19 / 04 / 2024

TOKİ Kayabaşı arsa ihalesini Makro İnşaat kazandı!

TOKİ Kayabaşı arsa ihalesini Makro İnşaat kazandı!

TOKİ Kayabaşı arsa ihalesini 563 milyon TL teklifle Makro İnşaat kazandı. Makro İnşaat, Kayabaşı Toplu Konut Alanı 876 Ada 1 Parselde 257 milyon, 876 Ada 2 parselde ise 306 milyon TL teklif sundu.



TOKİ Başakşehir Kayabaşı arsa satış karşılığı gelir paylaşım ihalesini 563 milyon TL teklifle Makro İnşaat kazandı. 


TOKİ Kayabaşı arsa ihalesini Makro İnşaat kazandı!


28 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşen  TOKİ  Başakşehir Kayabaşı Toplu Konut Alanı 876 Ada 1 Parselde arsa satış karşılığı gelir paylaşım ihalesi için 11 teklif sunulmuştu. En yüksek teklif Fuzul Otomotiv, Necat İnşaat, İstanbul Teknik Arı İnşaat ve Vefa Prefabrik konsorsiyumundan gelmişti. 


Makro İnşaat tarafından teklif edilen 876 Ada 1 Parselde arsa satış karşılığı satış toplam gelir 1 trilyon 285 milyon TL, idare payı gelir oranı yüzde 30, idare payı geliri ise 306 milyon TL olarak açıklandı. 


4 Şubat 2016 tarihinde yapılan TOKİ Başakşehir Kayabaşı Toplu Konut Alanı 876 Ada 2 Parselde arsa satış karşılığı gelir paylaşım ihalesi için ise teklif edilen arsa satış karşılığı satış toplam gelir 1 trilyon 20 milyon TL, idare payı gelir oranı yüzde 30, idare payı geliri ise 306 milyon TL olarak belirtiliyor. 

TOKİ Kayabaşı arsa ihalesine 11 firmadan teklif!


Özge ÇAKIR/Emlakkulisi.com 




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



TOKİ'nin Kayabaşı'nda satışa çıkardığı iki arsanın ihalesini de Makro İnşaat kazandı. Şirket, 2.3 milyar liraya iki arsayı da aldı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul Başakşehir Kayabaşı 876 ada 1 ve 2 parselde 'Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı' modeliyle satışa sunduğu iki arsa ihalesinin ikinci oturumu tamamlandı. Her iki parsel için çıkılan ihalede en yüksek teklif Makro İnşaat'tan geldi. İlk ihalede 1 milyar 285 milyon lira teklif eden şirket, dün yapılan ikinci ihale için ise 1 milyar 20 bin lira önerdi. Toplam 2.3 milyar liraya ihaleyi kazanan şirket İdare payı geliri olarak da yaklaşık 500 milyon lira teklif etti. 


İKİNCİ OTURUMDA FİYAT ARTI

İstanbul Başakşehir Kayabaşı 876 ada 1 parselde satışa sunulan arsanın ihalesinin ilk oturumuna 11 firma katılmış ve toplam gelirde en yüksek teklif 281 milyon TL olmuştu. İhalenin ikinci oturumda ise firmalar ihaleyi alabilmek için tekliflerini arttırdı. İkinci parselde yer alan 50 bin metrekarelik arsanın ilk oturumuna 13 firma katılırken, ikinci oturumda firma sayısı 7'ye düştü. En yüksek idare payı geliri ise 306 milyon TL ile Makro İnşaat'tan geldi. 


EN BÜYÜK UYDUKENT PROJESİ

İhale alanı Türkiye'nin en büyük uydukent projesi olarak dikkat çekiyor. Arazi Kayabaşı'nda 3'üncü Köprü bağlantı yolu güzergâhında, Atatürk Havalimanı'na 17, yeni havalimanına 20 kilometre uzaklıkta. Ayrıca projenin uygulanacağı alan Olimpiyat Stadı, Şehir Hastanesi ve Başakşehir'e komşu. 51 bin metrekarelik alanda, kişi başına 36 metrekare yeşil alan sunulacak proje depreme dayanıklı inşa edilecek. Günlük enerji ve ısı ihtiyacının büyük bir kısmı güneş enerjisinden elde edilecek biçimde tasarlanacak. 


