16 / 04 / 2024

TOKİ İzmit'te 24 konutu kura ile satışa çıkardı!

TOKİ İzmit'te 24 konutu kura ile satışa çıkardı!

TOKİ, 4 Aralık'ta satışına başlanacağını açıkladığı 24 konutla ilgili işlem biçimini değiştirdi. Ucuz konutlar için çok büyük talep geleceği ve kargaşa yaşanacağı endişesiyle, kura çekilişi yapmaya karar verdi...



TOKİ, 4 Aralık'ta satışına başlanacağını açıkladığı 24 konutla ilgili işlem biçimini değiştirdi. Ucuz konutlar için çok büyük talep geleceği ve kargaşa yaşanacağı endişesiyle, 24 dairenin, başvuranlar arasında yapılacak kura çekimiyle satılacağı duyuruldu. 


BİN TL PEŞİN 180 AY VADE 

Söz konusu 24 adet (2+1), 67 metrekarelik konutlar için başvurular 22 Aralık'tan itibaren yine Ziraat Bankası şubelerine yapılacak. Başvuru yapanlar,  TOKİ  hesabına 1000 TL yatıracaklar. Kurada konut satın alma hakkı kazananlar, konul: parasının geri kalan bölümünü 180 aylık vadede ödeyecekler. Sadece alt gelir grubundan aileler konutlar için başvurabilecek. Kura çekim tarihleri daha sonra açıklanacak. Konutların peşin fiyatları 46.829 TL ile 901 bin TL arasında değişiyor. 


İIK AÇIKLAMA MAĞDUR ETTİ 

TOKİ'nin söz konusu 24 daire için satış işleminin 4 Aralık'ta başlayacağını, ilk başvuranların dairelerini seçip, teslim alacağını, kura çekilmeyeceğini açıklaması üzerine, pek çok kişi birikimlerini bozdurmuş, kimileri, bankadan kredi çekerek 4 Aralık'ta daire almaya hazırlanmıştı. TOKİ'nin düşüncesizce yaptığı, daha sonra iptal ettiği bu yönteme inanıp, kredi alan, birikimlerini bozduranlar şimdi haklı olarak zarara uğradıkları için sitem ediyorlar.

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ.) İzmit Arıziı mevkiinde, dar gelirli aileler için yaptırılan Akpınar Konutları sitesinde boş duran 24 dairenin Ziraat Bankası aracılığı ile satışa çıkartılacağını, 4 Aralık'tan itibaren çok uygun fiyatlarla satışa çıkan bu daireleri almak isteyenlerin başvurabileceğini açıklamıştı. 


ZİRAAT BANKASINA

TOKİ'nin Arızlı Akpınar'da satışa çıkarttığı konutlara talip olanların 22 Aralık'tan itibaren Ziraat Bankası şubelerine başvurup, 1000 TL yatırması gerekiyor. Konut satın alma hakkı kazananlar daha sonra kura ile belirlenecek. 


BU SİTEDE 24 DAİRE

TOKİ'nin İzmit Arazlı mevkiinde yaptırdığı Akpınar konutları sitesinin genel görünümü. 

Bu sitede bulunan 24 sahipsiz daire satışı çıktı. Dairelerden satın almak isteyenlerin 22 Aralık'tan itibaren başvurması gerekiyor. 


Özgür Kocaeli


Geri Dön