26 / 04 / 2024

TOKİ İstanbul'un 7 ilçesinde kentsel dönüşüm başlatacak!

TOKİ İstanbul'un 7 ilçesinde kentsel dönüşüm başlatacak!

İstanbul'da bu yıl önceliği "kentsel dönüşüme" verecek olan TOKİ, kısa süre içerisinde şehrin 7 ilçesinde toplamda 500 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm başlatacak.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul'un 7 ilçesinde toplamda 500 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm başlatacak. Kentsel dönüşümün uygulanacağı ilçe sayısı zamanla artacak. 


TOKİ Başkanı Ergün Turan,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, hemen hemen 81 ilde konut yaptıklarını, bazılarının yeni bittiğini, uğramadıkları vilayet kalmadığını söyledi.


Güneydoğu'da son dönemde yaşananlar nedeniyle zarar gören yerlerin yeniden imarına değinen Turan, Diyarbakır Sur'da kendilerinin olmayacağını, Sur içinin koruma amaçlı planı ve özel statüsü olduğunu belirtti.


Turan, TOKİ'nin Sur içerisinde herhangi bir çalışmada yer almayacağını ancak bölgede yaşayanların ihtiyacına göre hareket edeceklerini, bu bölgeden terör olaylarıyla ilgisi bulunmayan taleplerin de geldiğini aktardı.


Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Mardin'de çalışmalarının sürdüğünü, Silopi'de arazi geliştirme üzerinde çalıştıklarını dile getiren Turan, Diyarbakır'da bu yıl 3 bin konutun inşasına başladıklarını, 4 bin konutun da yapımına başlayacaklarını, toplam sayının 7 bini bulacağını anlattı.


"60 bin sosyal konut yapımını hedefledik"


Turan, bölgedeki yeni konut taleplerinin hepsinin kendilerine geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:


"Burası Türkiye'nin gurur kaynaklarından bir tanesi. Bu yıl toplu konutta zirveyi, 60 bin sosyal konut yapımını hedefledik, iştiraklerimiz hariç. Yılın ilk 2 ayında 11 bine yakın konut ihale ettik. Önümüzdeki 2 ay içerisinde yine 11 bin civarında konut ihale edeceğiz. Bunlardan bazılarının gününü aldık. Yıl sonunda 60 bin konutun ihalesini yapmış olacağız. Bu yıl içerisinde Türkiye'de üretilecek konutun yüzde 8'ini tek başına  TOKİ  inşa etmiş olacak. Bu gelişmiş, gelişen bütün ülkeler açısından çok önemli."


Kentsel dönüşüm yapılacak 7 ilçe

1-) Gaziosmanpaşa

2-) Esenler

3-) Güngören

4-) Üsküdar

5-) Beyoğlu

6-) Bayrampaşa

7-) Bağcılar



AA



Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


TOKİ Başkanı Turan, bu yıl İstanbul'da kentsel dönüşümde çok daha aktif olacaklarını söyledi.


TOKİ, bu yıl İstanbul'da 7 ilçede toplamda 500 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm başlatacak. TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Bana göre bundan sonra İstanbul'un öncelikli ihtiyacı yeni konutlardan ziyade rezerv konutlar yaparak İstanbul'da kentsel dönüşümü sağlamaktır. Biz ona motive olmuş durumdayız" dedi. Turan,  54 ilde kentsel dönüşüm yapacaklarını belirterek, "Şu anda 7 ilçe ile sonlanma aşamasına gelmiş, bir ay içerisinde ihaleye çıkacağımız yerler var. Bunlar Gaziosmanpaşa, Esenler, Güngören, Üsküdar, Beyoğlu, Bayrampaşa ve Bağcılar" bilgisini paylaştı. TOKİ'nin kısa süre içerisinde 7 ilçede başlatacağı kentsel dönüşümün toplam alanı, 71 futbol sahası büyüklüğüne denk geliyor.


Şantiyelerde 90 bin sigortalı 


Turan, bu yıl içerisinde sadece TOKİ şantiyelerinde direkt sigortalı çalışan sayısının 80-90 bini bulacağını, bu rakamın geçen yıl 52 bin olduğunu, bunun alt sektörleri de etkileyeceğini söyledi. Bu çalışmalar başlayınca seramik, kapı, vitrifiye, mobilya gibi alt sektörlerin de etkileneceğini anlatan Turan, bu rakamın istihdamı da hareketlendireceğini ifade etti. 



