25 / 04 / 2024

TOKİ Kırşehir Boztepe Konutları'nda başvurular bugün son!

TOKİ Kırşehir Boztepe Konutları'nda başvurular bugün son!

TOKİ Kırşehir Boztepe Konutları'nda başvurular için bugün son gün. 23 Aralık'ta başlayan talepler alımı bugün bitiyor.



Kırşehir'in Boztepe İlçesi'ne Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından müstakil konutlar yapılacak. Boztepe İlçesi'nden müstakil konut sahibi olmak isteyenler 23 Aralık'ta başlayan başvurular bugün başvurular sona eriyor. 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Boztepe Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Boztepe TOKİ'nı kaçırmak istemeyenler bugün başvuruların son günü. 


TOKİ'ye başvuran veya başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar için bilgi veren Boztepe Belediyesi, şunları bildirdi:


"Başkanlığımız tarafından yapılan açıklamada, ödeme seçenekleri, şartları ve fiyatları şöyle: 

Tarımköy (Müstakil) 2+1, 91 metrekare konutun  TOKİ  tarafından belirlenen bugünkü toplam tahmini fiyatı 137 bin TL'dir. Başvuru bedeli 2 bin TL. Boztepe Ziraat Bankası'na yatırılacaktır. 


Ödeme seçenekleri yüzde 12 peşinat 14 bin 400 TL (İnşatın kaba kısmı tamamlandıktan sonra ödenecek), vade 180 ay, aylık taksit 670 TL'dir. (Ev teslim alındıktan sonra ödenmeye başlanacaktır) 


2.ödeme seçeneği yüzde 15 peşinat 18,500 TL (İnşatın kaba kısmı tamamlandıktan sonra ödenecek), vade 216 ay,aylık taksit 539 TL'dir (Ev teslim alındıktan sonra ödenmeye başlanacaktır). 


3.ödeme seçeneği yüzde 20 peşinat 25 bin 400 TL (İnşatın kaba kısmı tamamlandıktan sonra ödenecek), vade 240 ay, aylık taksit 457 TL'dir (Ev teslim alındıktan sonra ödenmeye başlanacaktır). 

Yukarıda belirtilen fiyatlar net rakam olmayıp TOKİ tarafından şerefiye payı dikkate alınarak küçük çaplı değişikliler yapılabilecektir. 


Tarımköy (Müstakil) konutlar minimum 500 metrekare arsa içerisinde (Ev dahil) olacaktır. 500 metrekare arsa standart olmayıp arsa büyüklükleri yer ve duruma göre 500 metrekare ile 650 metrekare arasında değişiklik gösterebilecektir. Peşinat ödemeleri inşaatın kaba kısmı tamamlandığında kura çekilip hak sahiplerinin konut sözleşmesini imzalamaları sırasında ödenecektir. 


Aylık taksit ödemeleri ise konut teslim alındıktan sonraki ay başlayacaktır. İnşaatı kaba kısmının bitimi ve konutların teslim tarihi ile ilgili kesin bir tarih belirtmek bugün için mümkün değildir. 

(İhale sonrası tahmini tarih belli olacaktır.) Başvuru yapan ve başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımızın yanlış söylentilere itibar etmemeleri, tereddüt ettikleri konu hakkında bilgi almak için Belediyemize bizzat müracaat etmeleri veya telefon ile arayarak bilgi almaları önemle rica olunur. 


Başvuruda bulunacakların Kırşehir'de ikamet ettiklerini belgelendirmeleri gerekiyor Tarımköy (Müstakil) konutlar için başvuru şartları T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, daha önce TOKİ'den ev almamış olmak, Kırşehir İl Nüfusu'na kayıtlı olmak. Başka il nüfusuna kayıtlı olanların en az 1 yıl süreyle Kırşehir'de ikamet ettiklerini belgelemeleri gerekir (Adres hareket raporu). 


Başvurular şahsen yapılacak 

Müracaat için istenen belgeler nüfus cüzdanı fotokopisi, nüfus kayıt örneği (Nüfus Müdürlüğünden), fatura (Elektrik, su, telefon, doğalgaz vs) fotokopisi. Müracaat sahibinin adına fatura yoksa eş, ana, baba veya çocuklarının adına olan fatura kabul edilecektir. 


Banka dekontu fotokopisi (2 bin TL başvuru bedeli dekontu), başvuru formu (Boztepe Belediyesinden temin edilecek), TOKİ başvurularının Boztepe Belediyesi'ne şahsen yapılması ve başvuru formlarının başvuru esnasında imzalanması gereklidir. (Şahsen yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir.)'' 



Ahi Yurdu Gazetesi


Geri Dön