BÖLGEYİ İYİ BİLİYORUZ

Başakşehir bölgesinde uzun yıllardır proje geliştirdiklerini söyleyen Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, bölgede ilk defa TOKİ ihalesini aldıklarını söyledi. Uyan, "Bölgede çok ciddi bir müşteri portföyümüz var. Her iki araziyle ilgili de güzel projeler geliştirdik" dedi. Yaşanabilir projeler yaptıklarını dile getiren Uyan, yeni projelerin de karma olacağını söyledi. 


Sabah


Haber Milliyet gazetesinde şöyle yer aldı;


TOKİ’nin Kayabaşı arsalarında fiyat uçtu

TOKİ’nin ‘arsa satış karşılığı gelir paylaşımı’ modeliyle Kayabaşı’nda satışa sunduğu 876 ada 1 parseldeki arsasına 1 milyar 285 milyon lira verildi. 2’nci parseldeki ihaleye ise 1 milyar 20 milyon lira teklif geldi.


Başbakanlık Toplu konut İdaresi’nin (TOKİ) İstanbul Başakşehir Kayabaşı’nda “Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı” modeliyle satışa sunduğu 876 ada 1 parsel ve 876 ada 2 parsel arsa ihaleleri tamamlandı. Birinci parselin ikinci oturumunda en yüksek teklif 1 milyar 285 milyon lira ile Makro İnş. Tic. A.Ş.’den geldi. Kayabaşı’nda 876 ada 1 parselde “Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı” modeliyle satışa sunulan arsanın ihalesinin ilk oturumu 28 Ocak 2016 tarihinde yapılmıştı. Sektörde iş yapan sekiz firmanın katıldığı ikinci oturumda arsa satış karşılığı satış toplam gelirinde en yüksek teklifi 1 milyar 285 milyon lira olarak veren Makro İnşaat, en yüksek idare payı geliri olarak 257 milyon lira verdi. TOKİ tarafından ihaleler değerlendirilip, ihaleyi kazanan firma buna göre açıklanacak. 


Yine Kayabaşı Toplu Konut Alanı 876 ada 2 parselde ‘Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım’ modeliyle ihaleye çıkarılan alanda ise yapılan ikinci oturumda en yüksek teklifi 1 milyar 20 milyon lirayla Makro İnşaat verdi. Arsa satış karşılığı idare payı geliri ise 306 milyon lira. 

En büyük uydukent

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, ihalelere devam ettiklerini belirterek, hasılat paylaşımı ihaleleriyle kurumun birikimi ve özel sektörün dinamizmini bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi. İhale alanıyla ilgili açıklama yapan Turan, bölgenin TOKİ tarafından planlanan ve Türkiye’nin en büyük uydukent projesi olduğunu söyledi. Turan, “Arazi Kayabaşı’nda 3’üncü Köprü bağlantı yolu güzergâhında, Atatürk Havalimanı’na 17, yeni havalimanına 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Alan İstanbul’un yeni cazibe merkezlerinden biri” dedi. 

Alana yapılacak projeyle ilgili tasarım detayları da veren Turan, “Kişi başına 36 metrekare yeşil alan sunan proje, depreme dayanıklı inşa edilecek. Günlük enerji ve ısı ihtiyacının büyük bir kısmı güneş enerjisinden elde edilecek biçimde tasarlanacak” diye konuştu.

Milliyet


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kayabaşı’ndaki 876 parselde yer alan arsanın ihalesinde ikinci oturum yapıldı. ‘Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı’ modeliyle satışa sunulan arsa için en yüksek teklif 1 milyar 20 milyon lira ile Makro İnşaat’tan geldi.


Türkiye’nin gerçeği depreme karşı çarpık ve güçsüz konutların yeniden inşa edilmesi amacıyla planlanan ve 2012 yılında başlatılan kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor. Kentsel dönüşümün anahtar projelerinden Başakşehir Kayabaşı’ndaki 876 parsel 1 ada da yer alan ‘Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı’ modeliyle satışa sunulan arsanın ikinci oturumu da gerçekleşti. İlk oturumda 11 firma arasından en yüksek teklifi Fuzul Otomotiv, Necat İnşaat, İstanbul Teknik Arı İnşaat ve Vefa Prefabrik konsorsiyumu vermişti. İkinci oturumda ise 8 firma arasında en yüksek teklif 1 milyar 20 milyon lira ile Makro İnş. Tic. AŞ’den geldi. Makro İnşaat’ın 1 milyar 20 milyon lira yatırım yapacağı arsada idare geliri ise 306 milyon lira olacak. 

