28 / 03 / 2024

TOKİ Kayabaşı sakinleri internet sitesi kurdu!

TOKİ Kayabaşı sakinleri internet sitesi kurdu!

TOKİ´nin Kayabaşı konutlarından ev alanlar, evlerine taşınmadan kurdukları internet sitesi üzerinden komşu edindi



Kayabaşı sakinleri, www.istanbulkayabasi.com sitesi üzerinden geliştirdikleri dostluklar sayesinde ortak piknik, kahvaltı, iftar organizasyonlarından, ev gezmelerine, halı saha maçlarına kadar birçok etkinlik gerçekleştiriyor.

İnternet sitesi üye sayısı 8 bine ulaşan Kayabaşı sakinleri, dayanışmayı daha da artırmak amacıyla bir de İSKAYAD adında dernek oluşumuna gitti.

Kayabaşı´nda ev alan halka ilişkiler uzmanı Burcu Değerli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internet sitesi kurma fikrinin Kayabaşı´nda ev alan Tahsin Batur, Fatih Çort´tan çıktığını ve geçen yıl ağustos ayında sitenin kurulduğunu söyledi.

Her hafta toplam 65 bin konuttan oluşan Kayabaşı bölgesinde fotoğraf çekerek bunu internet sitesinde yayınladıklarını, bir taraftan da ortada ev yokken komşu edinmeye başladıklarını ifade eden Değerli, evi teslim almalarına daha 6-8 ay varken şimdiden komşu aldıklarını, sitenin üye sayısının da 8 bine ulaştığını belirtti.

-"ÜNİVERSİTELERE TEZ KONUSU OLABİLECEK KOMŞULUĞUMUZ VAR"-
 Değerli, "Hasta olanlarımız oldu, hastanede ziyaretine gittik. Yardıma ihtiyacı olanlara aramızda para toplayıp yardım ettik. Kendi aramızda bayan günleri yapıyoruz. Sitede eleman aranıyor sayfamız var, orada iş arayanlarla eleman arayanları buluşturuyoruz. Anne ve babalar için bir sayfamız var, onlar da çocuklarından bahsediyor. Yemek tarifleri bölümümüz var, bayanlar iftarda ne yemek yaptıklarını konuşuyor. Üniversitelere tez konusu olabilecek bir komşuluğumuz var. Yenibosna´da bu cumartesi de bir iftar organizasyonu düzenleyeceğiz" dedi.

Değerli, sitenin günlük 3-4 bin ziyaretçi sayısına ulaştığını söyledi.

-"TOKİ´DE OLMAYAN BİLGİ BİZDE VAR"-
Site aracılığıyla sorunlara da ortak çözümler aradıklarını vurgulayan Değerli, evlerin yüksek gerilim hattının yanında olduğunu, bunun yerin altına alınması konusunda gerekli mercilere mail gönderdiklerini, TOKİ´ye dilekçe  ulaştırdıklarını, TOKİ´den de 130 metrelik bir bant olduğu, o bandın altına herhangi bir şey yapılmamak suretiyle önlem alındığının söylendiğini aktardı.

Yakın bir zamanda İstanbul Kayabaşı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği´ni (İSKAYAD) kurduklarını da bildiren Değerli, dernek aracılığıyla yardımlaşmayı sağladıklarını, derneğin amacının birlikte hareket etmek olduğunu vurguladı.

Burcu Değerli, "TOKİ´de olmayan bilgi bizde var, çünkü biz her hafta orayı fotoğraflıyoruz. TOKİ´de daha yokken arkadaşlarımızın içinde, havayollarında çalışan bir arkadaşımız Kayabaşı´nın havadan fotoğrafını çekti ve biz onu sitede yayınladık. Aramızda mühendis arkadaşlarımız var, güzel bilgilendirme olayı oluyor. Otokontrol mekanizması oluşturduk" diye konuştu.

Çocukların da birbirini tanıdığını ve kaynaştığını söyleyen Değerli, çocuklar için de farklı etkinlikler yaptıklarını anlattı.
AA

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Araştırma konusu olacak komşuluk

Konut sahipleri üniversitelere tez konusu olabilecek bir komşuluk ağına sahip oldular.

TOKİ'nin 60 bin konut inşa ettiği Kayabaşı'nda daire sahipleri evlerini teslim almadan önce kurdukları internet sitesiyle, üniversitelere tez konusu olabilecek bir komşuluk ağına sahip oldular. Üye sayısı 8 bine ulaşan internet sitesi üyeler arasında dayanışma ve bilgi alışverişine katkıda bulunuyor

TOKİ'nin 60 bin konut kuracağı Kayabaşı'ndan ev alanlar, evlerine taşınmadan kurdukları internet sitesi üzerinden komşu edindi. İnternet sitesinin üye sayısı 8 bine, günlük ziyaretçi sayısı 3 bine ulaştı. Ayrıca dayanışmayı daha da artırmak amacıyla İSKAYAD adında bir dernek de kuruldu.  Ev sahiplerinden Burcu Değerli, her hafta Kayabaşı'nda fottoğraf çekerek internet sitesinde yayınladıklarını, bir taraftan da ortada ev yokken komşu edinmeye başladıklarını ifade etti. Değerli, evi teslim almalarına daha 6-8 ay varken, üniversitelere tez konusu olabilecek bir komşuluk geliştirdiklerini açıkladı. Değerli ''Hasta olanlarımız oldu, hastanede ziyaretine gittik. Yardıma ihtiyacı olanlara yardım ettik. Sitede iş arayanlarla eleman arayanları buluşturuyoruz'' dedi.
        
TOKİ'DE OLMAYAN BİLGİ VAR

Değerli ''TOKİ'de olmayan bilgi bizde var, çünkü biz her hafta orayı fotoğraflıyoruz. TOKİ'de daha yokken arkadaşlarımızın içinde, havayollarında çalışan bir arkadaşımız Kayabaşı'nın havadan fotoğrafını çekti ve biz onu sitede yayınladık. Otokontrol mekanizması oluşturduk'' dedi. Öte yandan  TOKİ  Kayabaşı'nda boş bir maden ocağının hafriyatla doldurulması için haziranda yapılan ikinci ihalede gelen 172,6 milyon liralık teklifi uygun buldu. İhaleyi kazanan Onur Yapı, Zirve İnşaat, Akport Madencilik ve Mat İnşaat İş Ortaklığı eski taş ocağı çukurunun 4 yılda doldurulması karşılığında TOKİ'ye para ödeyecek.

AVRUPA'YA ÖRNEK TEMEL ATMA TÖRENİ

Bursa Karacabey'de Romanlar için yaptırılacak 132 konutun temeli Devlet Bakanı Faruk Çelik ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar tarafından atıldı. Törende konuşan Bakan Çelik, kendilerini "çağdaş ve gelişmiş" diye tanımlayan Avrupa ülkelerinde Romanlar'a karşı gerçekleştirilen sürgün politikasını üzülerek izlediklerini ve kınadıklarını belirterek, 'hükümet olarak lafla değil icraatla insana değer verdiklerini' söyledi. Romanlar'dan 10 bin konut talebi geldiğini ifade eden Çelik, TOKİ konutlarının kısa sürede sahiplerine teslim edileceğini aktardı. TOKİ Başkanı Bayraktar da temeli atılan konutların zemin artı 2 katlı olacağını, net 50 metrekarelik alana sahip bulunacağını belirtti.
Bugün


Geri Dön