23 / 04 / 2024

TOKİ Kazım Karabekir konutları selzedelere kapılarını açtı!

TOKİ Kazım Karabekir konutları selzedelere kapılarını açtı!

Samsun'daki selde evleri hasar gören aileler, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce İlkadım ilçesi TOKİ Kazım Karabekir konutlarındaki dairelere yerleştiriliyor



Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Cengiz Atalay, selin ardından zarar gören ailelerin kullanımı için Türkiye'nin dört bir yanından yardımların kente geldiğini söyledi. 


Kurum olarak, evleri zarar gören aileleri İlkadım ilçesindeki  TOKİ  Kazım Karabekir konutlarında bulunan dairelere yerleştirdiklerini ifade eden Atalay, ''Ailelerimizden 56'sını evlerine yerleştirdik. Günlük ihtiyaçları ve beyaz eşyaları temin edildi. 64 aile daha buradaki konutlara yerleştirilecek. Elimizde geleni yapıyoruz'' dedi. 


Yeni evine yerleşen Yaşar Aybek ise selde çok zor anlar yaşadığını anlatarak, yakınlarının yardımıyla canını kurtardığını belirtti. 


Selin ardından hiç yalnız bırakılmadıklarını dile getiren Aybek, şunları kaydetti: 


''Allah devletimizden, milletimizden razı olsun. Bize her şeyi verdiler, hiçbir sıkıntımız yok. Sadece yaşadığım kötü anları unutamıyorum. Bizi çadır kente yerleştireceklerini zannediyordum ama sıfır dairelere yerleştirildik. Valimize, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.''


AA


Geri Dön