19 / 04 / 2024

TOKİ Kayaşehir başvuruları 23 Mart'ta başlayacak!

TOKİ Kayaşehir başvuruları 23 Mart'ta başlayacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, İstanbul Kayaşehir’de yapımı süren 1500 yeni konutun kura yöntemiyle satışa çıkarıldığını ve başvuruların 23 Mart-30 Nisan 2015 tarihleri arasında alınacağını belirtti.



TOKİ Başkanı M.Ergün TURAN, İstanbul Başakşehir’deki Kayaşehir Konutları Tanıtım Ofisi’nde düzenlediği basın toplantısında, yapımı süren 1500 sosyal konutun dar ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşlara dönük projelendirildiğini; 18, 19 ve 23 üncü bölgelerde 4 etapta yer alan konutlara ilişkin başvuruların 23 Mart itibariyle başlayacağını belirtti.

 

1100 konutun orta gelir grubu, 400 konutun ise alt gelir grubu vatandaşlara satılacağını vurgulayan TURAN, “Amacımız hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaktır. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olabilmelerini istiyoruz.” dedi.

 

Turan, satış süreci ile ilgili şunları söyledi:

 

“Ülkemizin dört bir yanında 3 bini aşkın şantiyede yürütülen çalışmalarla, 650 bini aşkın konut ürettik, 3 milyonu aşkın vatandaşımızı  TOKİ  çatısı altında yuva sahibi yaptık. TOKİ olarak amacımız hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaktır. Bu bizim için temel koşuldur. İstanbul’da son olarak 2013 yılında satış gerçekleştirdiğimiz Kayaşehir’deki konut bölgemizde bugün yeni bir aşamaya geldik. 1500 sosyal konutun yapımı önemli bir seviyeye ulaştı; satış için gerekli koşullar oluştu. Bu nedenle, İstanbullulara bu müjdeyi verme ve satışı başlatma kararı aldık. Konutlarımız 1+1’den 4+1’e, farklı kesimlerin ihtiyaç ve alım gücüne hitap edecek şekilde minimum maliyet ile bütçelendi. Dolayısıyla vatandaşlarımız, en düşük 108 bin TL ile en yüksek 398 bin TL arasında bir skalada, imkanları ölçüsünde istedikleri segmente dönük başvuruda bulunabilecekler. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olabilmelerini istiyoruz.”

 

TOKİ Başkanı M.Ergün TURAN, konut kuralarının 6-7 Mayıs 2015 tarihlerinde Noter huzurunda yapılacağını belirterek, TOKİ’nin www.toki.gov.tr adresi ile Halk Bankası’nın İstanbul’daki tüm şubelerinden başvuru koşullarının ayrıntılı olarak temin edilebileceğini kaydetti.

 

Alt gelir grubundaki konutların taksit ödemeleri konut tesliminden sonra başlıyor

 

İstanbul Kayaşehir 23. Bölge Alt Gelir Grubu Konut Projesi kapsamında yer alan 400 konut, 23 Mart – 30 Nisan 2015 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası’nın İstanbul’daki tüm şubeleri aracılığı ile Kuralı Satış yöntemi ile satışa sunuluyor.

 

3 kategoride kabul edilecek başvurular; Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile dul ve yetimlerini, en az %40 engelli vatandaşları ve alt gelir grubunda yer alan diğer alıcı adayı vatandaşları kapsıyor.

 

Başvurularda; başvuru sahibinin İstanbul’da en az 2 yıl ikamet ediyor olması ya da il nüfusuna kayıtlı olması, kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulünün olmaması, daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması, hane halkı net gelirinin 3.700 TL'den az olması ve 25 yaşını doldurmuş olması koşulları gerekiyor.

 

2+1 planda yüzde 12 peşinatla 180 ay vadeli satışa sunulan konutların fiyatları, metrekareye bağlı olarak 134 bin 570 TL ile 158 bin 836 TL arasında yer alıyor. Konut taksitleri ise aylık 658 TL ile 777 TL arasında değişiyor. Alt gelir grubundaki konutların taksit ödemeleri konut tesliminden sonra başlıyor.

 

İstanbul Kayaşehir 18. Bölge 1. ve 2. etap ile 19.Bölge Toplu Konut Projesi kapsamında yer alan toplam 1.100 konut, aynı şekilde 23 Mart- 30 Nisan tarihleri arasında satışa sunuluyor. 1+1’den 4+1’e farklı plan alternatifler içiren projede, 96, 108 ve 120 ay vade seçeneği bulunuyor.

 

Orta gelir gurubu vatandaşlara dönük sosyal konutların fiyatı 107 bin 800 TL ile 398 bin 458 TL arasında değişiyor. Konut taksitleri ise peşinat yüzdesi ve konut tercihine bağlı olarak en düşük 539 TL’den başlıyor.

 

Başvurularda; başvuru sahibinin İstanbul’da en az 2 yıl ikamet ediyor olması ya da il nüfusuna kayıtlı olması, kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir konutunun olmaması ve daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması koşulları gerekiyor.

 

TOKİ Haber


Geri Dön