19 / 04 / 2024

TOKİ Kırşehir Kayabaşı projesinde 1026 konut yapacak!

TOKİ Kırşehir Kayabaşı projesinde 1026 konut yapacak!

TOKİ imzasıyla hayata geçirilen Kırşehir Kayabaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin inşasına devam edilen bölümlerinde 49 blokta 1026 konut yer alacak.



TOKİ tarafından gerçekleştirilen Kırşehir Kayabaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin inşasına devam edilen bölümlerinde 49 blokta 1026 konut yer alacak.


Başkanlığı (TOKİ), Kırşehir’in Kayabaşı Mahallesi’ni yeniliyor. Kırşehir Belediye Başkanlığı ile imzalanan protokol kapsamında 480 bin metrekarelik bölgeye, 3 etaptan oluşan konut alanları inşa ediliyor. Yenilenecek olan yaşam alanında projenin önemli kısmı bitirilirken, kalan son aşamaya dönük çalışmalara hız verildi. Proje kapsamında ilk olarak 197 bin metrekare üzerine kurulu olan 3’ncü Etap tamamlandı. 768 konutun yer aldığı 3’ncü Etap’taki konutlar, kura ile hak sahiplerine teslim edildi. Kayabaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tamamlanan bir diğer bölümü ise 2’nci Etap 1’nci ihale kapsamında yapımına başlanan kısmı oldu. Projenin söz konusu bölümünde, 685 konut, 24 derslikli ilköğretim okulu ve 600 kişilik camiden oluşan bir yaşam alanı oluşturuldu. 


BİNDEN FAZLA YENİ KONUT 


Kırşehir Kayabaşı projesinin ilk etabı ile toplamda 207 bin metrekare alana kurulacak olan 2’nci Etap’ın 2’nci ihale kısmının yapımı ise devam ediyor. Yenileme çalışmaları kapsamında, toplam 1026 konutun yer alacağı iki bölgedeki konutların yanı sıra aile yaşam merkezi ve proje alanında yol yapımları da gerçekleştirilecek. Çalışma tamamlandığında günün ihtiyaçlarına yanıt veren, güvenli ve modern bir yaşam alanına kavuşacak olan Kayabaşı Mahallesi’nde farklı tiplerde 49 adet blok yer alacak. 61 metrekare ile 118 metrekare arasında değişen büyüklükteki konutların planları ise 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı. Kırşehir Kayabaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, TOKİ’nin yürüttüğü tüm Kentsel Dönüşüm çalışmalarında gözettiği “yüksek oranlı uzlaşma” prensibinin uygulandığı önemli yenilenme alanları arasında yer alıyor. Projede, 752 hak sahibinden 712’si ile anlaşmaya varılarak yüzde 94.65’lik bir uzlaşma oranı ile çalışmalar yürütülüyor.


TOKİ Haber 


Geri Dön