25 / 04 / 2024

TOKİ Kentsel dönüşümde çok daha aktif rol alacak!

TOKİ Kentsel dönüşümde çok daha aktif rol alacak!

Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Türkiye'nin depremsellik haritasını göz önünde bulundurarak kurumun artık 'Kentsel Dönüşüm'de çok daha aktif rol alacağını söyledi.




Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Türkiye'nin depremsellik haritasını göz önünde bulundurarak kurumun artık 'Kentsel Dönüşüm'de çok daha aktif rol alacağını söyledi. Sektörde balon olduğuna yönelik yorumlara katılmadığını ifade eden Turan,  TOKİ  olarak lüks konutlarla ilgilenmediklerini, daha nitelikli sosyal konut yapacaklarını kaydetti. Artık daha aktif bir TOKİ ile karşılaşacağımızı söyleyen Turan,  Ankara  Sohbetleri'nde Ankara Temsilcimiz Ferit B. Parlak ve Ankara Haber Müdürümüz Hüseyin Gökçe'nin sorularını cevaplandırdı. 

Özel sektörden Türkiye'nin en önemli yatırımcı kuruluşlarından birisinin başına geldiniz, nasıl bir kurum buldunuz? . 

TOKİ, klasik bir kamu kuruluşu değil, personelimiz de klasik bir kamu personeli değil. Gerçekten çok fedakâr, mesai mefh umu olmayan insanlar. 

TOKİ, taşra teşkilatı olmamasına rağmen Türkiye'nin hemen hemen tüm illerinde proje yürütüyor. Gece 22:00'da TOKİ'den içeri girdiğinizde çalışan çok sayıda personel görebilirsiniz. Biz de bu pozitif duruma yeni dönemde ne katabiliriz ona uğraşıyoruz. Türkiye bugün milli gelirini 2 bin 500 dolardan 10 bin dolar seviyesine çıkardı. İdare olarak 2023 yılındaki 20 bin dolarlık milli gelir hedefine uygun şehirler inşa ediyoruz. Kalitemizin ona göre olması gerekiyor. Şu anda standart konutlara kaliteyle ilgili dokunuşlar yapıyoruz. 


Büyükçekmece Gazetesi


Geri Dön