19 / 04 / 2024

TOKİ Kayapınar Üçkuyu Mahallesi'nde inşaat sürüyor!

TOKİ Kayapınar Üçkuyu Mahallesi'nde inşaat sürüyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde Üçkuyu Mahallesi'nde birinci ve üçüncü bölgede inşaatı devam eden 795 konuttan 320'sinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde Üçkuyu Mahallesi'nde birinci ve üçüncü bölgede inşaatı devam eden 795 konuttan 320'sinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.  Turan, "Böylece Diyarbakır'da inşası devam eden 4 bin 500'ün üzerindeki konutun 320'sini aralık ayının ikinci haftasına bitirip, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na teslim edeceğiz. Şehirlerimizde, kent kimliği ve merkezi niteliklerle güçlü bağları olan, halkımızın beklentilerine yanıt veren, güçlü fiziki, sosyal altyapısı bulunan yeni yerleşim alanları kuruyoruz.


70 BİN KONUT YAPILACAK

Diyarbakır'da inşaatı devam eden projelerin vatandaşların bütün ihtiyaçlarına cevap vereceğini söyleyen Turan, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde vatandaşların ihtiyacı olan birçok binayı inşa ettiklerini ifade etti. Turan, "Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, Erzurum ve Kars gibi illerde yoğun çalışmalarımız bulunuyor. Bundan sonra da 2016-2019 planlamamız çerçevesinde önümüzdeki üç yılda Doğu ve Güneydoğu'ya yaklaşık 70 bin konut yapma hedefimiz var" dedi.


Sabah 


Geri Dön