20 / 04 / 2024

TOKİ kaç müteahhite haciz gönderdi?

TOKİ kaç müteahhite haciz gönderdi?

TOKİ şimdiye kadar kaç müteahhitle icralık oldu? Toplu Konut İdaresi, kaç yüklenici firmaya haciz ihbarnamesi gönderdi? TOKİ, icralık olduğu müteahhiterden nasıl haberdar oluyor? Sayıştay raporunu güncelleyen icralık TOKİ müteahhiti sayısı kaç oldu?



TOKİ kaç müteahhite haciz gönderdi?


TOKİ, ihalelerini kazanarak yüklenici firma olarak sözleşme imzalayarak  TOKİ  Müteahhiti olarak anılan kaç firma idareye borçlandı? T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kaç TOKİ müteahhitine haciz yolladı? TOKİ taahhüt işlerini üstlenen ve ekonomik sıkıntı yaşayan kaç müteahhit kurumdan haciz tebligatı aldı?


TOKİ kaç müteahhitle icralık oldu? Açıklıyoruz! 


TOKİ, yaptığı yazılı açıklama ile 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle kaç yüklenici firma ile icralık olduğunu Emlakkulisi.com'a açıkladı... 


TOKİ İcra Hukuk Birimi, 31 Aralık 2014 itibariyle TOKİ ile iş yapan 296 yüklenici firmaya haciz ihbarnamesi gönderdi. Kulislerde TOKİ ihalelerini kazanarak yüklenici firma olarak 800'e yakın olduğu iddia edilen yüklenici firma sayısından 296'sının kurumdan hacizlik olduğu ortaya çıktı.         


TOKİ, haciz gönderdiği firmaları nasıl takip ediyor?


TOKİ icralık olduğu yüklenici firmalar hakkında takip talebinde bulunduktan sonra İcra Müdürlüğü'nden gönderilen ödeme emri üzerine 7 gün içinde ödeme yapılmaması veya itirazda bulunulmaması halinde haciz ihbarnamesi, 3. şahıs olarak TOKİ'ye gönderiliyor. Böylece TOKİ, borçlu müteahhit hakkında başlatılan yasal takipten haberdar oluyor...


İşte TOKİ'nin açıklaması!


TOKİ'nin Emlakkulisi.com'a özel yaptığı açıklama şöyle;

 

"İdaremiz İMİD'e bağlı İcra Hukuk Birimi'nden edinilen bilgiye göre, TOKİ ile iş yapan yüklenicilerden 31/12/2014 itibari ile 296'sı aleyhine İdaremiz nezdindeki hak ve alacaklarının haczine yönelik haciz ihbarnamesi gönderildiği tespit edilmiş olup; İdaremizce İcra ve İflas Kanunu Hükümleri uyarınca gereği yapılmaktadır.


Diğer taraftan, alacaklı tarafından takip talebinde bulunulduktan sonra İcra Müdürlüğü önce ödeme emrini yükleniciye göndermek zorunda olup; yüklenicinin 7 gün içinde ödeme yapmaması ya da itirazda bulunmaması durumunda haciz ihbarnamesi 3. şahıs olarak İdaremize gönderildiğinden, böylece borçlu yüklenici hakkında başlatılan yasal takipten de haberdar olmaktadır."


TOKİ'de 2015'te indirim kampanyası yapacak! Peki ne zaman? Tıklayın!



TOKİ'nin alacağı ne kadar?


Geçtiğimiz günlerde Sayıştay raporundan basına yansıyan rakamlara göre; TOKİ, 21 Temmuz 2014 itibarıyla, 275 yüklenici firmaya 2 milyar 300 milyon TL'lik icra takibi başlattı. Sayıştay, bu durumu raporunda, "Firmaların işin devamı esnasında yaşadığı sıkıntılar, malzeme tedariğinden çalışan işçiye kadar sorunların artması anlamına gelmektedir" şeklinde yorumladı. 


Müteahhitlerin sıkıntılı durumlarıyla ilgili olarak Sayıştay raporunda, "TOKİ ihaleleriyle ilgili olarak tekliflerin değerlendirilmesi ve ihalenin sonuçlandırılması sonrasında sıkıntıya düşen yükleniciler nedeniyle fesih edilen işlerde artış yaşandı" değerlendirmesi yapıldı.


Geri Dön