


Haber Akdeniz Gazetesi'nde şöyle yer aldı:

Emekliler Derneği Başkanı Abdulkadir Ersal; umutlu ve kararlı konuştu: "15 Bin talep topladık. Bu demektir ki, İsparta'da bu projeye ihtiyaç var. Dernek olarak TOKİ Başkanı ile görüşmek üzere Ankara'ya gideriz. TOKİ'nin web sayfasında İsparta projesinin olmadığını biliyoruz. TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ile de konuştuk. Haftaya gelecek. Sayın Başkan Bilgiç, bize, "bu proje hayata geçecek" şeklinde bilgi verdi. Durum 1 hafta içinde net olarak ortaya çıkacak. Biz umudumuzu koruyoruz, inanıyoruz." 


BU KADAR TALEP TOPLANDIĞINA GÖRE İSPARTA'DA BU PROJE İHTİYAÇ 

Emekliler Derneği Başkanı Abdulkadir Ersal, Toplu Konut Projesi için çalışmaya devam ettiklerini söyledi. 

TOKİ'nin, resmî web portalında İsparta Projesi'nin görünmediğini bildiklerini anlatan Ersal, bu işin peşini bırakmayacaklarını ifade etti. 

Emeklilere Özel Toplu Konut Projesi için Talep Toplama Dönemi'ni analiz eden Ersal, şöyle dedi: 


"Proje için Ön Talep Toplama çalışması yaptık. 15 Bin aile müracaat etti. Bu kadar yüksek yoğunluklu bir talep var ise bu proje Isparta için mutlak gereklidir sonucu çıkıyor. Umutluyuz. Peşini bırakmayacağız." 


DERNEK OLARAK TOKİ BAŞKANI İLE GÖRÜŞMEYE GİDERİZ 

Emeklilere Özel TOKİ Projesi için çalışmaya devam ettiklerini anlatan Ersal, şöyle dedi: 

"Gerekirse Emekliler Derneği olarak TOKİ Başkanı ile görüşme yapmaya gideriz. Biz bu proje için umudumuzu koruyoruz. Isparta'nın bu projeyi kazanması gerekiyor." 


SAYIN BAŞKAN İLE DE  GÖRÜŞTÜK. 1 HAFTA  İÇERİSİNDE GELECEK  DURUM NETLİK KAZANACAK 

Emekliler Derneği Başkanı Abdulkadir Ersal, TOKİ'ye tahsis edilen 140 Bin M2 alanda Toplu Konut Projesi ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ile de görüşme yaptıklarını söyledi; detayları kamuoyunu aydınlatma açısından şöyle paylaştı: 


Biz Sayın Başkan Süreyya Sadi Bilgiç'e anlattık 

TOKİ'nin resmî web portalında İsparta Projesi'ne yönelik bir bilgi olmadığını söyledik.TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Sayın Süreyya Sadi Bilgiç, bize sorun olmadığını söyledi. 


Kendileri 1 hafta içersinde İsparta'ya geleceğini ifade etti. Öngörümüz bu sürecin 1 hafta içerisinde aydınlanacağı; netlik kazanacağına dairdir."



Akdeniz Gazetesi


Geri Dön