 

UYDUKENT PROJESİ

 

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, hasılat paylaşımı ihaleleri ile ilgili olarak, kurumun birikimi ile özel sektörün dinamizmini bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyleyerek, hasılat paylaşımı ve özel sektör işbirliği olmasına rağmen TOKİ’nin yeni konsept dizaynı çerçevesinde sözleşmede yer alan imar ölçeğine göre inşaatın yapılacağını vurguladı. İkinci oturumun yapıldığı ihale alanıyla ilgili açıklama yapan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan,  Kayabaşı’nın TOKİ tarafından planlanan ve Türkiye’nin en büyük uydukent projesi olduğunu söyledi. Turan şunları söyledi: “Arazi Kayabaşı’nda 3’üncü Köprü bağlantı yolu güzergâhında, Atatürk Havalimanı’na 17, yeni havalimanına 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Projenin uygulanacağı alan Olimpiyat Stadı, Şehir Hastanesi ve Başakşehir’e komşu olan konumuyla İstanbul’un yeni cazibe merkezlerinden biri. Kişi başına 36 metrekare yeşil alan sunan proje, depreme dayanıklı inşa edilecek. Günlük enerji ve ısı ihtiyacının büyük bir kısmı güneş enerjisinden elde edilecek biçimde tasarlanacak.” 

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

 

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde devam eden ve planlanan konut olarak 236 bin 366 konut rakamına ulaşacaklarını söyledi. Kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi veren TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, deprem riski, nüfus artışı ve hızlı kentleşmenin şehirler için önemli bir sorun olduğunu vurgulayarak “Özellikle gecekondular, çarpık ve kaçak yapıların dönüştürülmesi gerekmektedir. En büyük 10 şehri düşünürsek; toplam nüfusun yaklaşık yarısı bu şehirlerde yaşıyor. TOKİ olarak her yıl üretmeyi hedeflediğimiz 60 bin konutun yaklaşık yüzde 40’ı da kentsel dönüşüm içinde içinde yer alacak” dedi. Kentsel dönüşüm kapsamında 129 adet farklı projenin belediyelerle işbirliği halinde fiili olarak sürdüğünü belirten Turan, “Bu kapsamda üretilmesi planlanan konut 125 bin 225 adettir. Aktif durumdaki 129 projenin 19 adedi İstanbul, 10 adedi Adana,  13 adedi Ankara, 4 adedi  İzmir  olmak üzere toplam 60 ilde 112 Belediye ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir” dedi. 


Star



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TOKİ’nin Kayabaşı’nda satışa çıkardığı iki arsanın ihalesini Makro İnşaat kazandı. İhalelerde metrekare fiyatı 5-6 bin liraya kadar çıktı. Alt gelir grubunun adresi Kayabaşı, şehir merkeziyle yarışır hale geldi.


ALT gelir grubuna yönelik konutların inşa edilmesiyle yapılaşmanın başladığı Başakşehir Kayabaşı, artık İstanbul’un merkezi noktalarıyla yarışmaya başladı. Özellikle yeni köprü ve havalimanı gibi mega projelerin etkisiyle son yıllarda yoğun ilgi gören bölgede arsa ve konut fiyatları da hızla yükseliyor. Kayabaşı, fiyat açısından orta ve üst gelir grubuna hitap edecek noktaya geldi. Özellikle ihalelerde yaşanan rekabet fiyatları etkiledi.  


Bunun bir örneği de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Kayabaşı’nda düzenlediği iki ayrı parselden oluşan arsasının ihalesinde yaşandı. “Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı” modeliyle satışa sunulan birinci parselin ihalesinde son oturuma 8 firma katıldı. 51 bin metrekarelik arsa için en yüksek teklif Makro İnşaat’tan geldi. Şirket, arsa satış toplam gelirinde 1 milyar 285 milyon TL, idare payı gelirinde de 257 milyon TL önerdi. 


5-6 bin liraya çıktı


Makro İnşaat’ın 51 bin metrekarelik arsa için verdiği 257 milyon liralık teklif incelendiğinde, arsanın metrekare fiyatının 5 bin liraya yükseldiği dikkat çekiyor.


TOKİ’nin dün düzenlediği arsanın ikinci parselinin ihalesinde de en yüksek teklifi Makro İnşaat verdi. Firma, 50 bin 696 metrekarelik arsa için idareye 306 milyon lira teklif etti. Hasılat gelir beklentisi de 1 milyar 20 milyon lira oldu. Burada da arsa metrekare fiyatının 6 bin liraya kadar yükseldiği görüldü. 