Akşam




Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;


Mipim’e katılan TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Bu yıl toplu konutta zirveyi, 60 bin sosyal konut yapımını hedefledik, iştiraklerimiz hariç. Bu yıl Türkiye’de üretilecek konutun yüzde 8’ini tek başına TOKİ inşa etmiş olacak. Bu gelişmiş, gelişen bütün ülkeler açısından çok önemli” dedi.

İstanbul’da bütün konut taleplerini karşılama gibi bir durumları olmadığını anlatan Turan, “Bana göre bundan sonra İstanbul’un öncelikli ihtiyacı yeni konutlardan ziyade rezerv konutlar yaparak İstanbul’da kentsel dönüşümü sağlamaktır. Yeni konutlarla bütün sosyal konut ihtiyacını  karşılamaktan ziyade yapacağımız konutlarla kentsel dönüşüm odaklı çalışmaktır,  biz ona motive olmuş durumdayız” diye konuştu.

Milliyet 



Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


1 aya kadar İstanbul’un 7 ilçesinde kentsel dönüşüm başlatacaklarını belirten TOKİ Başkanı Turan, “Toplamda 500 bin metrekarelik alanı dönüştüreceğiz” dedi


Bu yıl İstanbul'da önceliği 'kentsel dönüşüme' verecek olan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), şehrin 7 ilçesinde toplamda 500 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm başlatacak. Bir ay içinde Gaziosmanpaşa, Esenler, Güngören, Üsküdar, Beyoğlu, Bayrampaşa ve Bağcılar için ihaleye çıkacak olan kurumun 7 ilçede başlatacağı kentsel dönüşümün toplam alanı, 71 futbol sahası büyüklüğüne denk geliyor.


MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nda konuşan TOKİ Başkanı Ergün Turan, 81 ilin tamamında konut yaptıklarını söyledi. Sosyal konut için arazi üretiminde sıkıntı yaşanmadığını belirten Turan, "Ancak İstanbul'da zorlanıyoruz. Silivri'de ilk defa arazi üretimine başladık. Araziler vatandaşın rızasıyla alınıyor. Belki bir yerden sonra kamulaştırırız" dedi.

ALAN 500 bin metrekare

İstanbul'da öncelikli ihtiyacının kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Turan, "7 ilçenin kentsel dönüşümünde son aşamaya geldik. Bir ay içinde Gaziosmanpaşa, Esenler, Güngören, Üsküdar, Beyoğlu, Bayrampaşa ve Bağcılar için ihaleye çıkacağız" diye konuştu.


7 ilçenin kentsel dönüşüm hamlesinin 500 bin metrekarelik alan üzerinde gerçekleşeceğini belirten Turan, Maltepe'de de proje üzerinde çalışıldığı ve bu ilçelerin sayısının artacağını anlattı.

60 BİN SOSYAL KONUT

Kayabaşı bölgesinde iki tür konut yaptıklarını aktaran Turan, "Tamamını kentsel dönüşüm odaklı rezerv konut olarak kullanacağız.


Örneğin Gaziosmapaşa ya da Bağcılar'da oturan birini kentsel dönüşüme tabi tuttuğunuzda onu desantralize etmeniz gerekir. Bu nedenle isteyenlere Kayabaşı bölgesinden yeni konut vereceğiz" şeklinde konuştu.


TOKİ'nin bu yıl iştirakler hariç 60 bin sosyal konut yapmayı hedeflediğini belirten Turan, ilk 2 ayda 11 bine yakın konut ihale ettiklerini, önümüzdeki 2 ayda da 11 bin yeni konut ihale edeceklerini kaydetti.

90 bin sigortalı çalışacak

Güneydoğu'da son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle zarar gören yerlerin yeniden imarına değinen Turan, Diyarbakır Sur'da kendilerinin olmayacağını, Suriçi'nin koruma amaçlı planı ve özel statüsü olduğunu belirtti. Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Mardin'de çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Turan, "Silopi'de arazi geliştirme üzerine çalışıyoruz. Diyarbakır'da 3 bin konutun inşasına başladık. İlave 4 bin konut daha yapacağız" dedi.


Toki Başkanı Turan, bu yıl içinde sadece TOKİ şantiyelerinde direkt sigortalı çalışan sayısının 80-90 bini bulacağını söyledi. Bu rakamın geçen yıl 52 bin olduğunu hatırlatan Turan, "Bu çalışmalar başlayınca seramik, kapı, vitrifiye, mobilya gibi alt sektörler de etkilenecek. İstihdam da hareketlenecek" diye konuştu.

