19 / 04 / 2024

TOKİ Kırşehir Emekli Konutları yoğun ilgi görüyor!

TOKİ Kırşehir Emekli Konutları yoğun ilgi görüyor!

Kırşehir’de 600’den fazla üyenin konut sahibi olmak için kayıt yaptırdığını belirten Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimleri Derneği Kırşehir Şube Başkanı Musa Hangül, konutların yapımı ve arsa temini noktasında girişimlerinin devam ettiğini açıkladı.




Kırşehir’de 600’den fazla üyenin konut sahibi olmak için kayıt yaptırdığını belirten Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimleri Derneği (TÜM-EMEK-DER) Kırşehir Şube Başkanı Musa Hangül, konutların yapımı ve arsa temini noktasında girişimlerinin devam ettiğini açıkladı


Tüm İşci Emeklileri Dul ve Yetimleri Demeği (TÜMEMEK-DER) Kırşehir Şube Başkanı Musa Hangül,  TOKİ  konutları için Kırşehir’de kayıtlann devam ettiğini bildirdi. Kırşehir’de 600 den fazla üyenin konut sahibi olmak için kayıt yaptırdığını belirten Tüm İsçi Emeklilen.Dul ve Yetimleri Demeği (TÜM-EMEK-DER) Kırşehir Şube Başkanı Musa Hangül. konutların yapımı ve arsa temini noktasında girişimlerinin dev’am ettiğini açıkladı. Tüm işçi EmeklileriDul ve Yetimleri Demeği (TÜM-EMEK-DER) Kırşehir Şube Başkanı Musa Hangül, yaptığı açıklamada, “Maddi durumu iyi olmayıp da kirada oturan demeğimize kayıtlı olan üyelerimizin biran önce derneğimize gelerek adlarını yazdırmalarını, demeğimize üye olmayan emeklilerin de biran önce demeğimize üye olarak adını yazdırmalarını istiyoruz Şuan arsa arayışı içindeyiz.


Arsamızı temin edip TOKİ‘ye verip, peşinatsız ve emeklinin bütçesine uygun ödeme planı ile kira öder gibi evi olmayan emeklılenmızı ev sahibi yapacağız. Bizlerin amacı bulacağımız arsanın şehir merkezine yakın bir yerde olmasıdır Bunun için çalışma başlattık. Tabii bunun yanında evi olmayan dernek üyelerimizi bir araya toplayıp sayımız artırmaktadır ‘ Dediğimiz gibi tek şartımız tapuda emeklimizin üstüne herhangi bir gayrimenkulun olmaması gerekiyor. Derneğimizin amacı maddi sıkıntı çekip de ev kirasını ödemekte vs bugüne kadar ev alamamış emeklilerimizi ev sahibi yapmaktır Şu anda yaklaşık 600 emekli TOKİ’nın yapacağı konutlara sahip olmak için kayıt yaptırdı. Kırşehir’in konut yapılacak iller arasında yer alması içinde gerekii görüşmelerimiz devam ediyor. Kırşehir Valiliği ve Kırşehir Belediye Başkanlığı ile de görüşmeler yapıyoruz.


TOKİ için bize 600 kişiye yakın müracaat var. TOKİ için kayıtlanınız da halende de devam ediyor. Vatandaşlarımız arasında yapılmaz şeklinde dedikodular duyuyoruz. Derneğimiz hükümetimiz ve TOKİ ile protokol imzaladı, bu yapılacaktır Biz de müracaatımızı yaparak, Kırşehir’i de gündeme aldıracağız Hükümetimiz 17 vilayeti açıkladı, ama Türkiye’de 81 vilayette yapılacak. Valimize ve Belediye Başkanımıza arsa yeri için dilekçelerimizi ilettik. “Emekli kimlik kartı SGK dökümü, emekli maaşının yatırıldığı banka ekstresinden herhangi biri ile TOKİ’ye başvuruda bulunabilecek Bu projelere başvuruda emekli demeğine üyelik şartı bulunmuyor.


“Emeklilerimiz başta olmak üzere konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşlarımızı ödemeleri düşük taksitlerle ve 240 aya varan vade seçenekleriyle konut sahibi yapabilmek amacıyla çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. TOKİ Talep örgütlenmesi ve projelerden kontenjan ayrılması şeklinde iki ayrı yöntemle emeklilerimizi konut sahibi yapıyor. TOKİ tarafından gerçekleştirilen projelerden konut sahibi olmayan emeklilerimiz için yüzde 25 oranında kontenjan ayrılması uygulaması; Malatya, Mardin, Şanlıurfa, Siirt illerinden başladı. İdare, diğer illerde satışa sunacağı konut projelerinden de emeklilerimiz için kontenjan ayıracak” dedi.


Kırşehir Memleket Gazetesi


Geri Dön