26 / 04 / 2024

TOKİ Kayabaşı Konutları'nın tasarım yarışması süresi uzadı

TOKİ Kayabaşı Konutları'nın tasarım yarışması süresi uzadı

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) ilk kez açtığı proje tasarım yarışmasına başvuru süresi uzatıldı



TOKİ, özel sektör ile birlikte toplam 65 bin konutun yapımını planladığı İstanbul Kayabaşı için, mevcut olanaklar çerçevesinde, konut üretim hedefleri ve maliyetlerini dikkate alarak projelerde çeşitlilik sağlamak amacıyla ilk kez ulusal mimari tasarım yarışması düzenledi. Ulusal nitelikli yarışma için kayıtlar 18 Şubat'ta başladı. Şimdiye kadar 120'den fazla başvuru geldi.

Edinilen bilgiye göre, yarışmaya son başvuru süresi 29 Nisan olarak açıklanırken, bazı mimarlar odalarının itirazları üzerine, bu süre 12 Mayıs'a kadar uzatıldı. Ayrıca yarışmacılar 12 Mayıs 2009 Salı günü, en geç saat 19.00'da teslim edilmek ve kargo teslim tutanağındaki tarih ve zaman aynı gün ve saat olmak üzere kargo ile de projelerini gönderebilecek. Kargo teslimden itibaren 2 gün içinde idareye ulaşmamış projeler yarışma dışı kalacak. Jüri değerlendirmeye 20 Mayıs'ta başlayacak yarışma sonucu 26 Mayıs'ta ilan edilecek.

Yarışmada dereceye giren projeler, 16-22 Mayıs günlerinde Milli Kütüphane'de sergilenecek. Yarışmada, 8 eşdeğer eser belirlenecek ve bunların her birine 40 biner TL ödül verilecek. Ayrıca, belirlenecek 8 eser de 10 biner lira karşılığında alınacak. Bedeli ödenen projeler TOKİ'ye ait olacak ve  TOKİ  bu tasarımları, gerek Kayabaşı'nda gerekse diğer projelerde uygulayacak.

Yarışmaya katılacaklar, şartnameyi TOKİ'den 50 lira karşılığında alabilecek.

Şimdiye kadar 400 bin civarında konutun inşaatını üstelenen TOKİ, bütün projelerde aynı tasarımları uyguladığı ''sabun kalıbı gibi konutlar ürettiği'' gerekçesiyle eleştiriliyordu. İlk defa açılan ulusal konut tasarımı projesi ile uygulamalarda farklılık ve çeşitlilik yaratılması da hedefleniyor.

Sabah Emlak


Geri Dön