Sur'da olmayacağız

Güneydoğu'da son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle zarar gören yerlerin yeniden imarına değinen Turan, Diyarbakır Sur'da kendilerinin olmayacağını, Suriçi'nin koruma amaçlı planı ve özel statüsü olduğunu belirtti. Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Mardin'de çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Turan, "Silopi'de arazi geliştirme üzerine çalışıyoruz. Diyarbakır'da 3 bin konutun inşasına başladık. İlave 4 bin konut daha yapacağız" dedi.

Tabanlıoğlu MIPIM 'den ödülle döndü

Türkiye'nin uluslararası mimarlık ofisi Tabanlıoğlu Mimarlık, MIPIM'den ödülle döndü. Tabanlıoğlu Mimarlık'ın Kazakistan'da gerçekleştirdiği Astana Tren İstasyonu projesi, bu yıl 15'incisi gerçekleşen Architectural Review MIPIM Future Projects Awards (MIPIM AR Future Awards 2016) Big Urban Projects-Büyük Ölçekli Kentsel Proje dalında en iyi proje seçildi. Şirketin ayrıca Katar-Doha Karma Kule projesi de MIPIM AR Future Awards 2016 jürisi tarafından karma projeler dalında Commendation/Övgü ödülüne layık bulundu. Tabanlıoğlu Mimarlık, ödüllerini önceki gün JW Marriott Otel'de düzenlenen törenle aldı.


Tabanlıoğlu Mimarlık'ın ortaklarından Melkan Gürsel, "MIPIM sektörün uluslararası en önemli buluşmalarından.


Uluslararası projeler gerçekleştiren bir mimarlık ofisi olarak bu ortamın bir parçası olmayı önemsiyoruz. Bu organizasyonun değerli öğelerinden biri olan, Architectural Review gibi köklü bir derginin içinde yer aldığı ödülü bir kez daha kazanmaktan mutluyuz" dedi.

Sabah





Haber Yeniçağ Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



TOKİ, kısa sürede 7 ilçede toplam 71 futbol sahası büyüklüğünde bir alanda kentsel dönüşüm başlatacak. Bu yıl 60 bin konut yapılacak. Şantiyelerde 90 bin kişi çalışacak.


Bu yıl İstanbul'da önceliği "kentsel dönüşüme" verecek olan TOKİ. 7 ilçede 500 bin metrekarelik alanda çalışma yapacak. TOKİ Başkanı Ergün Turan, MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nda yaptığı açıklamada, hemen hemen 81 ilde konut yaptıklarını söyledi. Giineydoğu'da son dönemde yaşananlar nedeniyle zarar gören yerlerin yeniden imarına değinen Turan, TOKÎ'nin Sur içerisinde herhangi bir çalışmada yer almayacağını, ancak bölgede yaşayanların ihtiyacına göre hareket edeceklerini aktardı. Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Mardin'de çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Turan, Diyarbakır'da bu yıl 3 bin konutun inşasına başladıklarını, 4 bin konutun da sırada olduğunu, toplam sayının 7 bini bulacağını anlattı. 

60 bin sosyal konut 


Turan, bölgedeki yeni konut taleplerinin hepsinin kendilerine geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Bu yıl 60 bin sosyal konut yapımını hedefledik, iştiraklerimiz hariç. Yılın ilk 2 ayında 11 bine yakın konut ihale ettik. Önümüzdeki 2 ay içerisinde yine 11 bin civarında konut ihale edeceğiz. Bu yıl TOKİ şantiyelerinde direkt sigortalı çalışan sayısı 80-90 bini bulacak. TOKİ, sektörün yüzde 11 'ini oluşturacak. Hedefimiz olan 60 bin konutun asgari yüzde 90"ı sosyal konut." Turan, İstanbul haricinde arazi üretiminde sıkıntı yaşanmadığını kaydederek, "Silivri'de ilk defa arazi üretimine başladık. Vatandaşın rızasıyla araziler alınıyor. Belki bir yerden sonra kamulaştırırız. Bundan sonra İstanbul'un öncelikli ihtiyacı kentsel dönüşümü sağlamaktır. Kentin dönüşmesi lazım. 54 ilde kentsel dönüşüm yapacağız. Kentsel dönüşümde kar hedefi gütmüyoruz. Şu anda 7 ilçe ile sonlanma aşamasına gelmiş, bir ay içerisinde ihaleye çıkacağımız yerler var. Bunlar Gaziosmanpaşa, Esenler, Güngören, Üsküdar, Beyoğlu. Bayrampaşa ve Bağcılar ilçeleridir" bilgilerini verdi. 



