29 / 03 / 2024

TOKİ Kahramanmaraş Onikişubat projesine 4 günde bin kişi başvurdu!

TOKİ Kahramanmaraş Onikişubat projesine 4 günde bin kişi başvurdu!

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik başlatılan toplu konut projesine ilgi büyük oldu. . Proje kapsamında yapılacak 424 konut için 4 günde bin kişi başvurdu..



Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik başlatılan toplu konut projesine ilgi büyük oldu. Proje kapsamında yapılacak 424 konut için müracaatların başladığı ilk dört günde yaklaşık bin kişi başvuruda bulundu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, başvuruların yapıldığı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ne gelerek, kayıtlar hakkında bilgiler aldı. Burada müracaatta bulunan vatandaşlarla samimi sohbetler gerçekleştiren Başkan Mahçiçek, seçimden önce verdikleri taahhütlerden birini daha yerine getirdiklerini söyledi.


Proje kapsamında engelli vatandaşlar için de kontenjan ayırdıklarını ifade eden Mahçiçek, “O süreçte bir konut projemiz olacağını söylemiştik. Gerekli çalışmaları yaptık ve dar gelirli vatandaşlarımızı, hemşehrilerimizi konut sahibi yapmak için girişimlere başladık. İlk etapta 424 tane konut yapacağız. Bunun 24 tanesini engelli kardeşlerimize ayırdık. Doğrusu bu gerekliydi, onları göz önünde bulundurmamız lazımdı. Bu nedenle girişte katlarımızdaki 24 daireyi onlar için kontenjan olarak ayırdık. Bunun dışında bu kayıtlar tamamlanacak. Gördüğünüz gibi çok ciddi talep var. Keşke bu taleplerin tümünü karşılayabilsek ama ilk etapta yapabileceğimiz bu kadar. İnşallah ilerleyen süreçte bu talepleri de karşılayacağız. Ama bugün itibariyle çok ciddi rağbet olduğunu gördük. Çünkü konut yapacağımız yerler çok güzel” diye konuştu.


PROJE 18 AYDA TAMAMLANACAK

Başkan Mahçiçek, projeleri kısa sürede tamamlayıp 18 ayda teslim edeceklerini kaydetti. Mahçiçek, şöyle devam etti:

“İnşallah temeli attıktan sonra yaklaşık 1,5 sene sonra yani 18 ay sonra bu konutlar sahiplerine teslim edilecek. 1,5 sene sonra bu evlerde oturulacak. Bildiğiniz gibi daha önce Dulkadiroğlu Belediyemiz de bu çalışmaya başlamıştı. Onları da tebrik ediyoruz. Tabi onların alanı geniş olduğu için konut sayıları bizden fazla. Bu çalışmalardan dolayı hem büyükşehrimizi hem de Dulkadiroğlu belediyemizi kutluyorum. Biz de inşallah ilerleyen dönemlerde bu konut sayısını artırabilmemiz bakımından çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Onikişubat belediyesi taahhütlerini bir bir yerine getiriyor. Güzel projeler yapmaya, yeni projeleriyle farkındalık oluşturmaya devam edecek.”


Kayıtların tamamlanmasının ardından 26 Ocak’ta kura çekileceğini belirten Mahçiçek, 11 Şubat’ta da temel atacaklarını sözlerine ekledi. Onikişubat Yapı Kooperatifi tarafından gerçekleştirilecek toplu konut projesinden dar gelirli olan (asgari ücretin 2 katı ve yüzde 25 fazlası), Onikişubat İlçesi sınırlarında ikamet eden, kendisinin ve 18 yaşından büyük çocuklarının adına konut veya konut yapmaya müsait arsası bulunmayan, finans kurumlarından kredi almasına engel bulunmayan ve herhangi bir yapı kooperatifine üye olmayanlar faydalanabilecek.

224 adet 3+1 ve 200 adet 2+1 konut yapılacak proje kapsamında 24 engelli kontenjanı ayrılacak. 2+1 konutlar için belirlenen fiyat miktarı 70 bin TL ile 87 bin TL arasında değişirken, 3+1 konutların fiyatı ise 85 bin TL ile 108 bin TL aralığında yer alacak. 26 Ocak’ta noter huzurunda gerçekleştirilecek kuranın ardından konut almaya hak kazanan vatandaşlardan 2+1 konutlar için 20 bin TL, 3+1 konutlar için ise 25 bin TL peşinat alınacak.


Milliyet


Geri Dön