25 / 04 / 2024

TOKİ Kayabaşı'nda kura çekimi ay sonu başlıyor!

TOKİ Kayabaşı'nda kura çekimi ay sonu başlıyor!

TOKİ Kayabaşı'na 3 kat başvuru gelince, hak sahipleri kura ile belirlenecek. Kura çekimi ay sonu başlıyor...



Toplu Konut İdaresi (TOKİ), kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini gerçeğe çeviriyor. İstanbul Kayabaşı'nda Ağustos ayında satışa çıkan 7 bin 898 konut için başvurular geçtiğimiz gün sona ererken, bu projeye tam 20 bin 557 başvuru geldi. Yoksul, alt gelir grubu ve sosyal konutların yapılacağı projeden ev almak isteyenler şimdi dört gözle kurada isimlerinin okunmasını bekliyor. Yoksul vatandaşlara yönelik, 1 oda 1 salondan oluşan ve 47.65 metrekarelik 504 konuta ilgi büyük oldu. Başvuru sırasında herhangi bir bedelin alınmadığı, ortalama fiyatı 28 bin lira olan bu konutların başlangıç taksitleri 100 lira olarak belirlenmişti. Konutların sahipleri, 3 Kasım'da çekilecek kura sonucu belirlenecek.

Bu ay 2 kura çekilecek
Alt gelir grubuna yönelik 5 bin 275 konutun büyüklükleri ise 66.57 ile 84.87 metrekare arasında değişiyor. Ortalama fiyatı 49 bin lira ile 79 bin 950 lira arasında seyreden, toplam 12-15 yıl vade uygulanan bu konutların kura çekimi ise 26 Ekim'de yapılacak. Sosyal konutlar için de 23 Ekim'de kura çekilecek.

'Amaç, fakiri sevindirmek'
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, önceliklerinin İstanbul'daki fakir-fukaranın konut sorununu çözmek olduğunu söyledi. Bayraktar, "İstanbul'u çürük evlerden kurtarmak istiyoruz. 20 bin başvuru İstanbullu'nun TOKİ'ye güvenini gösteriyor" diye konuştu.
Takvim


Geri Dön