Yeniçağ


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

TOKİ’nin 2016 yılındaki hedefi Gaziosmanpaşa, Esenler, Güngören, Üsküdar, Beyoğlu, Bayrampaşa ve Bağcılar’daki kentsel dönüşüm alanları. TOKİ Başkanı Ergün Turan, 7 ilçedeki bazı yerler için bir ay içerisinde ihaleye çıkılacağını söyledi

İstanbul’da bu yıl önceliği “kentsel dönüşüme” verecek olan TOKİ, kısa süre içerisinde şehrin 7 ilçesinde 71 futbol sahası büyüklüğünde toplamda 500 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm başlatacak. Kentsel dönüşümün uygulanacağı ilçe sayısı zamanla artacak.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’nda yaptığı açıklamada, hemen hemen 81 ilde konut yaptıklarını, bazılarının yeni bittiğini, uğramadıkları vilayet kalmadığını söyledi.
TOKİ’nin İstanbul’daki hedeflerini anlatan Turan, İstanbul haricinde sosyal konut için arazi üretiminde sıkıntı yaşanmadığını kaydederek, “İstanbul’da arazi üretiminde zorlanıyoruz. Artık ciddi anlamda kamu arazisi yok. Silivri’de ilk defa arazi üretimine başladık. Vatandaşın rızasıyla araziler alınıyor. Belki bir yerden sonra kamulaştırırız” dedi.

‘ÖNCELİK KENTSEL DÖNÜŞÜM’

İstanbul’da bütün konut taleplerini karşılama gibi bir durumları olmadığının altını çizen Turan, şunları söyledi: “Bana göre bundan sonra İstanbul’un öncelikli ihtiyacı yeni konutlardan ziyade rezerv konutlar yaparak İstanbul’da kentsel dönüşümü sağlamaktır. Yeni konutlarla bütün sosyal konut ihtiyacını karşılamaktan ziyade yapacağımız konutlarla kentsel dönüşüm odaklı çalışmaktır, biz ona motive olmuş durumdayız. İstanbul’da kentsel dönüşüm konusunda 2016’da çok daha aktif olacağız. Kentsel dönüşümde kâr hedefi gütmüyoruz. Şu anda 7 ilçe ile sonlanma aşamasına gelmiş, bir ay içerisinde ihaleye çıkacağımız yerler var. Bunlar Gaziosmanpaşa, Esenler, Güngören, Üsküdar, Beyoğlu, Bayrampaşa ve Bağcılar.”

500 BİN METREKARE

Maltepe’de de proje üzerinde çalışıldığı ve bu ilçelerin sayısının artacağını anlatan Turan, diğer 7 ilçedeki kentsel dönüşüm hamlesinin 500 bin metrekarelik 71 futbol sahası büyüklüğüne denk gelen alan üzerinde gerçekleşeceğini dile getirdi.

'KENTİN DÖNÜŞMESİ LAZIM'

Şehir içerisindeki çarpık yerleşimli evleri yıkarak yeni konutlar inşa edeceklerini anlatan TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Kayabaşı bölgesinde iki tür konut yapıyoruz. Bir gelir elde etmek bir de orta gelirli grup için... Bunların tamamını kentsel dönüşüm odaklı rezerv konut olarak kullanacağız. Diyelim ki bir ilçemizde, Gaziosmanpaşa’da, Bağcılar’da oturan bir vatandaşımız kentsel dönüşüme tabi tutulduğunda şöyle bir bölge düşünün; bin konut var, siz burayı kentsel dönüşüme tabi tuttuğunuzda mecburen nüfusu desantralize etmeniz gerekir. Öyle bir yerdir ki zaten kötü bir yapı stoku vardır. Orada rızaya dayalı dışarıdan, mesela Kayabaşı bölgesinden isteyenlere yeni konut vereceğiz. Bu bana göre önemli. Kentin dönüşmesi lazım” dedi.


