19 / 04 / 2024

TOKİ Isparta Konutları'nın 2. etabı hayata geçiyor!

TOKİ Isparta Konutları'nın 2. etabı hayata geçiyor!

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ilk etapta 4 bin konut yapmayı planlayan TOKİ, yine yakın bir tarihte bu projesinin 2. etabını da Isparta'da hayata hayata geçireceğini söyledi.



Isparta'nın bütün sorunlarıyla yakından ilgilenen AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ankara'da ki ağırlığını birkez daha ortaya koydu. İlk etapta emekli, dar gelirli ve esnafa yönelik 4 bin konut yapmayı planlayan TOKİ, yine yakın bir tarihte bu projesinin 2. etabını da ilimizde hayata geçirecek. Bu sayede TOKİ'nin yapacağı ev sayısı 8 bini bulacak. Bu müjdeyi Ne Var Ne Yok programında canlı yayına bağlanarak veren Bilgiç, emeklilerimizi, esnafımızı ve dar gelirli vatandaşımızı ev sahibi yapacağız. En kısa zamanda kazma vurulacak hemşehrilerimin içi rahat olsun dedi.

 

BİLGİÇ İSTEDİ, TAPU DEVRİ YAPILDI 


Isparta'da emeklilerin taleplerinin alınmasıyla başlatılan ucuz konut projesinde çok önemli bir aşama geçildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Aliköy mevkiinde Milli Emlak'a ait 4 bin dairelik 140 bin 842 metrekarelik taşınmazın  TOKİ  Başkanlığı mülkiyetine geçtiğini açıkladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait tapunun TOKİ'ye devredilme işleminin tamamlanmasıyla önemli bir aşamanın geçildiğini söyledi. Gelişmenin İsparta'ya hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Bilgiç, "İsparta'da ucuz konut yapacağımıza dair sözümüzü hiçbir zaman unutmadık. Bu konunun sıkı bir şekilde takipçisiyiz" dedi. 


HERKESE EV YAPILACAK 


Bilgiç, "Devletimiz TOKİ aracılığıyla bu imkanı sunuyor. Neden Isparta'mızın emeklileri de, esnafı da, işçisi de yararlanmasın. İnşallah bundan sonraki süreçte TOKİ iş programının hızlandırılması için çalışacağız. İsparta'da ilk etapta 3 bin 500-4 bin konut yaptıracağız. TOKİ projelerimiz bununla sınırlı kalmayacak. 2.etap, 3. etap diyerek herkesi konut sahibi yapacağız ifadelerini kullandı. 




Haber Gazetesi


Geri Dön