25 / 04 / 2024

TOKİ Kayaşehir'de ne zaman kampanya yapacak?

 TOKİ Kayaşehir'de ne zaman kampanya yapacak?

Yaklaşık 65 bin konutluk TOKİ Kayaşehir ve Kayabaşı projesinde 1.5 yıldır yeni kampanya yok. Peki neden?





Türkiye'nin en büyük uydukenti olarak projelendirilen eski adıyla  TOKİ  Kayabaşı yeni adıyla TOKİ Kayaşehir'de 40 bin adeti alt ve orta gelir grubuna, 25 bini hasılat paylaşımı modeliyle olmak üzere toplam 65 bin konut inşaası planlanıyordu. Bugüne kadar 20 bin konut teslim edildi. Geçtiğimiz günlerde 1.009 konutun ihalesi yapıldı. Konutların ne olacağı belli değil.


 TOKİ Kayaşehir de ne zaman kampanya yapacak?


Kamuya ait kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinden yoğun talep var. TOKİ camiasında "Her kurum ve kuruluş ile sivil toplum kuruluşlarının taleplerine yanıt verilse herkese değil her kurum ve kuruluş ile sivil toplum örgütüne 1 adet bile konut düşmez" esprisi yapılıyor.


Proje kapsamındaki yaklaşık 20 bin konutluk kısmın ise gelecek yıllarda kentsel dönüşümün depo konut alanı olarak kullanılması planlanıyor.


Öteyandan TOKİ Kayaşehir'de yeni etapların ihalesine çıkamıyor. Bunun nedeni ise İBB ulaşım yoğunluğuna neden olması. İBB; TOKİ'den ulaşım altyapısı çözülmeden yeni etap ihalesine çıkmamasını istiyor. Ulaşım altyapısının çözümü ise Kayaşehir'e metro gelmesine ve 3. köprünün yapımına başlanmasına bağlı.

 

Başlıktaki sorunun yanıtına gelince TOKİ'nin Kayaşehir'de 2013'te yeni etap satışa çıkarması şimdilik imkansız gibi.


Depo konut alanı nedir?


Kentsel dönüşüm uygulanan bölgelerde, kentsel dönüşüm dolayısıyla evsiz kalacak insanların taşındığı, kentsel dönüşüm süresince kullandığı evler.


Gelişmeler Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com'da olacak.


Geri Dön