29 / 03 / 2024

TOKİ Kayabaşı'nda 500 konut yaptıracak!

TOKİ Kayabaşı'nda 500 konut yaptıracak!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, İstanbul'un Başakşehir ilçesi, Kayabaşı Köyü, Fenertepe Mahallesi'nde konumlu arsaya 500 konut yaptıracak



TOKİ, Kayabaşı'nda bulunan 62 bin 507 metrekarelik arsayı, ‘Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı' usulüne göre satacak. Emsali 1,35 olan arsanın kullanım alanı ‘konut' olarak belirlendi.

Parsel, Eski Edirne Asfaltı Bulvarı'na 2,3 kilometre, Fenertepe Kışlası'na 2,6 kilometre, Başakşehir Deprem Konutları'na 2,8 kilometre, Büyükkartaltepe Kışlası'na 4 kilometre ve Sazlıdere Barajı'na 5.5 kilometre mesafede bulunuyor.

Söz konusu taşınmazın ihalesi açık ihale usulüne göre 18 Ocak 2010 tarihinde, saat 15.30'da gerçekleşecek. İhale, yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açık. Ancak bu uluslar arası bir ihale değil. Teklifler Türkçe olarak verilecek.

0312 565 26 49

Detaylı bilgi için tıklayınız!

Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

--

İSTANBUL KAYABAŞI'NDAKİ ARSA SATIŞI

TOKİ, İstanbul'un Başakşehir ilçesinde, Kayabaşı Köyü, Fenertepe Mahallesi;de konumlu 512 Ada 1 No'lu parselde 62 bin 507,30 metrekare alana sahip arsasını da gelir paylaşımı yöntemi ile satacak.

TOKİ Satış, Devir, İntikal, Kiraya verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı ihale yönetmeliği'ne göre yapılacak ihale, yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açık olacak. İhale, uluslararası bir ihale olmayacak.

İstekliler, ihale evraklarını TOKİ'den 2,5 bin lira bedel ile alabilecek ve ihale konusu işle ilgili sorularını, 11 Ocak 2010 günü saat 17.00;ye kadar sadece "faks" ile idareye iletebilecekler.

Teklif dosyaları 18 Ocak 2010 günü saat 15:30'a kadar İhale komisyonuna iletilecek ve bu saatten itibaren istekliler huzurunda açılacak. Herhangi bir şartlı teklif kabul edilmeyecek.

İşin geçici teminat tutarı, isteklinin toplam satış geliri üzerinden teklif ettiği bedelin yüzde 2;si olarak belirlendi.

İsteklilerin, banka referans mektuplarının kullanılabilir nakit kredi toplamlarının, kullanılmamış teminat mektubu kredilerinin ve son üç yılın ciro toplamı ortalamasının 10 milyon liradan az olmaması gerekiyor.

Onaylanan 1/5000 ölçekli Kayabaşı Doğu Bölgesi Nazım imar planı ve 1/1000 uygulama imar planı içerisinde Emsal: 1,35, Hmaks: Serbest yapılaşma koşuluna sahip konut alanında, "genel yerleşim kararlarında geleneksel dokudan hareketle Osmanlı, Selçuklu mahalleleri oluşturmak, komşuluk ilişkileri kurmak, az katlı-çok katlı konut bloklarını birbirleriyle uyum içinde tasarlanması" esas alınması isteniyor.

Projelerde geleneksel mimari özelliklerin, yöresel malzemelerin, kültürel değerlerin gözetilmesi, konutların plan çözümleri ve cephelerinde de geleneksel öğelerin yorumlanarak biçimlendirilmesi bekleniyor. Hazırlanacak olan projeleri idarenin beğenmesi halinde, çalışmalara devam edilecek.

Yüklenici, imar yönetmelikleri kapsamında, satışı özendirici ve hasılatı arttırıcı projeleri yapıp  TOKİ  onayını almak kaydıyla uygulayacak.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kayabaşı'na Selçuklu mimarisi geliyor 

TOKİ, Ankara'da bir arazi ile İstanbul Kayabaşı'nda konut alanını satışa çıkardı. Kayabaşı'nda Selçuklu mimarisi ön planda olacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara'nın merkezindeki bir arazi ile İstanbul Kayabaşı'ndaki konut alanını, büyük yatırımcılar için satışa çıkardı. TOKİ, söz konusu arsalara yatırımcıların dikkatini çekmek için yeniden gazetelere ilan verdi. Gelir paylaşımı yöntemine göre değerlendirilecek araziler için teklifler 18 Ocak'ta alınacak. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar “Ankara-Söğütözü'nde, Armada'nın karşısındaki araziye otel olur, her şey olur, çok cazip bir arsa” derken, Kayabaşı'ndaki arazide, Selçuklu mimarisini yaşatacak konut projesi uygulayacaklarına işaret etti. Daha önce bu arazilerin satışı için geçen yıl aralık ayında ihale yapmayı planlayan Toplu Konut İdaresi, yatırımcılardan gelen talep üzerine, ihale gününü ocak ayına kadar uzatmıştı.

GELENEKSEL DOKU

İstanbul Kayabaşı'nda konut alanında, ‘genel yerleşim kararlarında geleneksel dokudan hareketle Osmanlı, Selçuklu mahalleleri oluşturmak, komşuluk ilişkileri kurmak, az katlı-çok katlı konut bloklarını birbirleriyle uyum içinde tasarlanması' esas alınması isteniyor. Projelerde geleneksel mimari özelliklerin, yöresel malzemelerin, kültürel değerlerin gözetilmesi, konutların plan çözümleri ve cephelerinde de geleneksel öğelerin yorumlanarak biçimlendirilmesi bekleniyor. Hazırlanacak olan projeleri idarenin beğenmesi halinde, çalışmalara devam edilecek. Yüklenici, imar yönetmelikleri kapsamında, satışı özendirici ve hasılatı arttırıcı projeleri yapıp TOKİ onayını almak kaydıyla uygulayacak. • AJANSLAR

7 yılda 410 bin konut

TOKİ son yedi yılda 410 bin konut yaptığını açıkladı. Bu konutlardan 300 bini yoksul ve dar gelirli vatandaşlara yönelik oldu. Türkiye'de konut sorununu çözmek için 1984'te kurulan TOKİ, son 7 yılda, 81 il, 710 ilçede konut üretti. TOKİ yoksul ve dar gelirli vatandaşlara kira öder gibi taksitlerle ve uzun vadeli imkanlarla evlerini teslim ediyor. Bu uygulamayla TOKİ bir yandan piyasada ev sahibi olması güç vatandaşları ev sahibi yaparken diğer yandan gecekondu alanlarının oluşmasının önüne geçiyor.

20 YILA KADAR VADE

Dar ve orta gelirlilere yönelik konutlar 87 metrekare üretilirken, konutlar yüzde 10-25 arasında peşinat ve 10 yıla kadar vade ile  satışa sunuluyor. Yoksula yönelik konutlar 40-45 metrekare olurken, peşinatsız 100 liradan başlayan taksitlerle 20 yıl vadeli sunuluyor. Alt gelir grubuna yönelik 65-87 metrekare büyüklüğünde, 6 bin lira peşinat ve konut tesliminden sonra 300 liradan başlayan taksitlerle, 20 yıla kadar vade uygulanıyor.
Star


Geri Dön