25 / 04 / 2024

TOKİ, İzmit İsmetpaşa Stadı'nın arazisini devraldı!

TOKİ, İzmit İsmetpaşa Stadı'nın arazisini devraldı!

İzmit'te 1976 yılında yapılan İsmetpaşa Stadı'nın üzerinde bulunduğu arazi TOKİ'ye devredildi



 İnsanlığın İftihar Tablosu Sonsuz Nur İzmit'te 1976 yılında yapılan İsmetpaşa Stadı'nın üzerinde bulunduğu arazi TOKİ'ye devredildi. İsmetpaşa Stadı'nın yerine konut veya alışveriş merkezi yapılacağı planlanıken, karşılığında da Kartepe İlçesi sınırları içinde 33 bin kişilik yeni stad inşa edileceği belirtildi.

Kocaelispor'un 1'inci Lig'e çıktığı 1990'lı yılların başından itibaren önce Güvenç Kurtar, daha sonra da Mustafa Denizli ve daha bir çok teknik adamın çalıştırdığı yeşil- siyahlı takım, o yıllarda bir anda Türkiye'nin en popüler kulüplerinden biri oldu. Kocaelispor Saffet, Bülent, Ömeroviç, Mirkoviç, Ergun, Tuncay, Kaan Dobra, Tayfur Havutçu ve Halil İbrahimli kadrosuyla 15 bin kişilik stadında rakiplerinin çok çekindiği bir takım haline geldi.

PROTOKOL İMZALANDI

Bu yıl Türkiye 2'nci Ligi'nde kalması mucizelere bağlı olan Kocaelispor'un bir döneme damgasını vurduğu İzmit İsmetpaşa Stadı'nın bulunduğu arazi Maliye Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından imzalanan protokolle TOKİ'ye devredildi.

Bu arazinin karşılığında da Kartepe İlçesi sınırları içinde 33 bin kişilik yeni bir stad yapılması karar altına alındı. Projeye göre 118 dönümlük alan içinde yapılacak olan stad bir spor kompleksi içinde yer alacak. En geç 2 yıl içinde yıkılacağı bildirilen İsmetpaşa Stadı'nın bulunduğu alana TOKİ'nin alışveriş merkezi veya konut yapacağı belirtildi.

Vatan

 


Geri Dön