18 / 04 / 2024

TOKİ Kırşehir Boztepe Konutları'nda kayıtlar 31 Ocak'ta son!

TOKİ Kırşehir Boztepe Konutları'nda kayıtlar 31 Ocak'ta son!

Kırşehir Belediye Başkanı Ramazan Aydın, TOKİ evleri için kayıtların devam ettiğini belirtti. Boztepe Belediyesi tarafından kayıtla ilgili açıklama yapıldı.



Kırşehir'in Boztepe İlçesinde Belediye Başkanı Ramazan Aydın'ın başlattığı  TOKİ  evleri için kayıtların devam edildiği belirtildi. Boztepe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada: "Yapılan açıklamada birtakım yanlış söylentiler olduğu duyulmakta olup, TOKİ'ye başvuran veya başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar için aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu bildiririz... 


Başkanlığımız tarafından Yapılan açıklamada, ödeme seçenekleri, şartları ve fiyatları şu şekilde: 


1- Tarımköy (Müstakil) 2+1, 91 m2 konutun TOKİ tarafından belirlenen bugünkü toplam tahmini fiyatı 137.000 TL'dir. Başvuru bedeli 2.000 TL. Boztepe Ziraat Bankasına yatırılacaktır. 


Ödeme seçeneği (1) yüzde 12 peşinat 14,400 TL (Inşatın kaba kısmı tamamlandıktan sonra ödenecek) 

Vade 180 ay  Aylık taksit 670 TL (Ev teslim alındıktan sonra ödenmeye başlanacaktır) 

Ödeme seçeneği (2) yüzde 15 peşinat 18,500 TL (Inşatın kaba kısmı tamamlandıktan sonra ödenecek) 

Vade 216 ay Aylık taksit 539 TL (Ev teslim 

alındıktan sonra ödenmeye başlanacaktır) 

Ödeme seçeneği (3)  yüzde 20 peşinat 25,400 TL (Inşatın kaba kısmı tamamlandıktan sonra ödenecek) 

Vade 240 ay  Aylık taksit 457 TL (Ev teslim alındıktan sonra ödenmeye başlanacaktır) 

Not: Yukarıda belirtilen fiyatlar net rakam olmayıp Toki tarafından şerefiye payı dikkate alınarak küçük çaplı değişikliler yapılabilecektir. 


2- Tarımköy (Müstakil) konutlar minimum 500 m2 arsa içerisinde (Ev dahil) olacaktır. 500 m2 arsa standart olmayıp arsa büyüklükleri yer ve duruma göre 500 m2 ile 650 m2 arasında değişiklik gösterebilecektir. 


3- Peşinat ödemeleri inşaatın kaba kısmı tamamlandığında kura çekilip hak sahiplerinin konut sözleşmesini imzalamaları sırasında ödenecektir. Aylık taksit ödemeleri ise konut teslim alındıktan sonraki ay başlayacaktır. 


4- İnşaatı kaba kısmının bitimi ve konutların teslim tarihi ile ilgili kesin bir tarih belirtmek bugün için mümkün değildir. (İhale sonrası tahmini tarih belli olacaktır.) 


5- Başvuru yapan ve başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımızın yanlış söylentilere itibar etmemeleri, tereddüt ettikleri konu hakkında bilgi almak için 

Belediyemize bizzat müracaat etmeleri veya telefon ile arayarak bilgi almaları önemle rica olunur. 


6- Tarımköy (Müstakil) konutlar için başvuru şartları a- T.C. vatandaşı olmak b- 18 aşını doldurmuş olmak 

c- Daha önce Toki'den ev almamış olmak d- Kırşehir il Nüfusuna kayıtlı olmak. Başka il Nüfusuna kayıtlı olanların en az 1 yıl süreyle Kırşehir'de ikamet ettiklerini belgelemeleri gerekir. (Adres hareket raporu) 


7- Müracaat için istenen belgeler 

a- Nüfus Cüzdanı fotokopisi 

b- Nüfus kayıt örneği (Nüfus Müdürlüğünden) c- Fatura (Elektrik, su, telefon, doğalgaz vs) fotokopisi. Müracaat sahibinin adına fatura yoksa eş, ana, baba veya çocuklarının adına olan fatura kabul edilecektir, d- Banka dekontu fotokopisi (2.000 TL başvuru bedeli dekontu) e- Başvuru formu (Boztepe Belediyesinden temin edilecek) 


8- Toki başvurularının Boztepe Belediyesine şahsen yapılması ve başvuru formlarının başvuru esnasında imzalanması gereklidir. (Şahsen yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir.)" ifadeleri kullanıldı.




Kırşehir Arena Gazetesi


Geri Dön