Habertürk




Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Cannes'da düzenlenen MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarında yaptığı açıklamada. "Bu yıl 60 bin sosyal konut yapımını hedefledik, iştiraklerimiz hariç. Yılın ilk 2 ayında 11 bine yakın konut ihale ettik. 2 ay içinde 11 bin civarında konut ihale edeceğiz. Yıl sonunda 60 bin konutun ihalesini yapmış olacağız" dedi. Bu rakamın yıl içerisinde Türkiye'de üretilecek konutun yüzde 8'i olduğunu söyleyen Turan, iştirak şirketleri Emlak Konut GYO'nun da bu yıl 12 bin konut üretimini hedeflediğini belirtti. Turan, bu yıl ayrıca İstanbul'da önceliği "kentsel dönüşüme" vereceklerini şehrin 7 ilçesinde toplam 500 bin metrekarelik alanda dönüşüm başlatacaklarını da açıkladı. 

GÜNEYDOĞU PROJELERİ 

Güneydoğu'da teröre mücadele sırasında zarar gören yerlerin de bilgi veren Turan, Diyarbakır Sur'da kendilerinin olmayacağını, Sur içinin koruma amaçlı planı ve özel statüsü olduğunu belirtti. 

Hürriyet







Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul'un 7 ilçesinde kentsel dönüşüm başlatacak. Dönüşümün uygulanacağı ilçe sayısı ise zamanla artacak. TOKİ Başkanı Ergün Turan, İstanbul'da kentsel dönüşüm konusunda 2016'da çok daha aktif olacaklarını söyledi. Şu anda 7 ilçede sonlarıma aşamasına geldiklerini belirten Turan, "Bir ay içerisinde ihaleye çıkacağımız yerler var. Bunlar Gaziosmanpaşa, Esenler, Güngören, Üsküdar, Beyoğlu, Bayrampaşa ve Bağcılar" dedi. Maltepe'de de proje üzerinde çalışıldığını anlatan Turan, 7 ilçede başlatacakları kentsel dönüşüm hamlesinin 500 bin metrekarelik alan üzerinde gerçekleşeceğini dile getirdi. TOKİ'nin kısa süre içerisinde 7 ilçede başlatacağı kentsel dönüşümün toplam alanı, 71 futbol sahası büyüklüğüne denk geliyor. 



Posta



Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, 2016 yılı içinde İstanbul'da kentsel dönüşüme başlayacaklarını, başlangıç aşamasında Gaziosmanpaşa, Esenler, Güngören, Üsküdar, Beyoğlu, Bayrampaşa ve Bağcılar ilçelerinin hedeflendiğini açıkladı. 

Turan, 71 futbol sahası anlamına gelen yaklaşık 500 bin metrekare alandaki bu faaliyet sonrasında zamanla başka ilçelere de gireceklerini söyledi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarında yaptığı açıklamada, hemen hemen 81 ilde konut yaptıklarını, bazılarının yeni bittiğini, uğramadıkları vilayet kalmadığını söyledi. Turan, İstanbul haricinde sosyal konut için arazi üretiminde sıkıntı yaşanmadığını kaydederek, "İstanbul'da arazi üretiminde zorlanıyoruz. Belki bir yerden sonra kamulaştırırız" dedi. 

YENİ DEĞİL REZERV KONUTLAR 

Turan, "Bana göre bundan sonra İstanbul'un öncelikli ihtiyacı yeni konutlardan ziyade rezerv konutlar yaparak İstanbul'da kentsel dönüşümü sağlamaktır. Yeni konutlarla bütün sosyal konut ihtiyacını karşılamaktan ziyade yapacağımız konutlarla kentsel dönüşüm odaklı çalışmaktır, biz TOKİ Başkanı Mehmet Ergun Turan, "Yeni konutlarla bütün sosyal konut ihtiyacını karşılamaktan ziyade yapacağımız konutlarla kentsel dönüşüm odaklı çalışmaktır, biz ona motive olmuş durumdayız" dedi ona motive olmuş durumdayız" diye konuştu. 

Turan, şehir içerisindeki çarpık yerleşimli evleri yıkarak yeni konutlar inşa edeceklerini aktararak, şunları söyledi: "Diyelim ki bir ilçemizde, Gaziosmapaşaüa, Bağcılarda oturan bir vatandaşımız kentsel dönüşüme tabi tutulduğunda şöyle bir bölge düşünün; bin konut var, siz burayı kentsel dönüşüme tabi tuttuğunuzda mecburen nüfusu desantralize etmeniz gerekir. Öyle bir yerdir ki zaten kötü bir yapı stoku vardır. Orada rızaya dayalı dışarıdan, mesela Kayabaşı bölgesinden isteyenlere yeni konut vereceğiz." 

Yeni Akit

Geri Dön