Kayabaşı’nda 2015 yılında Emlak Konut GYO’nun düzenlediği bir ihalede arsanın metrekare fiyatı 5 bin liraya yaklaştığı için sektörden eleştiriler olmuş, ihalelerin konut fiyatlarını yükselttiği tartışması çıkmıştı. Bunun üzerine Emlak Konut GYO, Kayabaşı 5. etap ihalesini iptal edip, yeni ihalede verilen daha düşük fiyatı kabul etmişti.  


Bölgeyi iyi tanıyoruz fiyat yüksek değil


EN yüksek teklifi veren Makro İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, ortaya çıkan fiyatı yüksek bulmadıklarını belirtti. Başakşehir’de birçok proje yaptıklarını hatırlatan Uyan, “Bölgede sevildik ve ciddi bir aile bağımız oldu. Bu nedenle yaptığımız işlere devam etmek istiyoruz. İhale fiyatını yüksek bulmuyorum. Kayabaşı’nın gelişim süreci var. Biz de bölgeyi çok iyi tanıdığımız için doğru hesaplanmış, inandığımız bir fiyat verdik. Değer analizimizi yaptık” diye konuştu. Uyan, bölgede referans sahibi olduklarını, bu nedenle teklif ettikleri geliri sağlamakta zorluk çekmeyeceklerini vurguladı.


En büyük uydukent 


İHALE alanı TOKİ tarafından planlanan, Türkiye’nin en büyük uydukent projesi olarak dikkat çekiyor. Arazi Kayabaşı’nda 3’üncü köprü bağlantı yolu güzergâhında, Atatürk Havalimanı’na 17, yeni havalimanına 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor.


Vatan/ Meltem KARA


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


TOKİ'nin arsa satış karşılığı gelir paylaşımı modeliyle satışa sunduğu Kayabaşı'nda ilk oturumda 281 milyon TL olan en yüksek teklif, ikinci oturumda 1 milyar 285 milyon TL'ye çıktı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) İstanbul Başakşehir Kayabaşı'nda "arsa satış karşılığı gelir paylaşımı" modeliyle satışa sunduğu arsanın ihalesinde ikinci oturum yapıldı. 


İkinci oturumda en yüksek teklif 1 milyar 285 milyon TL ile Makro İnşaat'tan geldi. 


8 FİRMA KATILDI 

Kayabaşı 876 ada 1 parseldeki arsanın ihalesinin ilk oturumu 28 Ocak'ta yapılmıştı. 

11 firmanın katıldığı ilk oturumda toplam gelirde en yüksek teklif 281 milyon 586 bin TL ile İstanbul Teknik Arı İnşaat, Fuzul Otomotiv ve Vefa Prefabrik ortaklığından gelmişti. 


Sektörde iş yapan 8 firmanın katıldığı ikinci oturumda arsa satış karşılığı satış toplam gelirinde en yüksek teklif 1 milyar 285 milyon TL ile Makro İnşaat'tan geldi. 

En yüksek idare payı geliri de 257 milyon TL ile Makro İnşaat'tan gelen ihalenin ikinci oturumundan sonra TOKİ tarafından ihaleler değerlendirilip ihaleyi kazanan firma açıklanacak. 


EN BÜYÜK UYDUKENT PROJESİ 


İkinci oturumun yapıldığı ihale alanı TOKİ tarafından planlanan ve Türkiye'nin en büyük uydukent projesi olarak dikkat çekiyor. 

Arazi Kayabaşı'nda 3'üncü köprü bağlantı yolu güzergâhında, Atatürk Havalimanı'na 17, yeni havalimanına 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Ayrıca projenin uygulanacağı alan Olimpiyat Stadı, Şehir Hastanesi ve Başakşehir'e komşu olan konumuyla istanbul'un yeni cazibe merkezlerinden biri olacak. 


Habertürk




Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


TOKİ'nin İstanbul hizmet binasında yapılan ihalenin ikinci oturumu çekişmeli geçti. Sektörde iş yapan 8 firmanın katıldığı ihalede ikinci oturumdan Makro İnşaat ipi önde göğüsledi. 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (70Kİ) İstanbul Başakşehir Kayabaşı'nda "Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı" modeliyle satışa sunduğu arsanın ihalesinde ikinci oturum yapıldı. İkinci oturumda en yüksek teklifi 1 milyar 285 milyon TL ile Makro İnşaat Ticaret verdi. 


