25 / 04 / 2024

TOKİ Kayaşehir'e ilk gün 6 bin 640 başvuru geldi!

TOKİ Kayaşehir'e ilk gün 6 bin 640 başvuru geldi!

TOKİ’nin İstanbul Kayaşehir’de 539 lira aylık taksitle satışa çıkardığı konutlara ilk gün vatandaş hücum etti. Satışa çıkan bin 500 konuta ilk gün 7 bine yakın başvuru oldu. 30 Nisan’a kadar sürecek başvurular Halkbank şubelerine yapılabiliyor.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Kayaşehir’de dün satışa çıkardığı bin 500 konuta İstanbullu’nun ilgisi yoğun oldu. Bin 100’ü orta gelir grubuna, 400’ü ise alt gelir grubuna satılacak konutlara ilk gün 6 bin 640 başvuru oldu. Taleplerin 5 bini alt gelir, geri kalanı ise orta gelir grubu tarafından yapıldı. Aylık taksitleri 539 liradan başlayan konutlara başvurular 30 Nisan tarihine kadar sürecek.


Başvuru Halkbank şubesine

Başvurular ise tüm Halkbank şubelerine yapılabilecek. Ancak  TOKİ  yetkilileri vatandaşın bu konuda yeterli bilgi sahibi olmadığı için TOKİ’nin Kayaşehir’deki ofisine de akın ettiğini bu nedenle yığılma yaşandığını söylediler. Özellikle dar gelirli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kayaşehir’deki konutlara olan talebin önümüzdeki günlerde de sürmesi bekleniyor.  TOKİ Başkanı Ergün Turan daha önce yaptığı açıklamada alt gelir grubu konut satışında hane halkının net gelirinin 3 bin 700 liradan az olması ve 25 yaşının üzerinde olması gibi kriterlerin olduğunu açıklamıştı. Turan, vatandaşların 2+1 plandaki konutlara yüzde 12 peşinatla 658 ile 777 lira arasında değişen taksitlerle kavuşabileceğini anlatmıştı. Turan alt gelir grubunda kuraya katılmak isteyen vatandaşların 2 bin lira müracaat ücreti yatırması gerektiğini söylemişti.


Star 


Geri Dön