23 / 04 / 2024

TOKİ Kandıra Devlet Hastanesi'nin inşaatına başlıyor

TOKİ Kandıra Devlet Hastanesi'nin inşaatına başlıyor

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli ve Kandıra"da 29 Ekimde etkili olan aşırı yağış sonucu sel baskınlarının yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Ergün, 'Selden zarar gören esnafımız KOSGEB kredilerinden faydalanabilir' dedi



 Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile 29 Ekimde sel baskını yaşanan Kandıra Sanayi Sitesi"ni ziyaret ederek buradaki esnafın sıkıntılarını dinledi. Bakan Ergün, burada yaptığı konuşmada, selden sonra tedbir eksikliğinin olmaması gerektiğini bir kez daha gördüklerini ifade etti. Bazen tedbirin ötesinde durumların gelişebildiğine dikkati çeken Ergün, 'Bazı sorunların olduğunu kabul ediyoruz. Bu sorunların hepsi çözülür. Önemli olan sorunları hızlı bir şekilde çözmek. Tabi ki insanların canı yandığında bize kızabilirler. Bize düşen ise her şeye rağmen derde derman olacak işler yapmaktır. Elimizde zarar tespitleri mevcut. Bundan sonra gereken neyse yapılacaktır' diye konuştu.

Dere ıslahıyla ilgili çeşitli projelerin sürdüğünü, gerekirse ıslah çalışmalarının daha geniş alana yayılabileceğini anlatan Ergün, sanayi çarşısıyla ilgili atılması gereken adımların hep birlikte atılacağını söyledi. 'Küçük ihmaller oluyor, bu ihmaller karşımıza büyük sorunlar olarak çıkabiliyor' diyen Ergün, konuşmasına söyle devam etti: 'Son yaşadığımız olayda Kandıra, Kartepe, Gölcük ve Karamürsel"de arkadaşlar ileride sorun olabilecek noktaları tespit etti. şžimdi bu noktalar üzerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz büyük çapta çalışma başlattı. Yarın bizi sıkıntıya sokabilecek ne varsa, hangi eksiklikler varsa, onlara ne tür müdahalelerin yapılması gerektiğini tespit edip çalışmalar yürütüyoruz. Bu sorunların hepsi giderilebilir, giderilmeyecek eksikler değil. Önemli olan bundan sonra sorun yaşanmayacak tedbirleri almaktır. Bu tedbirleri de hep beraber alacağız.

Yani, kapak yapımından tutun, menfez genişletmeye, dere ıslahının uzatılmasından, derelerin farklı alanlara akışının sağlanmasına kadar pek çok çalışma yapacağız.' Selde zarar gören esnafın ise zararının karşılanacağına değinen Ergün, 'Esnaf arkadaşlarımıza yönelik felaketin ertesi günü bazı yardımlar ulaştırıldı, ulaştırılmaya da devam ediyor. Selden zarar gören esnafımız KOSGEB kredilerinden faydalanabilir. Bu krediler 24 ayda geri ödenen, faizsiz, ilk 6 ayı ödemesiz, 100 bin TL"ye varan kredilerdir.

Faydalanmak isteyen arkadaşlarımız ister alır zararlarını giderir, isterse iş yerinde yenilikler yapar. Bunların şartları Kandıra"nın sanayi esnafı için biraz daha hafifletilebilir, örneğin vadeleri uzatılabilir' dedi. Bakan Ergün, konuşmanın ardından selde zarar gören iş yerlerini ziyaret etti. Buradaki incelemelerinin ardından  TOKİ  tarafından hastane yapılacak olan Orhan Mahallesi"ndeki 50 dönümlük araziyi gezen Ergün, 'Kandıra Devlet Hastanesiyle ilgili uzun zamandır bir çalışma vardı. Eski hindi çiftliği olan 50 dönümlük bu arazi Sağlık Bakanlığına tahsis edildi. TOKİ tarafından 150 yatak kapasiteli yapılacak devlet hastanesinin inşasına yakında başlanacak' diye konuştu.
AA


Geri Dön