İKİNCİ OTURUM YAPILDI 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul Başakşehir Kayabaşı 876 ada 1 parselde "Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı" modeliyle satışa sunduğu arsanın ihalesinin ilk oturumu 28 Ocak 2016 tarihinde yapılmıştı. İhalenin ikinci oturumu TOKİ'nin İstanbul hizmet binasında saat 14.30'da yapıldı. Sektörde iş yapan sekiz firmanın katıldığı ikinci oturumda arsa satış karşılığı satış toplam gelirinde en yüksek teklif 1 milyar 285 milyon TL ile Makro İnş. Tic. A.Ş. den geldi. En yüksek idare payı geliri 257 milyon TL Makro İnş. Tic. A.Ş. den gelen ihalenin ikinci oturumundan sonra TOKİ taralından ihaleler değerlendirilip, ihaleyi kazanan firma açıklanacak. 


TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK UYDUKENT PROJESİ 


İkinci oturumun yapıldığı ihale alanı TOKİ tarafından planlanan ve Türkiye'nin en büyük uydukent projesi olarak dikkat çekiyor. Arazi Kayabaşı'nda 3'üncü Köprü bağlantı yolu güzergâhında, Atatürk Havalimanına 17, yeni havalimanına 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Ayrıca projenin uygulanacağı alan Olimpiyat Stadı, Şehir Hastanesi ve Başakşehir'e komşu olan konumuyla İstanbul'un yeni cazibe merkezlerinden biri olacak. 


KİŞİ BAŞINA 36 M2 YEŞİL ALAN 


51 bin metrekarelik alanda, kişi başına 36 metrekare yeşil alan sunulacak proje depreme dayanıklı inşa edilecek. Günlük enerji ve ısı ihtiyacının büyük bir kısmı güneş enerjisinden elde edilecek biçimde tasarlanacak. 


İKİNCİ OTURUMDA TEKLİFLER ARTTI


İstanbul Başakşehir Kayabaşı 876 ada 1 parselde "Arsa Saüş Karşılığı Gelir Paylaşımı" modeliyle satışa sunduğu arsanın ihalesinin ilk oturumuna 11 firma katılmış ve toplam gelirde en yüksek teklif 281 milyon TL olmuştu. İhalenin ikinci oturumda ise firmalar ihaleyi alabilmek için tekliflerini arttırdı. En yüksek teklif 1 milyar 285 milyon TL ile Makro İnş. Tic. A.Ş. 876 ada 2 parselde ikinci oturum bugün saat 15.00'te gerçekleştirilecek. 


ARSA 3. HAVALİMANI'NA 20 KİLOMETRE UZAKTA


BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) İstanbul ili Başakşehir İlçesi Kayabaşı Toplu Konut Alanı 876 Ada 2 Parselde Arsa l Satış Karşılığı Gelir Paylaşım modeliy^ le ihaleye çıkardığı alanın l.nci oturumu 4 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilmişti. 13 firmanın katıldığı ihalenin birinci oturumunda en yüksek teklif 350 milyon TL olmuştu. Dun ikinci oturumun yapıldığı ihale alanı TOKİ tarafından planlanan ve Türkiye'nin en büyük uydukent projesi olarak dikkat çekiyor. Arazi Kayabaşı'nda 3'üncü Köprü bağlantı yolu güzergâhında, Atatürk Havalimanı'na 17, yeni havalimanına 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Ayrıca projenin uygulanacağı alan Olimpiyat Stadı, Şehir Hastanesi ve Başakşehir'e komşu olan konumuyla İstanbul'un yeni cazibe merkezlerinden biri olacak. 



