26 / 04 / 2024

TOKİ Kırıkkale konutları kura çekilişi yapıldı!

TOKİ Kırıkkale konutları kura çekilişi yapıldı!

TÜRKİYE Cumhuriyeti Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Kırıkkale Belediyesi arasında imzalanan protokol sonucu Yeni Mahalle deve bağırtan mevkiine yapılan 119 konut için çekiliş yapıldı...



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Yeni Mahalle deve bağırtan mevkiine yapımı tamamlanan 119 konut için Belediye Meclis toplantı salonunda kura çekim töreni düzenlendi. Noter huzurunda yapılan kura çekilişinde hak sahibi olan vatandaşlar gözyaşlarını tutamazken, ev sahibi olamayanlar üzüntü yaşadı. 



2005 YILINDAN BUGÜNLERE GELDİK 


İlk olarak 2+1 Tik 3 konutun çekilişini Belediye Başkanı Veli Korkmaz yaptı. Hemen ardından ise; Kentsel Yenileme Daire Başkanı Mustafa Bakır'da 3+1 Tik 3 konutun çekilişini yaptı. Vatandaşlara evlerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Korkmaz, "Kentsel dönüşümle ilgili 2005 yılından bu günlere geldik. Ben bundan son derece mutluyum. Bu süreçte bizler, hem sizlerle hem de  TOKİ  ile sık sık görüştük ve güzel bir noktaya geldik" dedi. 

143 HAK SAHİBİ İLE ANLAŞMASAĞLANDI Devebağırtan bölgesinin çeşitli sorunları olduğunu belirten Korkmaz, bu sıkıntıların yapılan çalışmalarla giderildiğini söyledi. O bölgede bulunan derenin ıslah edildiğini ifade eden Korkmaz, "Sonuç itibariyle orada 340 konutu hayata geçirdik. Bugün sonuç itibariyle 161 konutumuz var bizlere tahsis edilen. Toplamda 174 hak sahibinin 143'ii ile anlaşma sağladık. 


Burada sonuçta kentimize iyi hizmet verebilecek bir konutun hayata geçmesinin mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu. 


630 KONUT DAHA YAPACAĞIZ 


Dere ıslahı için 4 Milyon TL'nin harcandığını vurgulayan Korkmaz, "Bu bölgemize 630 adet konut daha yapacağız. Depreme dayanıklı ve jeolojik etütler üzerinde konutlar en iyi şekilde oraya yapıldı. Belediye olarak 25 m2 burada gece kondu sahiplerimize bizde belediye olarak arsa tahsis etmiş olduk. Fiyatlarımız Türkiye ortalamasının çok altlarında. Buralar kısa süre içerisinde cazibe merkezi haline gelecek. Okulumuz olacak ve 600 kişilik bir camimiz olacak" ifadesinde bulundu. 


DOĞALGAZ BAĞLANTILARI TAMAMLANMAK ÜZERE 


Kentsel Yenileme Daire Başkanı Mustafa Bakır ise, Biliyorsunuz kentsel dönüşüm projesi kapsamında 340 konut ürettik. Bu çalışmaların kısa süre içerisinde bitmesi için tüm imkânlarımızı kullanarak çalışıyoruz. 

Doğalgaz bağlantıları tamamlanmak üzere. TOKİ olarak Türkiye'de değişik illerde çeşitli illerde projelerimiz var" dedi. 


84 BİN KONUT


 Bakır; "Şuanda 609 bin konut gerçekleştirmiş durumdayız. Bu kentsel dönüşüm kapsamında 267 bin konut yapılacak Türkiye' 84 bin konutu ihale gerçekleştirdik ve 51 bin tanesini vatandaşlarımıza teslim ettik. 

95 adet 3+1, 24 adet 2+1 olacak. Bu konutlarda zemin katları hariç tuttuk ve birinci kat üzerindeki katlar sizler için stoklarda bekletildi" dedi. Konuşmaların ardından konutlar için çekiliş yapıldı. 


Ankara İl Gazetesi


Geri Dön