25 / 04 / 2024

TOKİ Isparta Konutları'nın tapu işlemi gerçekleşti!

TOKİ Isparta Konutları'nın tapu işlemi gerçekleşti!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta'da yapılacak 4 bin TOKİ konutu için arazinin tapu işleminin yapıldığını açıkladı.



Isparta'da emeklilerin taleplerinin alınmasıyla başlatılan ucuz konut projesinde çok önemli bir aşama geçildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Aliköy mevkiinde Milli Emlak'a ait 4 bin dairelik 140 bin 842 metrekarelik taşınmazın TOKÎ Başkanlığı mülkiyetine geçtiğini açıkladı. 


ZOR AŞAMA GEÇİLDİ 


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait tapunun TOKİ'ye devredilme işleminin tamamlanmasıyla önemli bir aşamanın geçildiğini söyledi. Gelişmenin Isparta'ya hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Bilgiç, "Isparta'da ucuz konut yapacağımıza dair sözümüzü hiçbir zaman unutmadık. Bu konunun sıkı bir şekilde takipçisiyiz" dedi. 


10 BİN TALEP GELDİ 


Emekliler Derneği üzerinden talepleri toplayarak  TOKİ  için gerekli olan bir süreci tamamladıklarını belirten Bilgiç, "Emeklilerimiz bize inandı ve TOKİ projeleri için talepte bulundular. 10 binin üzerinde kişi başvuruda bulundu. Bu emeklilerimiz başta olmak üzere diğer insanlarımızın ekonomik konutlara olan ihtiyacım ortaya koyuyor. Isparta'mızda dar ve alt gelir grubundaki insanlarımız ev sahibi hayali ile yaşıyor" diye konuştu. 


HERKESE EV YAPILACAK 


Bilgiç, "Devletimiz TOKİ aracılığıyla bu imkanı sunuyor. Neden Isparta'mızın emeklileri de, esnafı da, işçisi de yararlanmasın. İnşallah bundan sonraki süreçte TOKİ iş programının hızlandırılması için çalışacağız. Isparta'da ilk etapta 3 bin 500-4 bin konut yaptıracağız. TOKİ projelerimiz bununla sınırlı kalmayacak. 2.etap, 3. etap diyerek herkesi konut sahibi yapacağız ifadelerini kullandı. 



Sabah Akdeniz



Haber Antalya gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Isparta'da TOKİ aracılığıyla yapılacak toplu konutlar için yürütülen çalışma kapsamında Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait Aliköy mevkisindeki 140 bin 842 m2'lik ham toprak niteliğindeki taşınmaz, bedelsiz Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)Başkanlığı'na devredildi. Isparta Tapu Müdürlüğü tarafından hazırlanan tapu senedi TOKİ'ye teslim edildi.


TOKİ'nin tapusunu aldığı arazinin üzerine 3500 ila 4000 bin arasında konut yapılması bekleniyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Isparta Millletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait tapunun TOKİ'ye devredilme işleminin tamamlanmasıyla önemli bir aşamanın geçildiğini söyledi.


Isparta'ya hayırlı olması temennisinde bulunan Bilgiç, "Isparta'da ucuz konut yapacağımıza dair sözümüzü hiçbir zaman unutmadık. Bu konunun sıkı bir şekilde takipçisiyiz. Emekliler Derneği üzerinden talepleri toplayarak TOKİ için gerekli süreci tamamlamıştık. Emeklilerimiz bize inandı ve TOKİ projeleri için talepte bulundu. 10 binin üzerinde başvuru var. Dar ve alt gelir grubundaki insanlarımız ev sahibi hayali kuruyor. TOKİ iş programının hızlandırılması için çalışacağız. Isparta'da ilk etapta 3500-4000 konut yaptıracağız. TOKİ projelerimiz bununla sınırlı kalmayacak" dedi.


Antalya Gazetesi



Geri Dön