Yeni Akit



Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TOKİ'nin uydukent olarak tasarlanan Kayabaşı'nda ihaleye çıkardığı araziler için milyarlar havada uçuştu. Her iki ihale için de en yüksek teklif Makro İnşaat'tan geldi. Makro Kayabaşı'na toplam 2.3 milyar TL yatıracak.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) İstanbul Başakşehir Kayabaşı'nda 'Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı' modeliyle satışa sunduğu arsanın ihalesinde ikinci oturum yapıldı. İkinci oturumda en yüksek teklif 1 milyar 285 milyon TL ile Makro İnş. Tic. A.Ş.'den geldi. TOKİ, İstanbul Başakşehir Kayabaşı 876 ada 1 parselde 'Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı' modeliyle satışa sunduğu arsanın ihalesinin ilk oturumu 28 Ocak 2016'da yapılmıştı. Sektörden sekiz firmanın katıldığı ikinci oturumda ise arsa satış karşılığı satış toplam gelirinde en yüksek teklif 1 milyar 285 milyon TL ile Makro İnşaat'tan geldi. Makro İnşaat'ın tan teklif ettiği idare payı geliri ise 257 milyon TL olarak kayıtlara geçti. 


İhaleler devam ediyor 


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan yaptığı açıklamada, ihalelere devam ettiklerini belirterek, 'Kayabaşı 876 ada 2 parseldeki' alanın ihalesinin de dün yapıldığını söyledi. Turan, hasılat paylaşımı ihaleleri ile ilgili olarak, kurumun birikimi ile özel sektörün dinamizmini bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyleyerek, hasılat paylaşımı ve özel sektör işbirliği olmasına rağmen TOKİ'nin yeni konsept dizaynı çerçevesinde sözleşmede yer alan imar ölçeğine göre inşaatın yapılacağını vurguladı. 


En büyük uydukent


İkinci oturumun yapıldığı ihale alanıyla ilgili açıklama yapan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, TOKİ tarafından planlanan ve Türkiye'nin en büyük uydukent projesi olduğunu söyledi. Turan, "Arazi Kayabaşı'nda 3'üncü Köprü bağlantı yolu güzergâhında, Atatürk Havalimanı'na 17, yeni havalimanına 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Projenin uygulanacağı alan Olimpiyat Stadı, Şehir Hastanesi ve Başakşehir'e komşu olan konumuyla İstanbul'un yeni cazibe merkezlerinden biri" değerlendirmesinde bulundu. Mehmet Ergün Turan TOKİ'nin teklifleri değerlendirip, kısa sürede kazanan Firmayı açıklayacağını sözlerine ekledi.  


Kişi başına 36 m2 yeşil alan 


Turan, "Kişi başına 36 metrekare yeşil alan sunan proje, depreme dayanıklı inşa edilecek. Günlük enerji ve ısı ihtiyacının büyük bir kısmı güneş enerjisinden elde edilecek biçimde tasarlanacak" dedi.


TOKİ'ye 306 milyon arsa payı ödeyecek


TOKİ’nin Kayabaşı Toplu Konut Alanı 876 Ada 2 Parselde Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım modeliyle ihaleye çıkardığı alanın 1. oturumu 4 Şubat'ta yapılmıştı. 13 firmanın katıldığı ihalenin 1. oturumunda en yüksek teklif 350 milyon TL olmuştu. İhalenin ikinci oturumu da dün TOKİ’nin İstanbul Hizmet Binası’nda yapıldı. Bu ihalede de en yüksek teklifi 1 milyar 20 milyon TL arsa satış karşılığı satış toplam geliri ve 306 milyon TL arsa satış karşılığı idare payı geliriyle Makro İnşaat'ın oldu.  


Akşam




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



TOKİ’nin arsa satış karşılığı gelir paylaşımı modeliyle satışa sunduğu Kayabaşı’nda ilk oturumda 281 milyon TL olan en yüksek teklif, ikinci oturumda 1 milyar 285 milyon TL’ye çıktı.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) İstanbul Başakşehir Kayabaşı'nda “arsa satış karşılığı gelir paylaşımı” modeliyle satışa sunduğu arsanın ihalesinde ikinci oturum yapıldı. İkinci oturumda en yüksek teklif 1 milyar 285 milyon TL ile Makro İnşaat'tan geldi.


8 FİRMA KATILDI


Kayabaşı 876 ada 1 parseldeki arsanın ihalesinin ilk oturumu 28 Ocak'ta yapılmıştı. Habertürk'ün haberine göre, 11 firmanın katıldığı ilk oturumda toplam gelirde en yüksek teklif 281 milyon 586 bin TL ile İstanbul Teknik Arı İnşaat, Fuzul Otomotiv ve Vefa Prefabrik ortaklığından gelmişti. Sektörde iş yapan 8 firmanın katıldığı ikinci oturumda arsa satış karşılığı satış toplam gelirinde en yüksek teklif 1 milyar 285 milyon TL ile Makro İnşaat'tan geldi. En yüksek idare payı geliri de 257 milyon TL ile Makro İnşaat'tan gelen ihalenin ikinci oturumundan sonra TOKİ tarafından ihaleler değerlendirilip ihaleyi kazanan firma açıklanacak.


