28 / 03 / 2024

TOKİ İstanbul'a 2016'da park inşa edecek!

TOKİ İstanbul'a 2016'da park inşa edecek!

TOKİ İstanbul'a yeni bir park kazandırıyor. Kayaşehir vadisinde kurulacak yeşil alan 5,5 km uzunluğunda ve yaklaşık 3 kilometre eninde olacak. Parkın inşaatına 2016'da başlanacak.



TOKİ. İstanbul'a 1.5 milyon metrekarelik devasa bir park kuruyor. Kayabaşfna yapılacak parkın büyüklüğü. İstanbul'daki en büyük korunun 4 katı büyüklüğünde olacak. Kayaşehir merkezden Fenertepe'ye uzanacak parkta; koru alanları, bisiklet ve yürüyüş parkurları ile piknik alanları olacak. Kayaşehir vadisinde kurulacak yeşil alan 5.5 km uzunluğunda ve yaklaşık 3 kilometre eninde olacak. Kayaşehir merkezinden Fenertepe'ye doğru uzanacak sahada: koru alanları, parklar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanları ile vatandaşların birincil ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal tesisler olacak. Projede anfi tiyatro, gençlik merkezi, kafeteryalar, tırmanma duvarı. su sporu ve paintball alanlarına da yer verilecek. Dört etaptan oluşacak olan park. atlı güvenlik personeliyle korunacak. 


İNŞAATINA 2016'TA BAŞLIYORUZ 

Bu önemli müjdeyi veren  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, parkın inşaatına 2016'da başlanacaklarını kaydetti. Başakşehir Sular Vadisi'nin 5 katı büyüklüğünde olması planlanan yeşil alanın tesisi için planlama yapan firmalardan sunumlar almaya başladıklarını belirten Turan. "Alt yapı hazırlıklarını yapıyoruz. Büyük bir yatarım olacak. İki üç grubu çalıştırıyoruz. İstanbul'daki en büyük korunun 420 bin metrekare olduğu düşünüldüğünde Kayaşehir'deki bölge parkının ne kadar büyük olduğu anlaşılır diye konuştu.


RANTA İZİN VERMEYİZ 

TOKİ'nin dar ve alt gelir gruplarına konut ürettiğini vurgulayan Başkan Turan, belli şartlarla sattıkları konutlar üzerinden rant sağlanmasına izin vermediklerini kaydetti. Turan, şunları dile getirdi: "Bizim alt gelir grubuna kurayla daire satışımızın bir numaralı amacı hiç evi olmayanı ev sahibi yapmak. Şimdi sen bunu alıp kiraya veriyorsan olmaz. Kesin kural olarak bunu sözleşme imzalarken de beyan ediyoruz. Bunu tespit edersek daireyi elinden alırız. Biz aptal değiliz. Kurada kendisine daire çıktığı anda vatandaş ortalama 60 bin 70 bin lira kazanmış oluyor. Kamunun sağladığı bu tür sosyal haklar üzerinden bir rant düşünüldüğü zaman iş saçma sapan yerlere gidiyor. Buna asla müsaade etmeyiz. Nitekim iştiraklerimizden Emlak Konutun Başakşehir bölgesinde yaptığı bir ihaleyi bu nedenle iptal ettik." 


YENİ BİR ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞI 

'Yeni Yerleşimler Yenilenen Şehirler' projesini temsil için hazırlanan logonun TOKİ'nin konut üretimindeki yeni disiplinleri barındırdığına dikkat çeken Turan, "Yatay mimari, bol yeşil ve şehircilik sosyal dokusu olan kentlerden bahsediyoruz. Geleneksel semt kültürünün gelişimine zemin hazırlayan mahalle konsepti ve mutlak kalite prensibini, tüm projelerimizde hayata geçiriyoruz. Farklı katmanlardaki insanları bir araya getiriyoruz" diye konuştu. 


Tünaydın


Geri Dön