EN BÜYÜK UYDUKENT PROJESİ


İkinci oturumun yapıldığı ihale alanı TOKİ tarafından planlanan ve Türkiye'nin en büyük uydukent projesi olarak dikkat çekiyor. Arazi Kayabaşı'nda 3'üncü köprü bağlantı yolu güzergâhında, Atatürk Havalimanı'na 17, yeni havalimanına 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Ayrıca projenin uygulanacağı alan Olimpiyat Stadı, Şehir Hastanesi ve Başakşehir'e komşu olan konumuyla İstanbul'un yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.


KİŞİ BAŞINA 36 M2 YEŞİL ALAN


51 bin metrekarelik alanda, kişi başına 36 metrekare yeşil alan sunulacak proje depreme dayanıklı inşa edilecek. Günlük enerji ve ısı ihtiyacının büyük bir kısmı güneş enerjisinden elde edilecek biçimde tasarlanacak.



Yeni Şafak




Bu haber Takvim Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



TOKİ'nin İstanbul Başakşehir Kayabaşı'nda 'Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı' modeliyle satışa sunduğu arsanın ihalesinde ikinci oturum yapıldı. İkinci oturumda en yüksek teklif 1 milyar 285 milyon lira ile Makro İnş. Tic. A.Ş.'den geldi. İkinci oturumun yapıldığı ihale alanı TOKİ tarafından planlanan ve Türkiye'nin en büyük uydukent projesi olarak dikkat çekiyor. Arazi; Kayabaşı'nda 3'üncü köprü bağlantı yolu güzergahında, Atatürk Havalimanı'na 17, yeni havalimanına 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Projenin uygulanacağı alan; Olimpiyat Stadı, Şehir Hastanesi ve Başakşehir'e komşu olan konumuyla İstanbul'un yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.


Takvim



Haber Yeni Söz Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


BAŞBAKANLIK Toplu konut İdaresinin (TOKİ) İstanbul Başakşehir Kayabaşı'nda "Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı" modeliyle satışa sunduğu 876 ada 1 parsel ve 876 ada 2 parsel arsa ihaleleri tamamlandı. Birinci parselin ikinci oturumunda en yüksek teklif 1 milyar 285 milyon lira ile ıVlakro İıış. Tic. A.Ş'den geldi. Kayabaşı'nda 876 ada 1 parselde "Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı" modeliyle satışa sunulan arsanın ihalesinin ilk oturumu 28 Ocak 2016 tarihinde yapılmıştı. Sektörde iş yapan sekiz firmanın katıldığı ikinci oturumda arsa satış karşılığı satış toplam gelirinde en yüksek teklifi 1 milyar 285 milyon lira olarak veren Maki'o İnşaat, en yüksek idare payı geliri olarak 257 milyon lira verdi. TOKİ tarafından ihaleler değerlendirilip, ihaleyi kazanan firma buna göre açıklanacak. Yine Kayabaşı Toplu Konut Alanı 876 ada 2 parselde Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım' modeliyle ihaleye çıkarılan alanda ise yapılan ikinci oturumda en yüksek teklifi 1 milyar 20 milyon lirayla Makro İnşaat verdi. Arsa satış karşılığı idare payı geliri ise 306 milyon lira. 


Yeni Söz Gazetesi


Haber Taraf Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Büyük konut projeleri yapmaya müsait arsaların olduğu ve 3. Köprü güzergahında bulunması nedeniyle gayrimenkul geliştiricilerinin hedefi haline gelen Kayabaşı'nda arsa fiyatları uçuşa geçti. Toplu konut İdaresi'nin (TOKİ) İstanbul Başakşehir Kayabaşı'nda "Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı" modeliyle satışa sunduğu 876 ada 1 parsel ve 876 ada 2 parsel arsa ihaleleri tamamlandı. Birinci parsel için en yüksek teklif 1 milyar 285 milyon lira, ikinci parsel için de en yüksek teklif 1 milyar 20 milyon liraya çıktı. Her iki teklif de Makro İnşaat'tan geldi. TOKİ tarafından ihaleler değerlendirilip, ihaleyi kazanan firma buna göre açıklanacak. 


Taraf


Geri Dön